În blogging, mai ai şi momente de tristeţe

Later edit: Cum nu e pro să schimbi şi titlul postării, aşa cum ai făcut tu. Înainte titlul era „Webstock încurajează pirateria?”, iar în text semnul de întrebare dispăruse şi apăruse acuza clară, iar acum e un alt titlu. În fine, that goes to prove my point…

Dragă Răzvan,

Ştiu că unii au preferat să îţi spună prin email anumite chestiuni legate de afirmaţia ta totalmente deplasată, care m-a surprins şi m-a întristat în egală măsură. Dar eu să ţi-o spun public, aşa cum ai decis şi tu să o faci. Public, ca să vadă lumea cât eşti tu de tare şi să ieşi şi mai tare în evidenţă. Like a pro, desigur.

Lansezi acuzaţia că Webstock încurajează piraterie. Nu ştiu dacă este aşa. Şi nici nu tu o ştii. Încă nu s-a rezolvat chestiunea cu pricina de minţi mult mai luminate, infinit mai lumintate decât eşti tu sau eu sau toţi cei care discutăm despre asta, aşa că îmi permiţi să cred că nu prin acuzaţii de astea de nervos de serviciu s-ar rezolva. Trafic, băgare în seamă, exprimat frustrări, da. Dar rezolvare nu. Nerezolvare like a pro, desigur.

Eu nu mă bag în discuţii de astea avocăţeşti. Îmi declin competenţa. Dar îmi permit doar să mă uit la alţii grei de tot, nu ca noi, de pe dincolo, care înainte de a lansa o acuzaţie de asta din fundul şurii, preferă să tacă şi să cerceteze. Oh wait, ei nu fac acuzaţii de astea. Pentru că nu sunt pro, desigur.

Deci în discuţii nu mă bag. Dar îţi spun doar atât: dacă Webstock încurajează pirateria, atunci şi tu ai făcut-o. Indirect, dar ai făcut-o. Căci ai încurajat Webstock prin înscrierea proiectului tău. Nu îmi spune, te rog eu, că ai înscris proiectul aşa la mişto, fără să vrei să câştigi. M-ai jigni, te asigur. Deşi văd că nu ai o problemă să faci de astea. Like a pro, desigur.

Dacă ai fi scris faza cu pirateria înainte de ultima etapă de jurizare, aş fi zis că eşti un adevărat. Că pui problema ca un profesionist încercând să ridice un semn de întrebare şi să incite la o discuţie. Pentru că mi-e foarte greu să cred – căci tu eşti un profesionist, nu-i aşa? – că nu te-ai uitat la proiectele concurente şi nu ai văzut înainte de gala de premiere  că unele sunt – după cum spui tu – pe lângă problemă. Aşa ar fi făcut un pro, desigur.

Dar să te apuci să acuzi ca din birtul 2.0 Webstock abia DUPĂ ce ai aflat că proiectul tău a pierdut mi se pare de o tristeţe răvăşitoare. Dovadă că, în ochii mei, nu mai eşti un pro. Deloc.

Ca să nu mai spun de faptul că ai acceptat fără probleme să fii moderator la unul din panelurile de la Webstock. Acelaşi Webstock pe care tu, după ce proiectul tău nu a câştigat (fireşte că după) îl acuzi de alea, alea. Ceea ce, profesionist şi cu principii cum vrei să înţelegem că eşti, trebuia să refuzi, căci, nu-i aşa, astfel ai conferit legitimitate evenimentului care piratează. Like a pro, desigur.

Ştiu că te doare la bască de părerea mea, ştiu că tu te crezi mereu că joci în altă ligă faţă de noi amărăştenii, numai că, vezi tu, atunci când alegi să te comporţi ca tanti Jeana în piaţa din spatele gării ne afectează tot pe noi, amărăştenii ăştia care încercăm să trăim în lumea asta mai ciudată pe care tu o consideri un hobby şi un loc unde să te arăţi cât eşti de pro. Like a pro, desigur.

Încă ceva îţi mai spun şi gata, că deja o frecăm prea mult pe subiectul ăsta. Numai că o frecăm pentru că ne-ai întristat cu lipsa ta de fair play. Pentru că, şi cu asta închei, un adevărat profesionist, aşa cum vrei tu să ne laşi să înţelegem că eşti, ar fi ales altă calea, mult mai pro. Oh wait…

PS Presupun că nu o să mai înscrii niciodată vreun proiect la Webstock şi că nu o să mai participi niciodată la aşa ceva. Mă înţelegi, trebuie să fii pro până la capăt.

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

10 thoughts on “În blogging, mai ai şi momente de tristeţe”

 1. Trist… dar mergem înainte că…înainte era mai bine!
  Mie mi-a deschis chakrele, Webstockul :)
  Chinezu..nu fi tu supărat că-s alții necăjiți!
  si ultima: Chinezu noi te iubim și ca tine vrem sa fim :D
  O duminică excelentă!

 2. Pingback: Webstock cu năbădai | Mihai Dragomirescu (Bob)

 3. Cristi, ca sa poti analiza situatia cum trebuie, e necesar sa mai stii niste lucruri. Chiar imi pare rau ca tu te-ai apucat sa scrii un articol fara sa ai toate datele problemei. Conform rationamentului tau e corect ce-ai zis, numai ca Razvan n-a stiut cu cine si de ce concuram la Webstock cu Carbusters.

  Eu am inscris proiectul si mi-am dorit foarte mult sa castige. L-am intrebat pe Razvan daca e de acord sa inscriem Carbusters la Webstock si mi-a zis: „faci ce vrei”. Razvan stia de inscriere, dar nimic mai mult. Nu stia cu cine concuram etc. Deci n-ar fi avut cum sa ridice problema legala inainte.

 4. Dupa prima etapa de jurizare, se stiuau toti finalistii. Atunci ar fi putut spune stop, hai sa vedem cine sunt concurentii pentru etapa finala!

  Iar Cuca Cuca este un agregator de continut video preluat din youtube si vimeo…nimic ilegal. Este structurat mai ok pentru copii si parinti!

  In rest, sa fim sanatosi, sa muncim si sa ne vedem si la webstock-ul urmator!:)

 5. Nu prea vad cum putem sa discutam de drepturile de autor, indata ce videoclipurile puse pe YouTube, in mare parte sunt publice, cu alte cuvinte, oricine poate lua un embed sa-l pun pe orice site/blog. Nu scrie nicaieri ca, daca videoclipul e public trebuie sa ceri permisiunea cuiva.

 6. Pingback: Cum a fost la Webstock 2012 | Blogatu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.