Viaţa cu HIV

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Zilele trecute am primit nişte SMS ciudate de la un număr necunoscut. Personalizate, adică cine îmi trimitea mesajele mă lua cu „Cristi, te rog să nu ştiu ce” şi „Cristi, vezi să nu uiţi că nu ştiu ce”. Cum am şi io ciudaţii mei care mai bagă de astea şi nu se semnează, mi-am zis că e mai bine să ignor mesajele, în ideea că nu ar fi bine să dau apă la moara cuiva care nu prea înţelegeam eu ce vrea de la mine.

Apoi am primit un mail. În care mi se spunea că mesajele erau, de fapt, un teasing pentru a-mi semnala siteul viatacuhiv.ro. Şi dintr-o dată am înţeles care e faza. Căci unul din serviciile pe care le oferă acest site, realizat de UNOPA (Uniunea Nationala a Organizatiilor Persoanelor afectate de HIV/SIDA), este tocmai trimiterea de SMS către persoanele seropozitive pentru a le aduce aminte că trebuie să îşi ia medicamentul. Pentru că medicamentele trebuie luate de două ori pe zi, în fiecare zi, toată viaţa.

Poate părea o chestiune evidentă faza cu amintitul să îţi iei pilulele. Şi unii s-ar putea întreba de ce e nevoie de un astfel de serviciu. Le recomand celor care îşi pun astfel de întrebări să privească totul dintr-o perspectivă mai largă şi într-un context mai larg. Pentru că aici nu vorbim de reminder ca să ieşim la bere cu prieteni sau să mergem la un meci, ci de o luptă continuă şi susţinută pentru a rămâne în viaţă. Este, dacă vreţi, o cursă în care cele două SMS pe zi funcţionează ca un cronometru necesar şi necruţător.

Iar cei care daţi din umeri şi ziceţi că e treaba lor, a pacienţilor, aflaţi că cei mai mulţi din cei 11.000 de seropozitivi înregistraţi în România au luat virusul în mizeriile de spitale de la noi, care nici nu te lasă să mori, dar nici nu te ajută să trăieşti. Aşa că singura lor vină este că s-au născut într-o ţară pentru care dreptul la viaţă este o chestiune de noroc instituţional. Gândiţi-vă la asta când mai puneţi, fără să clipiţi, ştampile.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

3 thoughts on “Viaţa cu HIV”

  1. Noi incercam sa ducem cat mai multe persoane la testari, am facut un parteneriat cu ARAS si ne ofera teste gratuite. La intalnirile noastre saptamanale participa zeci de tineri care sper sa inteleaga ca nu se pot juca cu viata. Viata lor si a celor din jur.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)