Prin prezenta o avertizez corespunzător pe Alina Gorghiu

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Dragă Alina,

M-am tot uitat la ce ai făcut în ultimii doi ani (adică de când ne ştim mai bine) şi am tot tăcut. Şi am tăcut. Dar nu se mai poate, zău, dacă tac în continuare înseamnă că sunt părtaş la modul tău de a face politică. Şi asta, zău, e ceva pe care pe mine mă face să încrunt o sprânceană şi să o ridic a mirare pe cealaltă.

Ţi-o spun prieteneşte că tu nu eşti politician. Poţi să te superi pe mine, dar simt imperios nevoia să îţi spun asta. Păi astea sunt activităţi de politician ce le faci tu? Te rog să îmi spui cu ce ajută politica din România faptul că tu te încăpăţânezi să faci an de an acţiunea “Burta jos“, adică să pui câteva sute de oameni – din ce în ce mai mulţi de la an la an – să se plimbe câţiva kilometri cu bicicleta? Sigur, faptul că mai nou ai reuşit să convingi şi câţiva parlamentari să ţi se alăture este ceva conex şi amintesc acest fapt doar pentru că sunt corect faţă de realtatea de pe teren. Serios acuma, cu ce ajută politica din România că faci chestia asta cu bicicletele?

Sau faza cu biblioteca. Cu ce ajută politica din România faptul că tu ai strâns, alături de voluntari (inimoşi, nu zic nu, dar nu asta este chestiunea în discuţie) 7000 de cărţi pentru bibliotecile şcolare din sectorul 5? Păi la citit trebuie trimis românul pe timp de criză sau la muncă? Pe bune acuma…

Ca să nu mai vorbim de fazele în care tu îi provoci pe oameni să participe ba la crearea unui slogan, ba la denumirea nu ştiu cărei acţiuni, de astea, care nu au nici o legătură cu politica românească aia învederată, ca să zic aşa. Eu chiar nu înţeleg ce crezi tu că reuşeşti pentru politica românească când tot încerci să îi implici pe oameni, pe alegători, în luarea deciziilor. Adică, zău, de ce ar merita ca tu, ca politician, să îi bagi în seamă şi între alegeri nu doar când sunt buni de băgat buletinul în vot.

Iar despre faza cu blogul, iartă-mă că ţi-o zic, ce crezi că realizezi cu el? Adică ce aduce el bun pentru politica românească? Sigur, acolo împărtăşeşti cu lumea din ce faci, lumea poate să vadă un pic din ce înseamnă viaţa unui parlamentar în aceste momente ciudate pentru România, comunici cu ei aproape zi de zi, îi implici, le răspunzi, adică, pe scurt, vorbeşti cu ei. Dar, zău acuma, merită oare românii, alegătorii, să îţi pierzi vremea cu blogul când – se ştie – e mai bine să îi bagi în seamă doar la alegeri?

Aşa că, dragă Alina, în lumina celor prezentate mai sus, am simţit nevoia să îţi dau acest avertisment. Care sună cam aşa: te avertizez că eşti în pericol să schimbi percepţia unor oameni – câţiva, nu mulţi, desigur – despre ce înseamnă politicianul român. Iar asta, dragă Alina, este ceva pentru care ai votul meu de încredere şi, când o fi să fie, berea de rigoare :)

PS Mesaj pentru cei care înţeleg altceva din ce am scris eu mai sus: Uitaţi-vă în ochii mei. Vă uitaţi? Atent? Bun atunci. Pentru că aţi văzut cât de tare îmi pasă de teoriile voastre conspiraţioniste and shit.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

9 thoughts on “Prin prezenta o avertizez corespunzător pe Alina Gorghiu”

  1. Eu m-am grabit, am tranșat problema din martie a.c. Aici:
    ”http://semanticu.wordpress.com/2012/03/28/veloparlamentarul-fata-cu-reactiunea/comment-page-1/#comment-1489”

    Poate ca la ea primii zece ani sunt de acomodare, dar serios vorbind a avut destui ani la dispozitie sa demonstreze ceva substantial. Iar dupa preluarea in campania pentru referendum pe blogul personal a facaturilor din ziare sunt edificat.

  2. Pingback: Despre relaţia dintre bloggeri şi politicieni. Caz aplicat, desigur • Politichina

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)