Becali, USL şi snookerul

Ştiţi jocul de snooker? Dacă nu, chiar îmi pare rău pentru voi, pentru că este un joc splendid. Ei bine, în snooker unul din principiile de bază este că o bilă pe care o bagi tu nu înseamnă doar plus puncte pentru tine, ci şi minus puncte pentru adversar.

Aşa e şi cu Becali candidat pe listele USL. Dacă nu îl luau Victor şi Crin, îl luau Băsescu şi Blaga. Căci, dragii mei, asta este clasa noastră politică premium. Bine, premium este mult spus, dar am vrut să folosesc cuvinte frumoase. Adică o bagi pe aia cu viitorul european, cu responsabilitate şi normalitate, cu te miri ce cuvinte mari şi splendide în splendoarea lor, iar când vine vorba despre aplicat ce zici, hopa Penelopa pui pe lista unul ca Becali, de un europenism înălţător, desigur.

Mai trist este încă un aspect, pe lângă faptul că USL a vrut să îl bage pe Gigi în gaura lor, ca să nu îi lase pe cei de la ARD să îl bage în gaura lor. Mai trist este că USL nu are gurişti îndeajuns de puternici ca să ţină pieptul electoral celor băsescieni, aşa că au avut nevoie de Becali. Pentru că USL nu are gurişti. USL are mulţi limbişti, decât.

8 comentarii la “Becali, USL şi snookerul

 1. Adi Zăbavă Reply

  Dupa parerea mea gresesti. Nu in ceea ce spui despre clasa politica autohtona, ci despre situatia de fata. PDL nu-si permitea sa-l puna pe lista pe Becali in situatia in care se afla. In plus, e o diferenta intre a-l avea pe Becali de partea ta (de a-l pune sa dea din gura la tv) si a-l avea candidat. Vom vedea pe 10 decembrie care e miza. Probabil pentru ca va fi mai strans decat se asteapta unii.

  • Cristian China Birta Reply

   Sefu, trust me cand iti spun ca se duceau negocieri de alea adevaraciuni intre Becali si oamenii lui Blaga. Poti sa crezi sau sa nu crezi. Iti dai seama cat de tare m-am scarbit incat am ajuns ca eu, care sunt condamnat sa aflu mizerii de astea, m-am intrerupt din ce faceam ca sa scriu cateva randuri. Asa, ca un fel de exorcizare personala…

 2. Robert Reply

  Uneori este mai bine sa ii si ignori pe politicienii din Romania, sunt foarte prinsi in razboiul lor mic ca aproape uita ca au o responsabilitate mare, sa conduca o tara…

 3. cotos Reply

  Dezamagit total de cei de la USL…In primul rand coalitia asta e scarboasa, apoi cum sa iti faci imagine cu unul ca berbecali?? Trist..trist..

 4. doiparinti Reply

  Trist este ca traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul.
  Si mai trist este ca acum 6-8 ani nu credeam ca politica poate cobora sub nivelul de degradare la care ajunseze, dar se poate … se poate si mai rau decat acum.
  Daca in sase luni au reusit ce nu s-a putut face in 6 ani, va dati seama ce vor realiza in 4 ani de guvernare???

 5. mugur ionescu Reply

  becali atsa e un tampit.. aseara l-am vazut la irealitatea …s-a plimbat intr-un costum visiniu dintr-un studio in altul fara a reusi sa faca acordul intre subiect si predicat

 6. Natural Reply

  Exact asa cred si eu ca este situatia. Aritmetica electorala, in care se socoteste la sutieme. Ai de la mine o nominalizare, dar si o leapsa de blog-roll offline.

  Te bagi la leapsa sau la un comentariu?

 7. Raluca Reply

  Nu mi se pare potrivita asocierea Gigi Becali si USL, dar asta e ..ne-am obisnuit!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.