Cine vrea să vină cu mine în emisiune la Antena 3?

Later edit: Aceştia sunt cei trei care au mers cu mine în emisiune şi ale căror citate au fost scrise pe tricoul pe care l-am purtat în emisiune :)

Rudolf  Petrusca
Politicienii sunt la fel peste tot. Promit ca vor construi pod chiar daca nu exista rau. – Hrusciov

Victor Cătălin
Nu cred ca votul meu conteaza, dar cateodata diferenta dintre “nimic” si “ceva” este uriasa, iar faptul ca am dreptul sa votez e “ceva” ce trebuie respectat cu toata fiinta.

Mediatorul
Votul a ramas singurul drept care nu costa nimic.

——————

Chestiunea este simplă. Duminică, de ziua alegerilor, cam pe la 12.00, o să fiu în emisiune la Antena 3, la invitaţia Mariei Coman şi a lui Victor Ciutacu. Am o vaga bănuială că nu o să vorbim despre petunii :)) Drept pentru care am zis că dacă tot mă duc ca blogger în platou apoi să fiu echipat de către voi, bloggerii şi cei care îmi faceţi onoarea să mă citiţi. Aşa că ia uitaţi mai jos ce provocare vă arunc.

Scopul: O să port un tricou cu ce zic doi dintre voi plus numele sau url-ul blogului.

Provocarea: Să îmi răspundeţi în comentarii la întrebările „Care este cel mai bun motiv pentru a merge la vot pe 9 decembrie?” şi „Care este cel mai bun motiv pentru a nu merge la vot pe 9 decembrie?„.

Deadline: Vineri, 7 decembrie, ora 23.59.

Criterii de jurizare: Subiective. Extrem de subiective.

No bun. Să vă explic pe larg. O să port tricoul despre care vă povestesc. Cu cele două comentarii/motive pe care mi le daţi. Unul pro vot celălalt contra vot. Plus numele sau, dacă vreţi şi aveţi blog, urlul blogului. Şi voi menţiona clar pe post cine sunt cei care mi-au dat aceste motive. Şi, dacă o să îmi placă şi alte comentarii, o să citesc din ele pe post. Ca din partea lumii 2.0 pe care o reprezint acolo.

Hai să nu mai pierdem vremea şi să ne apucăm de treabă. Adică voi de comentat, iar eu de jurizat. Şi după aia să apuc să îmi fac tricoul de luptă :D

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

56 thoughts on “Cine vrea să vină cu mine în emisiune la Antena 3?”

 1. 1. Sa legitimez prin vot frauda bolsevicilor si sa moara basescul de ciuda :)

  2. Din perspectiva basistilor e bine sa nu mergi la vot pentru a castiga prin neprezentare :) (in logica referendumului).

  Asadar, cei care-l sustineti pe marinar sunteti rugati sa o faceti din fotoliile voastre, in fata micilor ecrane, privind la chinez cum elucubreaza cu ciutacu si maria coman.

 2. cel mai important motiv pentru a merge la vot e pentru ca asta e esenta democratiei si civilizatiei. daca-mi pertmiti sa argumentez…
  singurul mod in care un popor isi poate crea destinul in secolul 21 e prin alegeri libere. insa poate la fel de importanta e constientizarea importantei votului fiecarui cetatean. chiar daca esti de partea castigatorilor , chiar daca esti de partea invinsilor e important sa le arati celor care te reprezinta ca esti alaturi sau impotriva lor. mai mult decat atat orice opozitie cu o sustinere importanta e o opizitie puternica, ce influenteaza deciziile puterii. de-asta statele unite sunt o democratie adevarata, pentru ca niciodata intre republicani si democrati nu sunt mai mult de 10% din voturi. de-asta orice argument cu , lasa ca oricum ies ceilalti nu e bun. orice majoritate extrema , peste 60%-65% este o majoritate nociva… fara sisteme de control, fara opozitie si am putea spune ca e un semn de necivilizatie.
  asadar mersul la vot nu este doar faptul ca alegem intre x si y ci o forma in care cetateanul arata ca il intereseaza soarta tarii, ca este responsabil si, in concluzie, merita sa fie in lumea civilizata, in UE.

 3. cel mai bun pentru a merge: sa-ti pui prietenii acolo sus ca sa-ti arunce si tie cate un piscot :)) Multi pentru asta voteaza
  cel mai bun pentru a nu merge: atata timp cat lor nu le-a pasat 4 ani de tine si nu au pierdut timpul sa te multumeasca, la fel nici tie nu-ti pasa de el acum si nu-ti pierzi o zi intreaga sa il alegi.

 4. Nu merg la vot, de ce e foarte simplu:

  Decat sa stau cateva ore sa ma documentez despre cine ar putea fi totusi un candidat valabil prefer sa stau cateva ore sa ma gandesc sau sa caut solutii de a ma muta in alta tara sau de a face banii astfel incat sa-mi fie bine si in aceste vremuri tubluri.

 5. Inca ma consider un optimist incurabil asa ca merg la vot pentru ca este dreptul meu acordat prin constitutie de a alege omul/oamenii care sa ma reprezinte in parlamentul Romaniei. Si pt ca inca consider ca votul meu are ceva de spus.
  Nu as merge la vot dintr-o singura chestie. Lenea. :) Si nu lenea fizica ci cea intelectuala. Pt ca sunt stabilit in bucuresti dar sunt valcean. ceea ce inseamna ca trebuie sa votez in orasul natal. so, ar trebui sa studiez atent lista de candidati si ar trebui sa ascult parerile a cel putin 20-30 de oameni despre ei. Pt ca, dupa cum vad eu lucrurile acum, nu votam partidul(ceea ce 80% din alegatori vor face la alegerile acestea) ci votam omul care ne reprezinta interesele in parlament indiferent de culoarea politica. Cam atat am avut de spus.

 6. Ce poate fi mai simplu de atât? Niște oameni și-au pierdut viața pentru ca noi să avem acest drept. Și doar din respect pentru ei și tot nu avem voie să lipsim. În plus, doar cu un vot poți arăta politicienilor că îți pasă – și când vom avea 80% prezență atunci poate se vor schimba și ei – până atunci de ce să se streseze pentru un popor căruia oricum nu îi pasă?

 7. Cel mai bun motiv pentru a merge la vot pe 9 decembrie este faptul ca votul reprezinta dreptul nostru si trebuie sa il asumam indiferent cu ce partid vrem sa votam, iar cel mai bun motiv pentru a nu merge la vot pe 9 decembrie, nu exista !

  1. Sunt de acord cu tine, cred ca mai degraba mersul la vot trebuie privit in egala masura ca un drept dar ca si o obligatie, o datorie. Plus ca daca nu incerci macar sa schimbi ceva, in orice directie crezi tu ca trebuie sa schimbi, iti pierzi absolut orice drept de a critica oamenii care ajung sa decida pentru tine. Dupa razboi, multi sunt viteji; din fotoliu, toti ar fi dat gol.
   Nu exista un motiv valid de a nu merge la vot, cum nu exista un motiv valid de a nu-ti plati impozitele. Si totusi, exista un milion de explicatii pentru care lucrurile astea nu se intampla.

 8. Parerea mea:
  1)Ideea ca vrei sa crezi ca poti schimba ceva prin vot.
  2)Il voi cita pe Khrushchev Nikita care spunea ca,Politicienii sunt la fel peste tot.Promit ca vor construii pod chiar daca nu exista rau.
  Poate n-am fost convingator,dar este parerea mea:)

 9. 1. Merg la vot pentru a-mi anula votul
  2. Nu as merge la vot pentru ca m-am saturat sa votez raul cel mai mic dar merita sa o fac pentru a anula un buletin de vot din cele emise.

 10. 1- Merg la vot pentru oportunitatea de a imi exercita dreptul democratic, cat inca se mai poate. La cum evolueaza lucrurile, chiar si dincolo de politica romaneasca, e posibil ca in scurt timp sa uitam de sensul democratic al alegerilor. Orice sistem socialist ce este dus la extrem spre dictatura, incepe sa tinda natural spre democratie, iar orice sistem democratic dus la extremul capitalismului feroce, incepe sa tinda natural spre socialism si iarasi dictatura. Cred ca ne aflam deja pe varful pantei celei de a doua situatii.

  Nu cred ca votul meu conteaza, dar cateodata diferenta dintre „nimic” si „ceva” este uriasa, iar faptul ca am dreptul sa votez e „ceva” ce trebuie respectat cu toata fiinta.

  2- Nu as mai merge la vot din cauza faptului ca, pana acum, exercitarea acestui drept m-a pus constant in situatia de a alege oameni din aceeasi categorie, oameni pentru care doctrina nu conteaza, oameni care nici atunci cand se masturbeaza nu stiu sigur daca ei sunt de dreapta sau de stanga. 90% dintre candidati sunt deja responsabili pentru situatia economica, sociala, educationala sau morala a societatii romanesti si evolutia Romaniei din ultimii 20 de ani. Ceilalti 10% sunt doar cativa tineri crescuti in aceeasi logica „politica”, de catre primii 90%. Nu au cum sa fie cum mult diferiti ca si valori sau moralitate, ci poate doar mult mai feroce focusati pe bunastarea personala.

 11. Care este cel mai bun motiv pentru a merge la vot pe 9 decembrie?

  Motivul sunt eu. Merg la vot pentru mine, pentru viata mea in urmatorii 4 ani. Este, probabil, singurul act cu adevarat egoist care poate ajuta o societate.

  Care este cel mai bun motiv pentru a nu merge la vot pe 9 decembrie?

  (Daca) sunt in vacanta. Altul nu exista.

 12. Cel mai bun motiv de a merge la vot este faptul ca votul e singurul moment evident in care orice cetatean cu drept de vot isi poate manifesta decizia in legatura cu viitorul tarii sale. Motivele de a nu merge la vot ar fi ca nu e un vot uninominal pur, ca nu exista niste alegeri preliminare in care sa se decida candidatii de catre alegatori, ca cei care se prezinta sa ne ceara voatul nu au nicio treaba cu interesele tarii sau ale cetatenilor. Dar si asa nimic nu ar trebui sa ne opreasca sa ne exprimam un vot. Cred ca ar trebui sa avem si posibilitatea sa votam chiar si din vacanta mai ales daca am avea o semnatura digitala sau in viitor o carte de identitate electronica.

 13. Încep prin a spune că nu sunt vreun analist sau proprietar al vreunui titlu de ”insider” în ceea ce privește politica. Însă uneori fără intenția mea o fac – analiza – așa scrie în zodiac la cei născuți sub semnul meu așa că nu caut alte argumente.

  Întrebările propuse de tine @chinezule sunt dificile, pentru că trebuie să mă pun în două situații diferite: al persoanei motivate să meargă la vot și al celei fără interes asupra politicii sau rezultatului alegerilor, deci fără intenția de a-l influența.

  Așa că răspunsurile mele o să fie așa: un motiv pentru cei care nu merg la vot, de ce să meargă și un motiv pentru cei care merg la vot, de ce să se gândească de două ori înainte de a pune ștampila, sau poate chiar să nu mai meargă deloc.

  1. De ce să mergi la vot? Acceptând că politica în România se face după ureche și finanțări e șansa ta trasezi o traiectorie mai bună a evoluției țării, punând în funcții cheie câțiva oameni de acțiune și responsabili. E dificil să le faci pe toate bine sau să mulțumești pe toată lumea, dar un proverb zice că ”acceptă haosul și vei putea intra în Rai”. Chiar dacă nici un candidat nu e pe placul tău votează-l pe cel mai tânăr, sau pe cel mai apropiat de vârstă cu tine. Poate că nu o să găsești vreunul cu toate calitățile, dar dacă a ajuns până acolo, trebuie să fie bun de ceva nu?

  2. Dacă vrei să te mai gândești un pic pe cine votezi, sau poate să nu mai mergi la vot am să-ți spun și de ce. Oprește televizorul, oprește radioul închide ochii și gândește-te la ce ai. Familie, copii, mașină căldură în casă ș.a.m.d. Câte dintre toate acestea se datorează persoanei sau partidului pe care vrei să îl susții? Răspunsul ar putea fi că ”multe dintre ele”, dar dacă persoanele respective fac parte din categoria celor care ”înșeală și mint în speranța că odraslele lor să trăiască într-un viitor mai bun” poate că nu ești pe drumul cel bun. La fel cum ai dreptul să spui DA ai și dreptul să spui NU.

  Poate că răspunsurile mele sună pentru unii ca ”frecție la picior de lemn”, dar sunt sigur că pentru alții va încolți o sămânță de gândire pozitivă, ceea ce avem mare nevoie acum.

 14. 1)Pentru ca sunt OM,am drepturi(de la stramosi-EROI) si obligatii fata de urmasi.
  Si daca n-as avea brate, nici picioare, m-ar ajuta gura.
  2)Motive se pot invoca, dar nu le caut pentru a nu le gasi.

 15. Eu, unul, privesc situația dintr-o perspectivă europeană și, de ce nu, globală. Cred că, în cadrul acestor alegeri, răspunsul la întrebarea „de ce” vine din exterior, nu din interior. Desigur, nu vorbim de alegere europarlamentare, însă de starea în care se află România (depinde de noi dacă privim jumătatea goală sau jumătatea plină) se află modul în care cei din interior plănuiesc să acționeze pentru a îmbunătăți condițiile de trai, opțiunile oamenilor ș.a.m.d., acestea venind din exterior (din nou, este opțiunea noastă dacă considerăm că România stă mai bine ca Burkina Faso sau mai rău ca Polonia).

  De ce să mergi la vot?
  Pentru că este dreptul tău să încerci să schimbi ceva și să dai un exemplu celor care vin din urmă, crescuți sub îndemnul cetățeniei europene, tineri, și să le poți reproșa celor (peste 5 milioane de alegători) care nu vor merge, dar se vor plânge în următorii patru ani

  De ce să nu mergi la vot?
  Pentru că foarte puțini candidați merită acel vot. Practic, majoritatea supune minoritatea. Este posibil să fie un vot irosit, dar, revenind la prima îndrebare, unul exprimat.

  1. Hello les amis,En attendant que le petit Dimitri rernte de sa journe9e de travail, je viens de parcourir vos albums photos de la Namibie avec un petit pincement au cœur Ici il fait e9touffant, nous avons un orage qui tourne au dessus de Chaumont-Gistoux depuis 18h30 et avant de reavasser devant vos prises de vue, je suis sortie pour de9boucher l’avaloire qui se trouve e0 droite de la maison et ouf sinon nous avions les pieds dans l’eau Revenons e0 ces photos : le sable, il est vraiment orange-rouge ? Et je me demandais de quoi, et surtout sur quoi atterrissaient les 5 Juniors 7e0vivre ? On dirait qu’ils sautent de rochers mais ils arrivent dans l’eau ou quoi ou dans le sable ? Isaline est quand meame e0 pieds nus non ? Et cette potence, elle sert e0 pendre qui ?Bon aller, je vais ve9rifier la marre devant la maison et puis au dodo et tant pis pour le petit Dimi !A vendredi !Ste8ph

 16. 1. Sa nu-mi fie rusine sa ma uit in ochii copilului meu.
  2. Nu-mi garanteaza nimeni ca o data ajunsi acolo va mai conta motivul pentru care au primit voturile.

 17. Cel mai bun motiv pentru a merge la vot este pentru a schimba ceva ce nu funcţionează bine. Cel mai bun motiv pentru a NU merge la vot este reprezentat de actuala clasa politică şi artizanii care sunt implicaţi în fenomenul politic.

  Sunt unul dintre puţinii oameni care îşi mai exercită acest drept, am fost la toate alegerile posibile, am votat cu cine am crezut de cuviinţă că merită, dar încep să cred că efectiv chiar nu mai am încredere în nimeni la ora actuală. Sunt scârbit şi mi-e lehamite de toţi, de feţele lor şi de zâmbetul lor fals de pe afişele de campanie. Dacă nu câştigă Liviu Alexa pe Colegiul 1 în Cluj-Napoca şi Alin Tişe Colegiul 1 senatorial, eu la vot nu mă mai prezint. Promit solemn.

 18. 1. Soarta Romaniei se afla mai intai in mainile noastre,dupa care va trece in mainile celor alesi!Sa mergem la vot,dar sa fim atenti si la ce o sa votam!
  2.Nu exista un motiv,sunt doar scuze!Este o dovada de nepasare si lasitate.

 19. Pingback: Recomandările zilei din blogosferă - 07.12.2012 • Chinezu

 20. 1. Să mergi la vot pentru că e dreptul pentru care acum ceva timp mureau oameni, drept pentru care aș fi luptat și eu probabil dacă nu l-aș fi avut. Acum preferăm să stăm în casă să ne uităm la TeVeu, gest de o ipocrizie imensă.
  2. Nu găsesc argumente pro pentru a nu merge la vot dacă ai șansa și nimic nu-ți stă în cale.

 21. La prima intrebarea raspunsul meu este urmatorul: pentru ca vreau sa schimb in tara asta ceva, vreau sa evoluez si vreau ca generatia care vine dupa mine sa aiba un loc de munca asigurat, sa aiba un invatamant bine gandit ca structura si ca materii, sa vad o evolutie pe partea de cariere pentru ei si sistemul medical sa evolueze inspre bine.

  La a doua intrebare raspunsul meu este: Nu as merge din cauza lui Basescu, pentru ca as putea fi tentant sa am un limbaj lasciv fata de el sau poate chiar sa il imbrancesc la cat rau a facut in tara asta, dar eu ca cetatean vreau sa schimb ceva si nu vreau sa raman indiferent.

 22. Cel mai bun motiv pentru a merge la vot.
  Aceste alegeri nu sunt
  Stiu ca nici un politician nu este pentru tara ci toti trag jaratecul la oala lor si la cerul lor de interese dar nu pot sa il mai vad pe Basescu, pe Blaga si toti politicienii din aceeasi clica. Pentru mine acest vot nu este pentru un partid anume ci este un vot contra Basescu.
  1. Pentru a scapa de Basescu.
  Cel mai bun motiv pentru a nu merge la vot.
  De 23 de ani ne invartim intre aceeasi oameni si votul popular a fost doar o formalitate si un motiv pentru politicieni pentru ca sa amestece din nou cartile.Dupa o runda de 4 ani se impart iar cartile iar noi decidem la cine se duc cele mai bune dar uitam ca jocul este al lor iar noi suntem doar dealer-ul care util doar la impartire.
  2.”Pleaca ai nostri, vin ai nostri!”

 23. Servus…

  1. Votez, deci Exist!
  2. Nu votez, nu Exist!

  lucrurile imi sunt simple, Cristi… Motiv pentru a nu vota eu nu vad, in afara, Doamne Fereste!, a unei imposibilitati fizice…

  Toate cele bune!

 24. 1. Care este cel mai bun motiv pentru a merge la vot pe 9 decembrie?
  Votul a ramas singurul drept care nu costa nimic.

  2. Care este cel mai bun motiv pentru a nu merge la vot pe 9 decembrie?
  7.403.836 voturi < 9 voturi

 25. Sa ma bag si eu aici, la un scurt comentariu, fiindca observ ca fetele nu prea au curaj. Sau nu vor sa apara la A3, sau nu vor sa apara langa Maria Coman si Victor Ciutacu sau langa toti trei, asta, desigur, incluzandu-te. Glumesc, dar dintre comentatori procentul de feminine cu opinie este mult prea redus. Mi-e teama ca reflecta in mic situatia din Romania.
  Observ tot felul de motive, pe care nu le comentez fiindca nu sunt de acord cu majoritatea, adica nu sunt de acord cu motivatiile. Pentru ca remarc de la dezinteres total, dezinteres mascat, interes de forma (adica hai facem ceva doar findca am avea un drept dar de fapt noua nu prea ne pasa, dar ca sa nu-l irosim) pana la interes real sau doar interes meschin… si alte nuante…
  Deci “Care este cel mai bun motiv pentru a merge la vot” dar si pentru a nu merge?
  1. Pentru ca votul meu conteaza si de el nu scapa nimeni! Si pentru ca doresc ca Romania sa ne merite ca cetateni.

  2. Un asemenea motiv nu exista. Absenta nemotivata de la vot nu poate fi „cel mai bun motiv”. Nici macar bun.
  De fapt n-ar trebui sa existe alternativa. Teoretic.

  Cred ca, in fond, totul s-ar reduce la ceva foarte simplu:

  Votezi? E OK!
  Nu votezi? E NOK!

 26. Argumente contra prezentei la vot nu am. Eu am doar pro. Si sa zic cateva:

  1. Votul este o responsabilitate. E greu sa-ti asumi responsabilitatea. „BAI, IAR SA VOTEZ PE UNII SI SA-MI INSELE INCREDERE?”. Da, iar sa votezi pe unii, tocmai pentru ca ti-au inselat atatia increderea fii mai cu ochii-n 4.

  2. Un argument „sovi”, care pt mine sta in picioare: daca NOI ROMANII ne-am prezenta CU TOTII la vot, UDMR ar fi in afara parlamentului. Buni sau rai, hoti sau cinstiti, viitorul nostru ar fi decis doar de romani. Nu numai ca n-ar mai fi in guvern, dar nici in parlament n-ar fi. Un argument destul de bun pentru mine.

  3. Au murit niste oameni in revolutie pentru ca votul asta sa fie pe bune si sa nu fie facatura ca inainte. Din respect pt ei ar trebui sa mergem sa votam.

  4. Hitler a iesit la un vot diferenta.

  5. Fraudele electorale se fac pe baza absentilor. Tu ai absentat? Ok, tu votezi. Nu ai cum sa verifici ca tu de fapt te-ai dus la vot. Oricum esti neinteresat de politica, deci si daca ai putea verifica oricum nu te intereseaza. Cu cat se duc mai multi la vot, cu atat se reduce frauda. Si proportia fraudei la fel.

  Am dat destule argumente zic :)

 27. 1. Ne-am faultat singuri când nu am fost la vot. În 6, în 10, în 29, indiferent de lună sau de an. Ne-am faultat când am tăcut și am lăsat foile albe, lăsându-i pe toți să creadă că nu ne pasă şi că pot face orice. Că pot decide în numele tuturor, pe principiul ”ești de acord dacă nu ai spus NU”.
  2. Decât să votezi pentru că eşti plătit să o faci, mai bine stai acasă.

 28. SA VOTAM pentru ca este un drept pentru care si-au dat atatia viata. Ca sa nu mai spun ca femeile nu au avit drepturi politice mult si bine. Pentru eroi si pentru femeile care au luptat pentru acest drept, as vota!
  SA NU VOTAM ca astia ne dadura liber noua, studentilor, luni, ca sa votam. Cu toate astea, nu pot vota din Bucurestiul in care stau de 4 ani, chiar daca AM VIZA DE FLOTANT! Cum vine asta! Ceva e fooaaarte putred acolo!

  1. am putea spune ca asa nici sclavii nu ar fi tbuerit sa fie eliberati niciodata pentru cei dinaintea lor nu au fost, am putea spune ca este incofect fata de cei care, nu demult nu aveau drept de vot decat la 30 de ani si asa mai departe, acesta nu este un argument deoarece o nedreptate nu trebuie corectata cu o alta nedreptate.Socala este din ce in ce mai buna, avem informatii din ce in ce mai multe, tinerii din aceasta generatie au acces la internet care este cea mai simpla forma de informare care te poate duce direct la sursa infromatiei fara sa fie rastalmacita de un jurnalist, tanarul interesat de un program politic, de un om de stiinta, de o cercetare poate sa acceseze direct informatia solicitata si sa nu uitam exista atat de multe forumuri de dezbateri pe care le poate consulta inclusiv acest sit al meu unde argumentele sunt de o parte si de alta el putand sa ia o parte care considera el ca e corecta. stiinta evolueaza intr-un mod extraordinar, tinerii azi sunt mai adaptati si mai informati ca oricand si asta este datorita scolii exista parlamentul european al tinerilor etc.coruptibilitatea este o problema generala dar si din acest punct de vedere nu cred ca tinerii sunt mai coruptibili decat restul populatiei, iar daca admitem acest lucur prefera ca pentru acelasi procent cei care corup sa plateasca mai mult adica sa fie obligati sa plateasca mai multi oameni pentru a obtine acelasi procent. A nu lasa pe cineva sa voteze inseamna ca problemele lor nu vor fi luate in considerare!

 29. Intrebarea 1 : datoria de a vota, daca nu voteaza altu’ pentru tine
  Intrebarea 2 : iarna pe ulita, daca o sa fie multa zapada

  Chiar daca in zona de unde sunt nu exista nici un candidat care sa merite voturi de la oameni cinstiti, dupa ideologia mea cred ca o sa ma orientez dupa cum este bucurestiul si judetul

 30. Inca un argument: disproportia tineri vs batrani care se prezinta la vot. Pensiile se indexeaza anual dupa rata inflatiei. Salariile nu, bursele nu. De ce? Batranii se duc la vot mai mult decat tinerii. Hai si noi tinerii sa iesim masiv la vot. Suntem mai informati, mai greu de cumparat si mai scoliti :)

 31. De ce sa mergi la vot?
  Un sub-motiv stupid ar fi ca e dreptul tau si e pacat sa il irosesti. Motivul principal este ca pana si un alegator conteaza, poate se intampla sa mai rasara cativa oameni „de calitate”(superioara) care merita sa fie pusi in functie. Ca poate nu se vor „strica” imediat ce ajung acolo. Ca poate nu vor fura(rau de tot).
  De ce sa nu mergi la vot?
  Pentru ca in general mergi degeaba. Se vor pune presiuni asupra ta inainte sa votezi ca sa iasa cineva, apoi te vor judeca pentru persoanele votate.
  In minus(adica plus), mereu vor iesi doar cei care nu merita. Exact cei care vor fura si vor minti. Urmeaza ori sa te enervezi, ori sa regreti ca ai mers sa vot si l-ai votat pe hot.

 32. Pingback: Pe cine iau astăzi în emisiunea de la Antena 3 • Chinezu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top articole din această secțiune

4900 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)