Ia să vorbim noi despre educaţia financiară. Un pic, măcar un pic

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Later edit: Doar astăzi mai puteţi vota la sondajul prin care mă ajutaţi să aleg proiectul care să primească 1500 de euro. Chiar m-aţi ajuta să votaţi :)

V-am spus că m-am hotărât să mă duc din nou la şcoală. La una care să mă ajute să mă disciplinez un pic din punct de vedere financiar. În sensul nu că ar fi un haos primordial acum la mine, ci că ştiu că ar trebui să învăţ mult mai multe în această privinţă. Aşa că am acceptat provocarea OTP Mentor şi m-am apucat de studiat. Şi pentru că în orice fel de şcoală ai nevoie de colegi, am zis să iau câţiva dintre tovarăşii 2.0 alături de mine în această ispravă.

Şi ca să vedeţi cum se leagă lucrurile, în timp ce mă gândeam eu pe cine să invit să scrie un guest post pe tema educaţiei financiare acilea la mine, primesc mail de la Ştefan. Care mă întreabă ce părere am despre un subiect pe tema asta. Mănânci, calule, ovăz?, i-am răspuns :)) Drept pentru care el a scris rândurile de mai jos. Pe care vă invit să le citiţi şi asupra cărora vă invit să vă daţi cu părerea.

Iar dacă vă simţiţi în stare să abordaţi subiectul educaţiei financiare la modul serios şi din care să avem toţi de învăţat, vă rog să îmi daţi un mail pe cristi.china pe gmail.com să vedem cum negociem apariţia scriiturii voastre pe acest mult prea minunat blog :D

———————————-

Atunci când părăsim băncile şcolii, fiecare individ îşi pune întrebarea: Din ce o să trăiesc? Unii dintre ei aleg să devină chirurgi sau oameni de afaceri, alţii muncitori de şantier, însă singurul lucru comun la toţi aceşti oameni este că îşi doresc prosperitate în viaţa lor.

Mulţi visează la o viaţă superbă, în care să călătorească prin cele mai minunate locuri din lume, stând alături de cei dragi şi făcând numai ceea ce le place. E un ţel de admirat, însă puţini vor reuşi aceste lucruri pentru că n-au resursele necesare. Se confruntă cu probleme majore precum lipsa de bani, de timp sau de amândouă.

Într-un final, aceşti oameni ajung să-şi îngroape visurile din copilările sau le amână cât mai mult posibil, în speranţa că le vor îndeplini pe viitor. Ei muncesc doar pentru siguranţa căminului, în loc să caute soluţii provocărilor lor.

Ei spun la fiecare revelion spun că anul următor o să fie mai bine, dar în adâncul sufletului lor ştiu că e doar o iluzie. Acceptă această înfrângere mizerabilă crezând că nu au avut noroc, însă greşeala lor este că nu au alocat timp sau bani în educaţia lor financiară.

Chiar dacă le-a fost accesibilă oricând, nu au auzit de această nişă a educaţiei pentru că nu le-a fost predată în şcoală. Unii poate au aflat de ea din cărţile de specialitate sau de la oamenii de succes, însă nu i-au dat importanţă pentru că au fost prea ocupaţi cu ceea ce făceau şi credeau că viaţa lor e dificilă.

Ştiu asta pentru că am fost şi eu din situaţia prezentată mai sus. Mi-a fost promisă o viaţă superbă după facultate, însă mi-am dat seama că realitatea diferă foarte mult. Am avut totuşi sansa să învăţ lucruri geniale de la oameni de succes, care m-au ajutat să devin independent financiar, iar acum îmi doresc să împart aceste lucruri cu tine.

Dacă faci parte dintre acei oameni menţionaţi mai sus, pune-ţi următoarea întrebare: Ce-ar fi dacă aş putea crea toate resursele necesare care să-mi ofere viaţa pe care mi-o doresc? Unde aş putea fi? Ce aş putea face? Ce fel de om aş deveni?

Dacă răspunsul tău te va îndemna să-ţi doreşti mai mult de la tine, spune „DA” educaţiei financiare. Te provoc să treci prin filtrul tău mental toate ideile găsite pe site-ul meu şi să păstreazi doar ceea ce crezi că îţi este util. Nu îmi doresc să îţi vând ceva, ci să te fac să înţelegi că, dacă vei face aceleaşi lucruri din trecut, vei avea parte de aceleaşi rezultate.

Dă-ţi o şansă şi investeşte puţin din timpul tău pentru a vedea dacă ceea ce spun eu are vreun strop de logică sau nu şi află cum poţi să îţi schimbi situaţia financiară.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)