De ce şi în ce condiţii încerc să te ajut să îţi găseşti un job prin blogul meu

Hai să vă spun ceva, fix din start, ca să nu credeţi alte alea. Îmi trimite foarte multă lume CV-uri şi tot felul de solicitări de angajare. Şi pentru că eu funcţionez pe principiul „dacă poţi face un bine, de ce să nu îl faci?”, uneori le trimit mai departe celor care cred eu că ar avea nevoie de skillurile respectivei persoane sau (din păcate se întâmplă în cam jumătate din cazuri) le spun că ce mi-au trimis ei e o parodie de CV şi că dacă vor cu adevărat să îşi găsească job, trebuie să arate cu adevărat că îşi vor asta cu adevărat, nu cu un CV scris la mişto. Sau, cum a fost cazul Sandrei, îl public acilea la mine pe blog, cineva îl vede şi uite că se lasă cu de alea faine :D

Da, fac cele de mai sus, dar asta nu înseamă că:
mă pricep la astfel de chestiuni gen angajat oameni. Eu nici măcar nu îi recoamnd, eu doar transmit CV-ul mai departe posibililor (după mintea mea, desigur) angajatori, iar apoi e fix treaba lor cum şi ce fac.
am foarte mult timp să fac asta. Adică e ok să îmi trimiţi un CV şi să mă rogi, dacă pot, să îl dau mai departe. Dar nu e ok să insişti (mai ales dacă nu ne-am văzut niciodată) şi să încerci să mă convingi că eu ar trebui să depun mari eforturi pentru ca tu să obţii o slujbă. Pentru că nu o voi face şi mă şi enervezi.
–  ai vreo obligaţie faţă de mine dacă ai norocul şi eu trimit CV-ul tău cui trebuie şi iese ceva. Nu îmi eşti dator cu nimic, bucură-te de reuşită şi mergem înainte. Daca am nevoie de ceva de la tine, trust me, te caut şi îţi zic :D

No bun, acestea fiind spuse, hai să vă mai dau un CV. E al lui Cristian Ticu. Pe care nu îl cunosc. Dar el mi-a trimis mail şi mi-a spus că vrea să facă o schimbare profesională şi caută un job în social media. Aşa că aveţi CV-ul lui mai jos, cu menţiunea că l-am publicat pentru că e o provocare, atât pentru Cristian, cât şi pentru piaţa asta a noastră 2.o, în sensul rezolvării chestiunii cu găsirea unui job în social media pentru cine care nu prea are experienţă în această zonă.

Şi ca să întăresc ceea ce am spus când am spus că nu ma pricep la faza de asta HR like, vă spun că nu îmi place când văd un CV în engleză pentru un job în România, mai ales când ai ales tu să îl faci în engleză şi să îl faci public, adică nu a fost o solicitare specifică din partea unui potenţial angajator. Call me chinezu, dar am buletin de România şi asta a lăsat urme adânci în feng shuiul meu :D

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

14 thoughts on “De ce şi în ce condiţii încerc să te ajut să îţi găseşti un job prin blogul meu”

 1. No good deed goes unpunished – sau, pe chinezeste, nici o fapta buna nu ramane nepedepsita :-) Sa stii ca te-am pomenit si noi la Digital Divas vineri. Daca asta a contribuit la umplerea inbox-ului tau cu CV-uri, sa ne ierti, n-a fost cu intentie, noi am explicat ca trebuie sa se alinieze multe planete…

  1. Mare dreptate ai cu alinierea planetelor :) Sa stii ca nu ma deranjeaza deloc atunci cand lumea imi trimite astfel de mailuri, ba dimpotriva. Dar am zis ca e mai bine sa scriu randurile de mai jos, asa, pentru sufletelul meu :)
   Si daca tot vorbim, va zic iar felicitari pentru ca ati fost atat de deschise in cazul Sandrei. E mare, mare lucru, sa stiti!

 2. Unul dintre cele mai profi CV-uri!!!! Felicitari Cristian !:)
  Chinezu… de tine ce să mai zic..
  Esti TATA nostru :)
  Apropo, saptamana asta postez articolul scris de mama. O sa razi, foarte tare :)) Garantez!
  Duminică faină!

 3. Pingback: Cu alte cuvinte “m-am vândut” ca pe o marfă... • Chinezu

 4. Pingback: Blogul te poate ajuta sa-ti gasesti un job

 5. Pingback: Cum te ajută brandul personal din social media să obţii un job. Şi nu numai • Chinezu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)