22.07.2017

România văzută de Al Jazeera

Despre autor: Cristian China-Birta

Blogger din 2007. Toamna :)) Antreprenor din 2009. Mândru membru al Kooperativa 2.0.

Oamenii sunt ca vodka

Ce aş vrea să am eu în casa mea de vis

2 comentarii

 1. marți, 23 octombrie 2012, 14:37

  Mi se pare tare ciudat modul in care este tratat subiectul. Titlul pare sa vorbeasca de prezent, in film este descris trecutul, iar la final concluzionam doar ca pe ici pe colo mai sunt oameni care sunt traumatizati de acea epoca.
  Chiar daca tanti aia de la Romania Libera spune ca in prezent nu mai exista comunism, ci doar influente in mintile oamenilor, eu cred ca acest regim este inca bine impamantenit in conducerea tarii, doar ca in prezent este mult mai transparent, tirania de-atunci fiind perfect adaptata pentru o tiranie capitalista, in care optiunile omului de rand sunt doar variante autodistructive (vezi Basescu vs USL).
  E mult de scris si de dezbatut, insa concluzia e ca daca nu as risca sa par paranoic, as spune ca filmul asta pare o incercare a actualei conduceri de a-si spala imaginea in est (sau occident, daca analizam puterea al jazeera), dand vina pe oamenii care sunt inca sclavii unei mentalitati comuniste demult disparute din Romania

  Răspunde
  • miercuri, 24 octombrie 2012, 08:08

   Eu am vazut aseara documentarul. Nu mi s-a parut nici prea prea, nici foarte foarte. Adica bine facut tehnic, nimic de zis, dar din perspectiva mea de roman parca nu mi-a spus nimic. E drept ca trebuie sa il vedem prin ochii unui strainez. Dar e atat de greu sa facem asta :))

   Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *