24.07.2017

Hai să îi luăm un pic la întrebări pe cei plătiţi din banii noştri

În ultima vreme am făcut nişte teste, dacă vreţi să le spun aşa. Teste pentru ceea ce eu vreau să fie una din obiceiurile mele civice. Adică să întreb autorităţile – a se citi cele ce funcţionează pe banii noştri – cam ce mai fac ele, când şi cum. Mai jos vă dau câteva exemple concrete. Dar nu înainte de a vă spune că Roxana este responsabilă pentru această postare, pentru că m-a tras de mânecă să îmi arate iniţiativa nuvasuparati.info, despre care puteţi afla mai multe în prezentarea de mai jos.

Am trimis la un moment dat un mail domnului ministru al Culturii, Puiu Haşotti. Nu mi-a răspuns nici până în ziua de astăzi. Nu are nimic, l-am trecut pe lista neagră de oameni plătiţi din buzunarul meu cărora li se rupe de mine. PNL, măcar s-a sinchisit să îmi spună că a primit mailul meu şi după aia hai pa. Adică tot un drac. Iar pentru cei care aţi fi tentaţi să spuneţi că PNL nu este partid plătit de noi am doar a vă spune că nu cunoaşteţi legea şi ce fonduri merg de la bugetul de stat către partide.

Am solicitat conducerii Aeroportului Henri Coandă să îmi spună de ce e mizeria aia organizatorică pe acolo. Mi s-a răspuns. În ultima zi de termen legal, dar mi s-a răspuns. Un răspuns PRistic, total din alt film faţă de ce se întâmplă în realitate, dar ei s-au achitat de sarcină.

Emil Boc, primarul de Cluj-Napoca, mi-a răspuns printr-un comentariu. Foarte frumos. Mai ales că mi-a răspuns în aceeaşi zi.

Recent, am trimis un mail către Ministerul Culturii în care le ceream să îmi spună dacă au făcut ceva acţiuni cu bloggeri sau dacă intenţionează să facă. Aştept răspuns. Dacă îl primesc, vă spun. Dacă nu îl primesc, vă spun.

O să mai fac de astea. Pentru că e dreptul meu. Ba uneori e chiar obligaţia mea să îi întreb câte una alta. Vă recomand să faceţi acelaşi lucru. Pentru că aveţi legea 544/2001 de partea voastră. Folosiţi acest lucru. Luaţi-i la întrebări, deci.

Despre autor: Cristian China-Birta

Blogger din 2007. Toamna :)) Antreprenor din 2009. Mândru membru al Kooperativa 2.0.

Recomandările zilei din blogosferă – 28.09.2012

Luni şi marţi beau bere cu bloggerii din Satu Mare şi din Baia Mare

16 comentarii

 1. Marius C.
  vineri, 28 septembrie 2012, 07:42

  nuvasuparati.info nu functioneaza

  Răspunde
  • vineri, 28 septembrie 2012, 09:54

   Site-ul este sus şi funcţionează, când l-ai accesat probabil nu era lansat încă :)

   Răspunde
 2. vineri, 28 septembrie 2012, 07:50

  Il putem intreba oricand. Greu e sa primim un raspuns.
  In orice caz, nu trebuie generalizat pentru ca pot exista si oameni ce se implica in retele de socializare si care raspund cat pot de repede, cam rar dar pot exista.

  Răspunde
 3. vineri, 28 septembrie 2012, 08:33

  Mie nu mi-au raspuns cei din Baia Mare..Nici nu vreau sa ma gandesc daca imi vor raspunde cei din Bucuresti…

  Răspunde
 4. vineri, 28 septembrie 2012, 08:51

  In principiu merita, in realitate energia pierduta ar fi mai bine folosita intr-o campanie, cam vreo 20 de ani de campanii, dupa te intreaba ei daca vrei sa ii intrebi ceva. Dar e teoretic ce spun eu. Te iau de prost daca intrebi fara sa le pui piedica inainte sau fara sa le tragi presul preventiv. Adica trebuie intai sa le atragi atentia serios si dupa sa incerci un dialog.Proiectul mi se pare ineficient, cel mult are o utilitate electorala limitata.

  Răspunde
  • vineri, 5 octombrie 2012, 11:14

   Adica tu vrei sa zici ca e mai bine sa nu intrebam nimic pentru ca ei oricum ne raspund ce vor? Sper ca nu am inteles eu bine ce ai vrut sa zici…

   Răspunde
 5. vineri, 28 septembrie 2012, 11:14

  […] O fază, zic. Prin fază înțeleg întrebat ministrul culturii despre viitoarele planuri cu blogosfera. Păi n-a răspuns omul pentru că nu e de competența lui. Până la urmă, ce legătură au blogurile cu cultura?! Rate this:Like this:LikeBe the first to like this. […]

  Răspunde
 6. vineri, 28 septembrie 2012, 12:01

  Si eu am inceput sa trimit e-mailuri in legatura cu unele informatii, dar … raportul raspunsuri/e-mailuri e 1/2 pana acum.

  Răspunde
 7. sâmbătă, 29 septembrie 2012, 09:34

  nuvasuparati.info tot nu functioneaza.

  Răspunde
  • vineri, 5 octombrie 2012, 11:08

   Acum funcționează. Nu funcționa doar pentru abonații la internet de la RDS sau Vodafone

   Răspunde
 8. sâmbătă, 29 septembrie 2012, 20:58

  Foarte interesant! nu am stiut de aceasta lege, ar fi foarte fain sa stiu raspunsuri la intrebari de genul celor din prezentare.

  Foarte buna ideea proiectului. Din pacate, nici mie nu imi merge site-ul. Nici nu s-a lansat bine si deja e boicotat proiectul? :D

  Răspunde
 9. marți, 2 octombrie 2012, 15:57

  Au fost niste probleme cu DNS-ul, acum ar trebui sa mearga. Multumim de sustinere :)

  Răspunde
 10. miercuri, 3 octombrie 2012, 12:21

  Eu am intrebat ce se mai intampla cu eRomania? (adica proiectul ala fantoma de 1/2 miliarde de euro)
  http://legi-internet.ro/blogs/index.php/2012/09/28/ce-se-mai-intampla-cu-eromania

  Răspunde
 11. vineri, 5 octombrie 2012, 10:50

  Vorbind de experientele pozitive cu statul roman, am scris un mail Ministerului de Interne (Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date) unde le-am solicitat numarul de persoane inscrise ca cetateni romani cu domiciliul in Romania. Dupa 5 zile am primit raspuns la solicitare. Deci se poate. Pana la urma conteaza foarte mult oamenii care lucreaza la relatiile cu publicul si profesionalismul lor precum si relatiile cu colegii din minister si profesionalismul celor care au datele cerute.

  Răspunde
  • vineri, 5 octombrie 2012, 11:16

   Corect. Din experienta mea conteaza mult seful institutiei, care da tonul si apoi oamenii care se ocupa de relatiile cu clientii si cei din departamentul de comunicare.

   Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *