Hai să îi luăm un pic la întrebări pe cei plătiţi din banii noştri

În ultima vreme am făcut nişte teste, dacă vreţi să le spun aşa. Teste pentru ceea ce eu vreau să fie una din obiceiurile mele civice. Adică să întreb autorităţile – a se citi cele ce funcţionează pe banii noştri – cam ce mai fac ele, când şi cum. Mai jos vă dau câteva exemple concrete. Dar nu înainte de a vă spune că Roxana este responsabilă pentru această postare, pentru că m-a tras de mânecă să îmi arate iniţiativa nuvasuparati.info, despre care puteţi afla mai multe în prezentarea de mai jos.

Am trimis la un moment dat un mail domnului ministru al Culturii, Puiu Haşotti. Nu mi-a răspuns nici până în ziua de astăzi. Nu are nimic, l-am trecut pe lista neagră de oameni plătiţi din buzunarul meu cărora li se rupe de mine. PNL, măcar s-a sinchisit să îmi spună că a primit mailul meu şi după aia hai pa. Adică tot un drac. Iar pentru cei care aţi fi tentaţi să spuneţi că PNL nu este partid plătit de noi am doar a vă spune că nu cunoaşteţi legea şi ce fonduri merg de la bugetul de stat către partide.

Am solicitat conducerii Aeroportului Henri Coandă să îmi spună de ce e mizeria aia organizatorică pe acolo. Mi s-a răspuns. În ultima zi de termen legal, dar mi s-a răspuns. Un răspuns PRistic, total din alt film faţă de ce se întâmplă în realitate, dar ei s-au achitat de sarcină.

Emil Boc, primarul de Cluj-Napoca, mi-a răspuns printr-un comentariu. Foarte frumos. Mai ales că mi-a răspuns în aceeaşi zi.

Recent, am trimis un mail către Ministerul Culturii în care le ceream să îmi spună dacă au făcut ceva acţiuni cu bloggeri sau dacă intenţionează să facă. Aştept răspuns. Dacă îl primesc, vă spun. Dacă nu îl primesc, vă spun.

O să mai fac de astea. Pentru că e dreptul meu. Ba uneori e chiar obligaţia mea să îi întreb câte una alta. Vă recomand să faceţi acelaşi lucru. Pentru că aveţi legea 544/2001 de partea voastră. Folosiţi acest lucru. Luaţi-i la întrebări, deci.

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

16 thoughts on “Hai să îi luăm un pic la întrebări pe cei plătiţi din banii noştri”

  1. Il putem intreba oricand. Greu e sa primim un raspuns.
    In orice caz, nu trebuie generalizat pentru ca pot exista si oameni ce se implica in retele de socializare si care raspund cat pot de repede, cam rar dar pot exista.

  2. In principiu merita, in realitate energia pierduta ar fi mai bine folosita intr-o campanie, cam vreo 20 de ani de campanii, dupa te intreaba ei daca vrei sa ii intrebi ceva. Dar e teoretic ce spun eu. Te iau de prost daca intrebi fara sa le pui piedica inainte sau fara sa le tragi presul preventiv. Adica trebuie intai sa le atragi atentia serios si dupa sa incerci un dialog.Proiectul mi se pare ineficient, cel mult are o utilitate electorala limitata.

  3. Pingback: Foarte tare « Blog făr' de blogosferă

  4. Foarte interesant! nu am stiut de aceasta lege, ar fi foarte fain sa stiu raspunsuri la intrebari de genul celor din prezentare.

    Foarte buna ideea proiectului. Din pacate, nici mie nu imi merge site-ul. Nici nu s-a lansat bine si deja e boicotat proiectul? :D

  5. Vorbind de experientele pozitive cu statul roman, am scris un mail Ministerului de Interne (Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date) unde le-am solicitat numarul de persoane inscrise ca cetateni romani cu domiciliul in Romania. Dupa 5 zile am primit raspuns la solicitare. Deci se poate. Pana la urma conteaza foarte mult oamenii care lucreaza la relatiile cu publicul si profesionalismul lor precum si relatiile cu colegii din minister si profesionalismul celor care au datele cerute.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.