Au venit, au cântat, au plecat: Red Hot Chili Peppers

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

S-a întors ministru la’ rock.

Red Hot Chili Peppers pe Arena Naţională. Un eveniment care s-a transformat dintr-un concert într-o clipă numai bună de speculat pentru imagine. Şi mă refer la clipul apărut înainte de concert, în care „fanii” RHCP le-au adresat un tribut preferaţilor lor, ceea ce a ieşit fiind doar o altă imagine a apetenţei românului de a se căţăra pe orice găseşte în cale, indiferent dacă o face prost.

Şi acum, să trecem la concert. Sau la ce a fost acolo, pe scurt.

ORGANIZAREA

Din punctul meu de vedere, bună, ba chiar foarte bună. Nu am văzut să fie probleme, accesul s-a făcut uşor, ieşirea la fel, scările largi ajutând serios la acest lucru. Să punem la socoteală locurile amenajate pentru aţi verifica biletul şi intrarea către care trebuie să te îndrepţi, ca şi casele de jetoane şi cele de la care-ţi procurai bere unde cozile nu au fost deloc mari. Mă rog, nu cred că treaba legată de cozi se aplică şi la nivelul gazonului unde au fost ceva mai serioase, dar în stadion, ceva mai sus, departe de sectorul balamuc totul a stat cât se poate de bine. Forţele de ordine s-au comportat decent în orice dialog cu publicul, păstrându-şi calmul chiar şi-n clipa în care se mai supăra vreun adevărat că i se spune unde trebuie să fumeze.

PUBLICUL

Să auzi aproape 50.000 de oameni (au fost aproximativ 47.000 de persoane acolo) cântând alături de preferaţii lor nu este un lucru cu care să te întâlneşti zilnic. Fie veniţi din postura de fani, fie veniţi pentru că e pe trend şi dă bine să te vadă lumea la RHCP, oamenii de-acolo şi-au făcut datoria şi nu li se poate reproşa nimic. Desigur, fiind români…nu puteau să nu-şi dezvolte problemele de civilizaţie: locurile de fumat au ajuns coşuri de gunoi (asta în condiţiile în care existau şi tomberoane simple şi pentru reciclare selectivă…), au fumat la cozile la jetoane şi produse, fiind atenţionaţi de oamenii de ordine să nu mai facă asta şi, normal, au fumat în stadion, deşi pe AN fumatul se face doar la locurile special desemnate, alea pe care le transformaseră în groapă de gunoi. Na…

SUNETUL

Infect, cel puţin în unele zone. De fapt, dacă adun toate poveştile, înţeleg că în fiecare zonă au existat sectoare în care sunetul era distorsionat până la punctul la care nu înţelegeai nimic din el. Nu este vina organizatorului şi nici a sunetistului, problema stă în AN, acest stadion al lui peşte pe care nu se poate face nimic în afară de gargară. Clar, nu este destinat unor astfel de evenimente, deşi s-a anunţat că este construit special pentru fotbal şi concerte. Poate Fuego să se audă bine de pe el, că altcineva nu văd cum ar putea. Acustica nu este prietena muzicii, este acustică de fotbal. Aşa că singurele concerte bune (din punct de vedere al sunetului) pe care le voi auzi acolo înclin să cred că sunt cele ale galeriilor care-şi adresează una alteia diferite îndemnuri la dragoste pe cale bucală.

TRUPA

A venit, a cântat, a plecat. Profesionişti. De vreme ce stadionul a cântat şi a dansat alături de ei nu cred că trebuie să mai adaug eu ceva. Desigur, au apărut dezamăgirile, gen eu aş fi sperat că… sau nu au fost calzi cu noi, dar să ne gândim că este o formaţie care colindă lumea, sărind din oraş în oraş şi care nu are timp de foarte multe sentimente. Sunt formaţii care oferă şi asta, dar RHCP se pare că nu a făcut parte din ele. În fond, acela a fost un concert, nu oră la psiholog pentru rezolvarea frustrărilor proprii, cu tatăl beţiv cu palma grea şi mama care nu ne acordă atenţie. Au cântat bine chiar şi în condiţiile în care au fost faultaţi de sunet şi asta este tot ceea ce trebuie să conteze. RHCP au fost la Bucureşti!

XoXo, ne auzim la următorul concert.

PS  – Pentru eventuale completări la ceea ce am scris mai sus, puteţi accesa şi cronica de pe Rockstage.

 

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

1 thought on “Au venit, au cântat, au plecat: Red Hot Chili Peppers”

  1. Pingback: muzici pe rcc, la chinezi cum ar veni | BogDan

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)