Câţi dintre voi aţi auzit de Pro Istoria Fest?

Eu am rămas cu gura căscată atunci când mi-a spus Zoli Toth despre ce a reuşit să facă cu isprava numită Pro Istoria Fest. Şi ca să înţelegeţi mai bine uimirea mea, vă spun – cu regretul şi micuţa ruşine de rigoare – că nu auzisem până atunci despre aşa ceva.

Nu auzisem că au participat peste 100.000 de spectatori la toate evenimentele. Adică vreo două Arena Naţională pline ochi.

Nu auzisem că 360 de artişti ( solişti vocali, instrumentişti, dansatori, meşteşugari, prezentatori, etc.) au contribuit la reuşita acestui turneu.

Nu auzisem că peste 200 de persoane au pregătit toată isprava din birouri.

Nu auzisem că obiectivele turistice promovate prin Pro Istoria Fest sunt: Curtea Domnească din Târgovişte, Cetatea Poenari, Cetatea Enisala, Cetatea Ţăraneasca Râşnov, Cetatea de Scaun a Sucevei, Ulpia Traiana Sarmizegetusa, Cetatea Sighişoara şi Muzeul Goleşti.

Nu auzisem – şi aici redau ce mi-a zis Zoli – că Pro Istoria Feste este „cel mai important turneu de promovare a turismului autohton din ultimii 20 de ani”.

Voi vă daţi seama câte se mai întâmplă în jurul nostru, lucruri splendide, despre care noi, din diverse pricini, nu aflăm? M-a cam pus pe gânduri faza asta…

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

10 thoughts on “Câţi dintre voi aţi auzit de Pro Istoria Fest?”

  1. Intr-adevar, Pro Istoria Fest este un proiect minunat. In Targoviste au fost pana acum 2 editii in care m-am implicat si eu si mi-as dori ca si mai multi oameni sa auda, sa vada, sa admire Curtea Domneasca din orasul meu natal :) . O initiativa extraordinara!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

4900 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)