Lăsaţi în pace, măh nemernicilor, Ograda Constituţională!

Au dreptate tovarăşii de la Ograda Constituţională să ceară autorităţilor să ia măsuri ca se oprească presiunile asupra lor şi caterinca şi miştourile şi înjurăturile pe care şi le-au luat în ultim vreme. Au dreptate tovarăşii de la Ograda Constituţională să ceară unor organe ale statului să pună capac opiniei publice, care îi face de telecomandă, că doar aşa ceva este perfect constituţional. Au dreptate tovarăşii de la Ograda Constituţională să spună că toate aceste mojicii la adresa lor aduc atingere gravă imaginii instituţiei şi, recte, a României în generalitatea ei, căci, evident, nu Aspazia şi alte mari caractere de acolo sunt de vină pentru asta, ci noi, poporul.

Să îţi fie ruşine, popor român, că îţi baţi joc de o Ogradă Constituţională care a avut curajul extraordinar să recunoască faptul că acolo Constituţia stă sub carnetul de partid, ca suport doar, ca decor cel mult. Să îţi fie ruşine, popor român, că faci caterincă de o Ogradă Constituţională care şi-a respectat dreptul constituţional de a avea curaj să nu aibă curaj şi de a se răzgândi numai pentru ca să poată să se gândească la răzgândire. Să-ţi fie ruşine, popor român, că iei la mişto o Ogradă Constituţională pentru care Constituţia nu se citeşte, ci se interpretează, pentru care matematica electorală e mai importantă decât bunul simţ constituţional, pentru care dacă aduni o vacă cu un bou dă o focă marinată.

Să ne fie ruşine, aşadar, stimabililor, că suntem contemporani cu o asemenea ruşine. Bleah.

PS Ce frumos ne spune DEX cum că ogradă înseamnă şi „Totalitatea persoanelor care se află în serviciul unei curți boierești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sau comentează direct cu contul tău de Facebook: