Părerea mea despre ZZ Top – La Futura (2012)

Mie îmi sunt tare dragi bărboşii simpatici de la ZZ Top. Am crescut cu unele piese cântate de ei, pe care le ascult şi acum cu mare, mare drag şi foc în coracon :) Cu acest feeling am ascultat şi ultimul lor album La futura (2012). Poate de aceea i-am dat nota 7,5. Căci mai mult, zău, nu aveam cum să le dau.

Albumul este unul ok. Dar cam atât. Dacă ar fi fost semnat de o trupă nouă, ridicam sprânceana şi zicem „no aşa”. Pentru că se simte o vână de muzicieni adevăraţi în toate piesele, care sună corespunzător. Dar când ştiam că ascult ZZ Top, parcă tot mai aşteptam ceva de la fiecare piesă, acel foc interior specific băieţilor. Dar care, cu mici excepţii pe vreo 3 piese, nu s-a mai aprins. Sigur că şi eu m-am schimbat între timp, căci au trecut nişte anişori, dar focul ăsta l-am simţit în cazul altora, tot din generaţia mai veche, atunci când au scos un album nou.

Se simte, oricum, că bărboşii sunt super muzicieni. Adică toate sună aşa cum trebuie, muzica se scurge corespunzător, toate sunt la locul lor. Aş remarca în special vocea lui Billy, cu accent, răguşită, parcă de multe ori cântând la mişto, dar cu toate acestea cu o dicţie impecabilă, mult peste mulţi pe care ni-i aruncă industria în urechi.

A mai scris despre album BogDan, de la care l-am şi primit spre ascultare, lucru pentru care îi mulţumesc corespunzător :)

Am selectat pentru voi Chartreuse, cu o ritmică excelentă, categoric piesa mea preferată de pe album şi Over you, cam prea siropoasă (asta apropo de focul despre care spuneam mai sus), dar cântată bine, pe stilul lor.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top articole din această secțiune

4900 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)