Despre nevoia de a ieşi din zona ta de confort. Măcar din când în când…

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Recunosc faptul că nu mă aşteptam să îmi placă atât de mult la Electrolux Design Lab 2012. Adică ştiam că voi vedea nişte proiecte futuriste pe zona de home appliances, chiar mi-au plăcut cei 10 finalişti – selectaţi din peste 12.000 de propuneri (vă recomand în acest sens excelenta mostră de live blogging pe care am făcut-o de la faţa locului din Madrid :D). Dar ce mi-a plăcut cel mai tare – şi mi-a dat de gândit, în egală măsură – a fost faptul că am înţeles cât este de important, măcar din când în când, să execuţi o ieşire din zona ta de confort şi să vezi ce se mai întâmplă prin alte domenii.

Sunt categoric atunci când spun că bloggingul este printre cele mai frumoase meserii din lume. Care îţi aduce în faţa ochilor lucruri permanent noi, care îţi bagă îmn tastatură provocări permanente, care te mai plezneşte din când în când cu câte o nefăcută, adică orice poţi spune despre activitatea de blogger profesionist dar numai că nu te ţine fresh şi în priză nu. Cu toate acestea, să ştiţi că rămân la părerea că e bine să ieşim din această zonă de confort şi să înţelegem că există şi alte lumi, forte frumoase şi ele, despre care ar fi bine să ştim şi cu care ar fi bine să ne intersectăm.

Ce am văzut la excelent organizatul eveniment Electrolux, în superbul spaţiu al Triennale din Milano, a fost o lume a celor care privesc în viitor. Pentru că toţi cei 10 tineri pe care i-am văzut susţinându-şi proiectele în faţa unui juriu de profesionişti sunt acei tineri pentru care viitorul a început ieri, pe la 6 şi un sfert. Şi pentru care prezentul este doar o platformă pentru a ne invita să privim înspre mâine, pe la 6 şi jumătate. Mi-a plăcut faptul că singura zonă specială din cadrul evenimentului a fost pentru social media :) Organizatorii te invitau să faci check in pe facebook (pe foursquare nu era făcută locaţie specială), dă foloseşti htagul #DesignLab2012 pe twitter şi să pui poze pe Instagrame. Şi primeai ceva premii. Nice.

Am avut şi un român printre cei 10 finalişti, Julian Caraulani (foto mai jos, alături de yours trully). A avut una din cele mai frumoase prezentări. El şi cu neozeelandezul Ben de la Roche. Am povestit cu amândoi şi mi-au spus că e foarte frumos ce li se întâmplă şi că au avut şansa să fie selectaţi din peste 12.000 de candidaţi. I-am simţit pe amândoi oarecum stingheri, parcă miraţi că li se întâmplă cera ce li se întâmplă (interviuri, autografe, felicitări din toate părţile. Dar am pus asta pe seama emoţiei, mai ales că premiul cel mare – 5000 de euro şi un contract pe 12 luni într-un centru de desing Electrolux – era o miză foarte importantă pentru ei.

Mi-a rămas în minte ce a spus unul din membri juriului, designerul Dante Donegani: în urmă cu 10 ani era uşor să îţi imaginezi cum va fi viitorul. Acum, însă, e foarte greu. Pentru că viitorul este deja aici. De aceea, tot ceea ce trebuie să facem pentru a vedea viitorul este să ne uităm cu atenţie în jurul nostru.

Cu concluzia asta am rămas eu după Electrolux Design Lab 2012: că trebuie să privim mai cu atenţie în jurul nostru. Dar nu doar în limitele lumii 2.0 în care fiinţăm, ci să ne uităm un pic şi peste gardul acestei lumi, care gard parcă prea înalt şi prea lat l-am construit. O să ne placă ce o să vedem. Şi o să înţelegem mai bine lumea asta din care lumea noastră este doar o mică parte. Splendidă, minunată, de neplecat din ea, dar, totuşi, doar o mică parte :)

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

11 thoughts on “Despre nevoia de a ieşi din zona ta de confort. Măcar din când în când…”

  1. Imi pare bine ca este si un roman la un eveniment atat de important, asta arata lumii ca nu suntem doar tigani si hoti. exista si oameni care au ceva de oferit . BRAVO Julian !

  2. Atunci cand iesi din zona de confort se intampla cele mai minunate lucruri. Pentru ca toate celealte sunt predictibile si te astepti oarecum la ele ca rezultate ale muncii tale, dar cand iesi dincolo de zona de confort te trezesti intr-o lume noua, in care nimic nu mai e sigur si in care rezultatele sunt minunate.

  3. Pingback: Câteva cuvinte despre Gala Arte şi Design Textil • Chinezu

  4. Pingback: Un blog pe nişa "casă şi grădină" are sanse la noi?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)