23 comentarii la “Avem 18.429 de biserici în România

 1. paulyluca Răspunde

  Daca cumpar 5, primesc discount?

  Le vreau pt. ca am auyit ca sunt profitabile si impozitele-s avantajoase :) :)

 2. Catalin Răspunde

  Eu cred ca ar trebui sa spui ceva (sau sa intrebi pe domnul respectiv si apoi sa ne spui si noua): cate au pagina de facebook? Dar cont pe twitter? Dar sit? Sau orice prezenta in online? Si cate se folosesc in mod productiv de online?

 3. Taraboste Răspunde

  Una la 1000 de locuitori … Nici nu-s asa de multe :D
  Ar fi interesanta o statistica privind cresterea numarului de biserici pe parcursul ultimilor 20 de ani.

 4. TyT Răspunde

  Interesant este ca majoritatea preotilor spun ca nu sunt destule biserici si ca mai trebuie construite, ca vai doamne sa vezi, nu incap toti enoriasii in biserici !

 5. D-Petre Răspunde

  18429 de biserici si cate scoli ?

 6. tractari auto Răspunde

  In tarile nordice bisericile se transforma in muzee, biblioteci sau restaurante – din lipsa de „cvorum”. E clar ca au treburi mai importante de facut.

 7. albinuta veninoasa Răspunde

  Nu am timp sa verific cae sate avem in Romania, dar io cred ca sunt mai multe biserici. In fiecare an popii ii jegmanesc pe oameni (are sau nu pensie)de cel putin 80 lei, + alte cheltuieli. Atunci ei de ce mai au salar ?
  Popii spun in biserica sa-i ajutam pe cei saraci si oropsiti.
  Cum dracu se face ca ei fac tot invers, cand trebuie sa-i ajute la necaz, la o inmormantare, le ia bani in cele 3 nopti cand sta mortul acasa si ii mai ia bani si sa-l ingroape. La sate daca esti dator la biserica nu-l ingroapa mortul pana nu-ti platesti restantele.

 8. Marius C. Răspunde

  Stati linistiti, curand Statul n-o sa mai dea bani bisericii. Generatiile de tineri nu pun botul la prosteala cu desenele animate pictate pe biserici.
  Nemaiprimind bani de la Stat, bisericile vor deveni magazine, case de pariuri sportive, cazinouri, etc.

  • Marius C. Răspunde

   Desene animate pictate pe pereti, in biserici.

  • cezar a. Răspunde

   as vrea eu! dar politicienii nostri nu vor avea curajul sau bunul simt sa taie finantarea cultelor religioase din cauza campaniei electorale pe care o fac preotii. am trai aproape omeneste daca bisericile si manastirile ar fi impozitate si nu ar fi finantate de la bugetul de stat. cultele au fost dintotdeauna niste afaceri.

 9. gadget show Răspunde

  Toate astea se intampla cu acordul absolut al romanului mediu. Nu e suficient ca eu, tu si cativa sa gandim altfel. Per total astia suntem. Nu intelegem ca „valoarea morala a unui om nu se masoara prin convingerile lui religioase, ci prin inclinatiile afective pe care le-a primit de la natura”

 10. andriipopa Răspunde

  Asa e bre, prea multe biserici, deci e loc pentru cei ce se roaga, berechet. Stai sa vezi cite minastiri sunt. Etara plina de ele. Si l fiecare dintre ele locuieste cite o gasca de hoti, betivi, curvari, mincinosi, intr-un cuvint, scursura scursurilor di tara asta. Oameni care n-au vrut sa munceasca cinstit, s-au refugiat la minastiri, si cica acum sunt calugari. Niste rahati cu ochi, asta sunt.

 11. george Răspunde

  iti dai seama cat o sa ne ajute dumnezeu? :))

 12. Florin Grozea Răspunde

  Mai multe decât școli. Asta spune multe despre Evul Mediu în care ne aflăm, de fapt, ca țară.
  Tu probabil te refereai la potențialul turistic al acestor biserici sau la potențialul de afaceri în social media?

 13. director web Răspunde

  Dumnezeu e cu treaba in alta parte a universului. Pe noi ne-a lasat sa descoperim legile naturii si sa ne folosim de ele pentru a trai decent in lumina, in scurta trecere prin existenta.

 14. Toni Răspunde

  Cand e vorba de religie sau dieta, sunt precauta cand deschid gura. Dar mi-ar placea mai mult sa fie 2000 de gradinite si crese in plus, 50 de tabere scolare, 500 de dispensare si spitale.
  Conteaza ce crezi, nu unde crezi.
  Si sper ca atunci cand pruncul meu va ajunge la scoala, sa nu fie obligat sa invete religie.

 15. Cristian China Birta Răspunde

  Eu unul nu prea inteleg calculul ala cu 1000 de romani la o biserica. Pai din aia 19 milioane, or fi multi de alta religie si si mai multi or fi cei carora li se rupe de mersul la biserica si alte de astea sfinte. Plus ca, daca imi permiteti, bebelusii si infantii nu i-as pune chiar in categoria enoriasi activi de mers la biserica.

 16. Toni Răspunde

  1000 de romani la biserica – numai la sarbatorile religioase, sa se calce in picioare pentru o sticla de aghiazma.

 17. Catalin Răspunde

  Se pare ca acest articol a fost inteles ca un start-point pentru o discutie despre institutia bisericii, preoti, etc. Totusi, acesta cifra, banuiesc, ai primit-o la o conferinta despre turism si online. Cred ca ar fi interesant de analizat numarul prin aceasta prisma.

 18. voucher Răspunde

  @china pai daca scazi categoriile enumerate ajungi la vreo 400-500 enoriasi/biserica… mai rau! Tendinta e de 1-1 !???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sau comentează direct cu contul tău de Facebook: