Cum ajută Blogal Initiative bloggerii de nişă

Când am decis să facem experimentul cu o mână de ajutor oferită din partea Blogal Iniative unor bloguri de nişă nu prea ştiam la ce să ne aşteptăm. Adică, da, desigur, teoretic ar fi trebuit ca blogosfera să răspundă pozitiv unui astfel de – ca să zic aşa – stimul, căci era vorba să ajutăm, fiecare cum putem, nişte confraţi. Dar reacţia voastră la primele două campanii de acest gen ne-a încurajat să mergem mai departe. Şi să ne gândim să găsim o periodicitate cu care să facem astfel de campanii.

Dar hai să explic un pic despre ce este vorba. Şi cel mai bine este să vă povestesc un pic despre campaniile astea. O să înţelegeţi prin exemplu, e mai bine aşa.

Prima campanie a fost pentru computerblog.ro, a lui Dan Dragomir. Premiu oferit: un Nexus. Rezultate: 44 bloggeri au scris 65 de postări.

A doua campanie a fost pentru mierea-de-albine.blogspot.ro, a familiei Săbăduş. Premii oferite: produse de apicultură. Rezultate: 24 de bloggeri au scris 26 postări.

A treia campanie este în curs de derulare şi este pentru market-photo.com, a lui Dan Ciulea. Premiu oferit: un voucher de 1400 lei.

Ce au în comun aceste campanii? Faptul că fiecare blogger (căci despre bloggeri vorbim aici, chiar dacă proiectul promovat iese din zona de bogosferă) oferă un premiu, pe stilul deja consacrat al Blogal Initiative, iar noi facem aceste campanii pro bono.

Veţi spune că nu e mare şmecherie ce facem noi. Da şi nu. Pentru că fiecare campanie de genul acesta înseamnă resurse pe care altfel le-am fi folosit în altă parte. Şi zic asta doar ca să înţeleagă toată lumea că e un oareşce efort logistic pe care îl facem. Dar că facem asta pentru că aşa vrem să punem şi noi umărul, atâta cât contează, la promovarea unor proiecte de nişă ale unor bloggeri.

Vom face asta în continuare. Cu menţiunea că noi alegem bloggerii cu care să colaborăm în cadrul aceastei iniţiative. Pe criteriile noastre subiective, desigur. Zic asta ca să nu avem discuţii că de ce ăla şi nu ăla :)

E mult? E puţin? Deocamdată facem asta. Cu accent pe “facem”, dacă înţelegeţi ce vreau să zic…

Şi dacă tot vorbim despre Blogal Initiative, chiar ne-ar ajuta foarte mult să ne spui ce îţi place şi ce ar trebui să îmbunătăţim la Campionatul Naţional de Blogging.

12 comentarii la “Cum ajută Blogal Initiative bloggerii de nişă

 1. cartus Reply

  bun era Nexusul ala daca il castigam… :)

 2. Erwin Reply

  Supun atentiei acest post de pe forumul Seopedia. Este important si strans legat de modalitatea de link buiding expusa de tine in parteneriat cu Blogal Initiative.

  • Cristian China Birta Reply

   Sper ca intelegi ca partea aia de link building de care zici e doar o mica parte din ce facem noi la Blogal Initiative. Caci daca nu intelegi asta o sa ma loveasca o tristete teribila…

   • Erwin Reply

    Eu inteleg perfect si apreciez intentia! Am dorit doar sa atrag atentia ca pot exista anumite probleme legate de acesta modalitate de promovare, atat pentru cei care promoveaza cat si pentru cel promovat. Google SEO gidelines au suferit modificari recent si am dorit sa informez, concluzionand ca subiectul e strans legat de ajutorul oferit in promovare de catre Blogal Initiative, care poate la fel de usor deveni in forma sa actuala, ajutor negativ. Exista solutii la problema, ele sunt indicate in link-ul de mai sus, ele trebuie facute cunoscute participantiolor la actiunile organizate de BI. Am dorit sa particip constructiv la discutie, sper ca nu mi se ia in nume de rau!

    • Cristian China Birta Reply

     Chiar apreciez ca ne spui astea. Sper ca cei ce sunt vizati sa auda. Doar ca eu am vrut sa accentuez ca ceea ce spui tu este doar un efect al campaniilor pe care le derulam pe Blogal Initiative, nu core-ul a ceea ce facem :)

 3. cotos Reply

  Ala cu mierea de albine a fost bestial :) Mi-a facut o deosebita placere sa scriu la ala..

 4. Catalin Reply

  Sprijinul pe care il oferiti blogurilor de nisa pentru mine reprezinta materializarea teoriei cu iesitul din teorie si pusul in aplicare. Chestia asta e si ideea voastra, caci vad ca ati accentual “facem”.
  Nisele sunt multe, la fel si blogurile. Faptul ca aveti de gand sa faceti chestia asta cu periodicitate ar trebui sa dea de gandit nisatilor: poate vine si randul tau!
  Tot ce pot sa va rog sa aveti in vedere, este o eventuala disponibilitate pentru a promova nu doar bloguri de nisa ci si proiecte si evenimente ale bloggerilor. Pro bono, ma refer. :)

  • Cristian China Birta Reply

   Clar o sa facem ce zici tu. Doar ca preferam sa ne miscam cu pasi mici dar siguri, nu sa ne impartim in prea multe directii. Ca sa facem treaba treaba, cum ar veni :) Multam mult pentru sprijinul tau constant :)

 5. Haotik Reply

  S-ar putea sa vreau si eu sa promovez un blog de nisa la un moment dat. Deocadamta il cresc. :)

 6. Dan Ciulea Reply

  Imi dau seama ca nu e o nimica toata ceeea ce faceti voi.
  Imi dau seama, mai ales acum, ce inseamna sa-ti delegi resurse (atat de oameni cat si de timp) pentru ceva… mai ales probono.
  Imi dau seama si nu pot decat sa-ti multumesc pentru ajutor!

  In rest, o bere tot dau :P
  Multumesc!
  :-)

 7. Ramona Reply

  Si in aceeasi categorie se poate inscrie si camapnia pentru cei de la BlogInk… care a fost mai mult o demonstratie. Nisa acolo e foarte restransa.

 8. Vine valul cu Blogal-ul « Carpe diem!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.