De ce şi în ce condiţii încerc să te ajut să îţi găseşti un job prin blogul meu

Hai să vă spun ceva, fix din start, ca să nu credeţi alte alea. Îmi trimite foarte multă lume CV-uri şi tot felul de solicitări de angajare. Şi pentru că eu funcţionez pe principiul „dacă poţi face un bine, de ce să nu îl faci?”, uneori le trimit mai departe celor care cred eu că ar avea nevoie de skillurile respectivei persoane sau (din păcate se întâmplă în cam jumătate din cazuri) le spun că ce mi-au trimis ei e o parodie de CV şi că dacă vor cu adevărat să îşi găsească job, trebuie să arate cu adevărat că îşi vor asta cu adevărat, nu cu un CV scris la mişto. Sau, cum a fost cazul Sandrei, îl public acilea la mine pe blog, cineva îl vede şi uite că se lasă cu de alea faine :D

Da, fac cele de mai sus, dar asta nu înseamă că:
mă pricep la astfel de chestiuni gen angajat oameni. Eu nici măcar nu îi recoamnd, eu doar transmit CV-ul mai departe posibililor (după mintea mea, desigur) angajatori, iar apoi e fix treaba lor cum şi ce fac.
am foarte mult timp să fac asta. Adică e ok să îmi trimiţi un CV şi să mă rogi, dacă pot, să îl dau mai departe. Dar nu e ok să insişti (mai ales dacă nu ne-am văzut niciodată) şi să încerci să mă convingi că eu ar trebui să depun mari eforturi pentru ca tu să obţii o slujbă. Pentru că nu o voi face şi mă şi enervezi.
–  ai vreo obligaţie faţă de mine dacă ai norocul şi eu trimit CV-ul tău cui trebuie şi iese ceva. Nu îmi eşti dator cu nimic, bucură-te de reuşită şi mergem înainte. Daca am nevoie de ceva de la tine, trust me, te caut şi îţi zic :D

No bun, acestea fiind spuse, hai să vă mai dau un CV. E al lui Cristian Ticu. Pe care nu îl cunosc. Dar el mi-a trimis mail şi mi-a spus că vrea să facă o schimbare profesională şi caută un job în social media. Aşa că aveţi CV-ul lui mai jos, cu menţiunea că l-am publicat pentru că e o provocare, atât pentru Cristian, cât şi pentru piaţa asta a noastră 2.o, în sensul rezolvării chestiunii cu găsirea unui job în social media pentru cine care nu prea are experienţă în această zonă.

Şi ca să întăresc ceea ce am spus când am spus că nu ma pricep la faza de asta HR like, vă spun că nu îmi place când văd un CV în engleză pentru un job în România, mai ales când ai ales tu să îl faci în engleză şi să îl faci public, adică nu a fost o solicitare specifică din partea unui potenţial angajator. Call me chinezu, dar am buletin de România şi asta a lăsat urme adânci în feng shuiul meu :D

13 comentarii la “De ce şi în ce condiţii încerc să te ajut să îţi găseşti un job prin blogul meu

 1. cotos Răspunde

  Faci un lucru extrem de fain. Cei care critica ar trebui sa aprecieze treaba asta…

 2. Sorana Savu Răspunde

  No good deed goes unpunished – sau, pe chinezeste, nici o fapta buna nu ramane nepedepsita :-) Sa stii ca te-am pomenit si noi la Digital Divas vineri. Daca asta a contribuit la umplerea inbox-ului tau cu CV-uri, sa ne ierti, n-a fost cu intentie, noi am explicat ca trebuie sa se alinieze multe planete…

  • Cristian China Birta Răspunde

   Mare dreptate ai cu alinierea planetelor :) Sa stii ca nu ma deranjeaza deloc atunci cand lumea imi trimite astfel de mailuri, ba dimpotriva. Dar am zis ca e mai bine sa scriu randurile de mai jos, asa, pentru sufletelul meu :)
   Si daca tot vorbim, va zic iar felicitari pentru ca ati fost atat de deschise in cazul Sandrei. E mare, mare lucru, sa stiti!

 3. Ivan Mihaela Răspunde

  Unul dintre cele mai profi CV-uri!!!! Felicitari Cristian !:)
  Chinezu… de tine ce să mai zic..
  Esti TATA nostru :)
  Apropo, saptamana asta postez articolul scris de mama. O sa razi, foarte tare :)) Garantez!
  Duminică faină!

  • Cristian China Birta Răspunde

   Sefa, poate ca o sa rad. Dar sunt absolut sigu ca o sa am si de invatat din el. Abia astept! :D

 4. eftimie Răspunde

  Fontul de pe header ma molestează vizual

 5. Razvan Răspunde

  Trebuie sa recunosc faptul ca acesta este un CV dat dracu`. Foarte bun si foarte strans legat de domeniul de activitate. Si fontul este perfect, de parca ar conta :)

 6. Cristian Răspunde

  Îi mulțumesc lui Cristian pentru gestul frumos și fapta cea bună, iar vouă pentru feedback-uri

 7. spanac Răspunde

  buna treaba ai facut…

 8. Blogul te poate ajuta sa-ti gasesti un job

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sau comentează direct cu contul tău de Facebook: