Eu nu votez, pe mine nu mă interesează politica

Ştiţi vorba asta din titlu, unii chiar o practicaţi, alţii o auziţi de pe la alţii. Mie nu îmi place deloc. Căci îmi pare de o superficialitate decisivă. Aş băga-o pe aia cu metafora struţului care îşi ascunde capul în nisip şi crede că nu îl vede nimeni, dar e prea clişeu, aşa că mă abţin.

Sigur că fiecare cu votul mă-sii este principiul constituţional irefutabil. Doar că tare aş vrea ca decizia de a anu vota, de a nu te interesa de politica este una bazată pe ceva, argumentată. Asta cu „mi se rupe” este, cu voia dumneavoastră, din ciclul „nu se mai scoală, dar ce frumos atârnă”. Adică, dacă îmi permiteţi, cei care spun asta cred că au o părerea fermă, dar fermă e doar constatarea că, în realitate, nu au nici o părere.

Îi rog pe cei care o bagă pe asta cu „nu mă interesează politica” să nu se mai plângă atunci când o să se scumpească nu ştiu ce sau când îşi rup maşina pe autostrada lipsă. Căci – ŞOC şi GROAZĂ!!! – politica aia despre care nu îi interesează pe ei are un rol fundamental în scumpirea produselor şi în lipsa autostrăzii.

Îi rog pe cei care o bagă pe asta cu „mi se rupe de politicieni” să nu se plângă de calitatea jalnică a sistemului educaţional românesc sau de lipsa mizerabilă de respect faţă de cei vârstinici. Căci – VEZI AICI!!! – politicienii de care li se rupe sunt în mare măsură responsabili de aceste falnice porcării sistemice.

Îi rog pe cei care nu votează să nu voteze. Căci – INCREDIBIL!!! – votul lor oricum nu contează. Contează doar votul celor care au băgat PPDD în Parlament şi care au acordat aproape 60% celor de laUSL. Serios nu contează votul tău, deci nu vota. Desigur, va trebui şi tu, cel care nu au votat, să trăieşti sub umbra legilor la care au votat şi Becali şi Dan Diaconescu. Dar astea sunt detalii, nu-i aşa? Că pe tine nu te interează.

Ai dreptate să nu te intereseze. Căci nici pe ei, pe politicieni, nu îi interesează de tine. Dar asta este exact cum ai spune dacă te udă ploaia, ud-o şi tu pe ea. Cât de tare eşti, cât de virgonţ, cât de bărbat! Ud, desigur, dar atât de bărbat…

6 comentarii la “Eu nu votez, pe mine nu mă interesează politica

 1. Florin Grozea Răspunde

  Voiam să scriu eu acest articol și aș fi folosit probabil aceleași cuvinte. Acum l-ai scris tu, așa că nu pot decât să-l distribui mai departe.

 2. dan Răspunde

  Frumos scris , as vrea sa am si eu asemenea talent sau rafinamentul în exprimare.
  Acum – asa cum se voteaza asa traim
  Românii î-si merita soarta , dar suntem cred cativa care nu meritam soarta asta pentru ca restu sunt votanti de plasa si fular sau galeata .
  Trezestete române din somnul cel de moarte .

  • Andreea Răspunde

   Nu cred ca anul asta a mai mers votul cu plasa si galeata. Cu siguranta multi s-au trezit la realitate.

  • David Răspunde

   dan : greu cu gramatica :)
   btw : cu cine ai votat ?

 3. Silu Cartoon Răspunde

  Nu e greu de mers la vot, mai greu e de stabilit cu cine votam… Desi cu votul e cam asa http://www.silucartoon.com/2012/12/your-vote-parliament-toilet.html#.UNCcyuQz3iw

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sau comentează direct cu contul tău de Facebook: