28.04.2017

Prin prezenta o avertizez corespunzător pe Alina Gorghiu

Dragă Alina,

M-am tot uitat la ce ai făcut în ultimii doi ani (adică de când ne ştim mai bine) şi am tot tăcut. Şi am tăcut. Dar nu se mai poate, zău, dacă tac în continuare înseamnă că sunt părtaş la modul tău de a face politică. Şi asta, zău, e ceva pe care pe mine mă face să încrunt o sprânceană şi să o ridic a mirare pe cealaltă.

Ţi-o spun prieteneşte că tu nu eşti politician. Poţi să te superi pe mine, dar simt imperios nevoia să îţi spun asta. Păi astea sunt activităţi de politician ce le faci tu? Te rog să îmi spui cu ce ajută politica din România faptul că tu te încăpăţânezi să faci an de an acţiunea „Burta jos„, adică să pui câteva sute de oameni – din ce în ce mai mulţi de la an la an – să se plimbe câţiva kilometri cu bicicleta? Sigur, faptul că mai nou ai reuşit să convingi şi câţiva parlamentari să ţi se alăture este ceva conex şi amintesc acest fapt doar pentru că sunt corect faţă de realtatea de pe teren. Serios acuma, cu ce ajută politica din România că faci chestia asta cu bicicletele?

Sau faza cu biblioteca. Cu ce ajută politica din România faptul că tu ai strâns, alături de voluntari (inimoşi, nu zic nu, dar nu asta este chestiunea în discuţie) 7000 de cărţi pentru bibliotecile şcolare din sectorul 5? Păi la citit trebuie trimis românul pe timp de criză sau la muncă? Pe bune acuma…

Ca să nu mai vorbim de fazele în care tu îi provoci pe oameni să participe ba la crearea unui slogan, ba la denumirea nu ştiu cărei acţiuni, de astea, care nu au nici o legătură cu politica românească aia învederată, ca să zic aşa. Eu chiar nu înţeleg ce crezi tu că reuşeşti pentru politica românească când tot încerci să îi implici pe oameni, pe alegători, în luarea deciziilor. Adică, zău, de ce ar merita ca tu, ca politician, să îi bagi în seamă şi între alegeri nu doar când sunt buni de băgat buletinul în vot.

Iar despre faza cu blogul, iartă-mă că ţi-o zic, ce crezi că realizezi cu el? Adică ce aduce el bun pentru politica românească? Sigur, acolo împărtăşeşti cu lumea din ce faci, lumea poate să vadă un pic din ce înseamnă viaţa unui parlamentar în aceste momente ciudate pentru România, comunici cu ei aproape zi de zi, îi implici, le răspunzi, adică, pe scurt, vorbeşti cu ei. Dar, zău acuma, merită oare românii, alegătorii, să îţi pierzi vremea cu blogul când – se ştie – e mai bine să îi bagi în seamă doar la alegeri?

Aşa că, dragă Alina, în lumina celor prezentate mai sus, am simţit nevoia să îţi dau acest avertisment. Care sună cam aşa: te avertizez că eşti în pericol să schimbi percepţia unor oameni – câţiva, nu mulţi, desigur – despre ce înseamnă politicianul român. Iar asta, dragă Alina, este ceva pentru care ai votul meu de încredere şi, când o fi să fie, berea de rigoare :)

PS Mesaj pentru cei care înţeleg altceva din ce am scris eu mai sus: Uitaţi-vă în ochii mei. Vă uitaţi? Atent? Bun atunci. Pentru că aţi văzut cât de tare îmi pasă de teoriile voastre conspiraţioniste and shit.

Despre autor: Cristian China-Birta

Blogger din 2007. Toamna :)) Antreprenor din 2009. Mândru membru al Kooperativa 2.0.

Diferenţa dintre popor şi naţiune…

În ce condiţii aţi accepta să lucraţi pentru un politician?

9 comentarii

 1. marți, 4 septembrie 2012, 09:54

  Eu m-am grabit, am tranșat problema din martie a.c. Aici:
  ”http://semanticu.wordpress.com/2012/03/28/veloparlamentarul-fata-cu-reactiunea/comment-page-1/#comment-1489”

  Poate ca la ea primii zece ani sunt de acomodare, dar serios vorbind a avut destui ani la dispozitie sa demonstreze ceva substantial. Iar dupa preluarea in campania pentru referendum pe blogul personal a facaturilor din ziare sunt edificat.

  Răspunde
 2. marți, 4 septembrie 2012, 10:23

  Si mie mi se pare cea mai bloggerita dintre politicieni. Poate este una dintre persoanele potrivite pentru a reprezenta online-ul. A propos de discutia de aseara :)

  Răspunde
  • marți, 4 septembrie 2012, 12:12

   Sssshhhht… Ce se vorbeste la bere ramane la bere :D

   Răspunde
   • marți, 4 septembrie 2012, 15:39

    :) iar se ridica mingi la fileu ?

    Răspunde
   • miercuri, 5 septembrie 2012, 14:08

    Bine, atunci sa introduc o diversiune … vorbita tot la bere :) Am pus-o in link-ul de semnatura ;))

    Răspunde
 3. joi, 6 septembrie 2012, 09:39

  Nu e singurul (a) „politician” care are blog activ doar in perioada electorala.

  Răspunde
 4. luni, 5 noiembrie 2012, 09:47

  […] după ce a trecut ceva vreme de când am scris avertismentul public pe care îl dădeam Alinei Gorghiu, pot să vă spun că acea postare a fost cea mai lovită din […]

  Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *