Voi ce i-aţi fi răspuns respectivului domn?

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Deci suntem în Uniunea Europeană. Deci suntem europeni în cuget şi în simţire, deşi, desigur, mai pe la coada cozilor, dar orişicât, se pune şi asta. Deci suntem moderni, de multe ori mai moderni decât mulţi alţii (ştiţi fazele cu sisteme ultimul răcnet implementate înaintea Marii Britanii cu o tonă de bani şi pe care acum nu le mai folosim), totul merge bine, suntem pe calea progresului, alea alea.

Dar sunt anumite aspecte ale spaţiului carpato-danubiano-pontic ce mă răvăşesc în permanenţă. Şi pe care nu le înţeleg. Mai ales că le pun oarecum în context şi încerc să le leg cu alte chestiuni care nu sunt chiar catastrofale în România, ba dimpotrivă.

Una din aceste enervări perpetue este faza cu bariera la trecerile de calea ferată. Care barieră se lasă, precum negura peste codrii legendari, cu vreo 10-15 minute înainte ca trenul să treacă şuierând agale (căci toate trenurile la noi merg agale) pe lângă ea. Şi, fireşte, se formează o coadă de maşini care nici nu mai contează că e mare sau e mică, ci că e coadă la care stai 10-15 minute.

Am întrebat când am stat la o astfel de coadă (căci am avut timp, mă înţelegeţi) impegatul ăla (de obicei într-o căsuţă de ai dubii dacă e coteţ sau depozit de otravă de şobolani) de ce ţine aşa de mult bariera lăsată. Răspunsul este imperial: pentru că aşa e regulamentul. Adică el, impegatul, ştie că la 13.48 trebe să treacă trenul pe acolo, aşa că pe la 13.35 el lasă bariera. Sigur, există momente în care este anunţat că trenul are o întârziere de, să zicem, 20 de minute, aşa că omul nostru ajustează doar momentul în care lasă bariera, nu şi intervalul în care o ţine lăsată. La întrebarea mea – prostească, fireşte, în acest context – dacă nu ar fi mai bine să fie un sistem de ăla automat care să ţină bariera jos doar pentru vreo 2 minute (cum e în ţările civilizate, vorba aia), omul s-a uitat la mine şi m-a întrebat firesc: „Păi şi io ce o să mai fac atunci?”. Nu am ştiut ce să îi răspund, desigur.

Presupun că voi aţi fi avut un răspuns la voi, nu?

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

6 thoughts on “Voi ce i-aţi fi răspuns respectivului domn?”

  1. 1. O să stai la birou. O să fii avansat…, dacă lucrurile evoluează, iar dumneata esti bun, vei promova. Păi nu-i bine? ( răspunsul exagerat de pozitiv)
    2. O să te muți de la barieră, la coadă. La care vrei tu, la coada vacii, la coada trenului, la coada de la Bușteni… ( răspunsul normal :)) )

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)