Cum ajută Blogal Initiative bloggerii de nişă

Când am decis să facem experimentul cu o mână de ajutor oferită din partea Blogal Iniative unor bloguri de nişă nu prea ştiam la ce să ne aşteptăm. Adică, da, desigur, teoretic ar fi trebuit ca blogosfera să răspundă pozitiv unui astfel de – ca să zic aşa – stimul, căci era vorba să ajutăm, fiecare cum putem, nişte confraţi. Dar reacţia voastră la primele două campanii de acest gen ne-a încurajat să mergem mai departe. Şi să ne gândim să găsim o periodicitate cu care să facem astfel de campanii.

Dar hai să explic un pic despre ce este vorba. Şi cel mai bine este să vă povestesc un pic despre campaniile astea. O să înţelegeţi prin exemplu, e mai bine aşa.

Prima campanie a fost pentru computerblog.ro, a lui Dan Dragomir. Premiu oferit: un Nexus. Rezultate: 44 bloggeri au scris 65 de postări.

A doua campanie a fost pentru mierea-de-albine.blogspot.ro, a familiei Săbăduş. Premii oferite: produse de apicultură. Rezultate: 24 de bloggeri au scris 26 postări.

A treia campanie este în curs de derulare şi este pentru market-photo.com, a lui Dan Ciulea. Premiu oferit: un voucher de 1400 lei.

Ce au în comun aceste campanii? Faptul că fiecare blogger (căci despre bloggeri vorbim aici, chiar dacă proiectul promovat iese din zona de bogosferă) oferă un premiu, pe stilul deja consacrat al Blogal Initiative, iar noi facem aceste campanii pro bono.

Veţi spune că nu e mare şmecherie ce facem noi. Da şi nu. Pentru că fiecare campanie de genul acesta înseamnă resurse pe care altfel le-am fi folosit în altă parte. Şi zic asta doar ca să înţeleagă toată lumea că e un oareşce efort logistic pe care îl facem. Dar că facem asta pentru că aşa vrem să punem şi noi umărul, atâta cât contează, la promovarea unor proiecte de nişă ale unor bloggeri.

Vom face asta în continuare. Cu menţiunea că noi alegem bloggerii cu care să colaborăm în cadrul aceastei iniţiative. Pe criteriile noastre subiective, desigur. Zic asta ca să nu avem discuţii că de ce ăla şi nu ăla :)

E mult? E puţin? Deocamdată facem asta. Cu accent pe „facem”, dacă înţelegeţi ce vreau să zic…

Şi dacă tot vorbim despre Blogal Initiative, chiar ne-ar ajuta foarte mult să ne spui ce îţi place şi ce ar trebui să îmbunătăţim la Campionatul Naţional de Blogging.

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

12 thoughts on “Cum ajută Blogal Initiative bloggerii de nişă”

   1. Eu inteleg perfect si apreciez intentia! Am dorit doar sa atrag atentia ca pot exista anumite probleme legate de acesta modalitate de promovare, atat pentru cei care promoveaza cat si pentru cel promovat. Google SEO gidelines au suferit modificari recent si am dorit sa informez, concluzionand ca subiectul e strans legat de ajutorul oferit in promovare de catre Blogal Initiative, care poate la fel de usor deveni in forma sa actuala, ajutor negativ. Exista solutii la problema, ele sunt indicate in link-ul de mai sus, ele trebuie facute cunoscute participantiolor la actiunile organizate de BI. Am dorit sa particip constructiv la discutie, sper ca nu mi se ia in nume de rau!

    1. Chiar apreciez ca ne spui astea. Sper ca cei ce sunt vizati sa auda. Doar ca eu am vrut sa accentuez ca ceea ce spui tu este doar un efect al campaniilor pe care le derulam pe Blogal Initiative, nu core-ul a ceea ce facem :)

 1. Sprijinul pe care il oferiti blogurilor de nisa pentru mine reprezinta materializarea teoriei cu iesitul din teorie si pusul in aplicare. Chestia asta e si ideea voastra, caci vad ca ati accentual „facem”.
  Nisele sunt multe, la fel si blogurile. Faptul ca aveti de gand sa faceti chestia asta cu periodicitate ar trebui sa dea de gandit nisatilor: poate vine si randul tau!
  Tot ce pot sa va rog sa aveti in vedere, este o eventuala disponibilitate pentru a promova nu doar bloguri de nisa ci si proiecte si evenimente ale bloggerilor. Pro bono, ma refer. :)

 2. Imi dau seama ca nu e o nimica toata ceeea ce faceti voi.
  Imi dau seama, mai ales acum, ce inseamna sa-ti delegi resurse (atat de oameni cat si de timp) pentru ceva… mai ales probono.
  Imi dau seama si nu pot decat sa-ti multumesc pentru ajutor!

  In rest, o bere tot dau :P
  Multumesc!
  :-)

 3. Pingback: Vine valul cu Blogal-ul « Carpe diem!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)