29.04.2017

Câţi dintre voi aţi apăsa pe trăgaci?

Breivik a primit 21 de ani de închisoare pentru cei 77 de morţi. Întrebarea mea către voi este una simplă, dar mizerabilă în esenţa ei: câţi dintre voi aţi apăsa pe trăgaci dacă aţi avea în mână un pistol lipit de tâmpla lui Breivik?

Despre autor: Cristian China-Birta

Blogger din 2007. Toamna :)) Antreprenor din 2009. Mândru membru al Kooperativa 2.0.

Lăsaţi în pace, măh nemernicilor, Ograda Constituţională!

Diferenţa dintre popor şi naţiune…

16 comentarii

 1. vineri, 24 august 2012, 11:47

  eu. gandeste-te ca in tabara aia de copii ar putea fi unul din copiii tai. si raspunsul ar veni singur

  Răspunde
 2. vineri, 24 august 2012, 11:50

  Eu sigur nu. Poate e un defect de la cercetași, dar consider că fiecare om se poate schimba, poate evolua. Deci nu pot concepe pedeapsa cu moartea. Închisoare și terapie până își revine. :)

  Răspunde
 3. vineri, 24 august 2012, 11:58

  Nici eu nu as apasa. Nu garantez totusi ca as gandi la fel daca ar fi ucigasul copilului meu. Sunt impotriva pedepsei capitale prin educatia primita la scoala teologica urmata. Totusi… Nu cred ca ar putea spune nimeni ce ar face intr-o anumita situatie cu o siguranta de nezdruncinat. Clipa schimba multe. Psihologic vorbind, omul este altul in fiecare moment al vietii. E de discutat. Concluzie: din principiu nh as apasa tragaciul… dar cine stie. :)

  Răspunde
 4. vineri, 24 august 2012, 12:16

  Cristi, e total greșită abordarea. Omu a cerut express să fie condamnat la moarte sau să fie absolvit. Judecătorii au urmărit exact ce nu își dorea omul.

  Și mai e o treabă pe care la români am găsit-o rar» cumpătarea în răzbunare. E normal să-ți vină dracii când te gândești că puteai fi și tu sau copilul tău pe insulă, dar trebuie să te gândești cum pedepsești pe omul ăla astfel încât să „îl doară” fără să exagerezi.

  Răspunde
  • luni, 27 august 2012, 12:06

   @Daniel: sunt sigur ca ai fi fost la fel de intelegator daca erai pe insula si te mitralia cu 5-6 gloante. Sau daca o ruda, prieten se fla printe victime, nu-i asa? Ce drepturi poate avea o astfel de creatura? De ce sa cheltuii bani pentru a tine in viata acest animal? Prin gestul sau si-a pierdut orice drepturi.
   Ce consider foarte grav este ca „pedeapsa” primita va incuraja si alti dezaxati sa-i urmeze exemplul. 21 de ani pentru 77 de crime? 13 saptamani pentru o victima? Mizilic.

   Răspunde
 5. vineri, 24 august 2012, 12:18

  A da, personal crez că pedeapsa ce și-a luat-o e cea mai potrivită.

  Răspunde
  • duminică, 26 august 2012, 15:08

   e cea mai potrivita pentru ca moartea e o pedeapsa prea usoara.eu nu stiu cat de mult poate sa evolueze dupa ce a ucis 77 oameni.e cea mai buna pedeapsa.

   in 4-5 secunde mori, dar 20 + ani trec mai greu.adica o viata ce 20 ani :)

   Răspunde
 6. Vali
  sâmbătă, 25 august 2012, 09:19

  Din ce am inteles, instanta are dreptul sa-i prelungeasca perioada de detentie cand se va apropia de sfarsit daca ajunge la concluzia ca Breivik e un pericol public (ceea ce si e). Cel mai crud lucru pentru omul asta e sa-l lasi acolo unde e, in inchisoare. Personal cred ca celula romaneasca de 2 pe 2 sau cat are e mai buna decat apartamentul cu 3 camere primit. Sper sa-l tina 20 de ani in inchisoare si cu o zi inainte de eliberare sa mai primeasca o sentinta de vreo 15. Un om care a luat 77 de vieti nu se poate schimba, e imposibil pentru ca omul respectiv e in mod cert sanatos, dar cu o structura mentala si morala completamente diferita fata de a noastra. Ca sa citez un filosof modern, “People don’t change. They may want to. They may need to. But they don’t.”
  Si in legatura cu intrebarea, da, eu as apasa, ezitant, dar constient ca fac un bine omenirii. Cum insa pedeapsa cu moartea nu merge la acesti „civilizati” care au dat nastere monstrului Breivik, e bine si la spa-ul ala supranumit de ei inchisoare.

  Răspunde
 7. luni, 27 august 2012, 14:13

  Nu prea imi vine sa apas pe tragaci. S-ar crea un precedent, as prinde gust si mai stiu niste „musterii” care ar fi „eligibili” …
  Chiar ma gandeam, cand am auzit vestea, ca nu ar fi rau sa se reitroduca pedeapsa cu moartea. Pedeapsa ar trebui sa corijeze, dar ce sa mai corijezi aici ? Macar sa fie de exemplu ! Apoi m-am gandit ca povestile drepturile omului au fost la baza acestei decizii. Hai sa tinem seama de faptul ca si el este un om … 21 de ani (pentru 77 SI 240 de raniti !) cu leptop, televizor, fitness … s-a dus dracului dreptatea. Astia cu drepturile omului sunt sau gargaragii sau isi dau cu stangu’-n-dreptu’. Si ma intreb ce spune contribuabilul … ca nu cred ca il pune cineva sa dea la lopata pentru a-si castiga painea.

  Răspunde
 8. luni, 27 august 2012, 15:19

  eu as apasa … :)

  Răspunde
 9. luni, 27 august 2012, 17:56

  eu l-aş împuşca. dar nu în cap.
  ci i-aş spulbera mâna aia cu care a apăsat pe trăgaci.
  apoi l-aş pune la muncă silnică.
  ăia 21 de ani sunt bagatelă.
  în statele unite pentru o crimă stai la bulău până mori, sau mai rău, 300 de ani… nici oasele nu rămân de tine până ieşi.
  şi ăsta după ce-a ucis cu sânge rece 77 de inşi ia numa 21 de ani?
  ce, e frate cu tata cumva?

  timothz mcveigh ăla, a aruncat clădirea în aer, aomorât 168 de inşi, plus pagube colosale.
  injecţia letală.
  ăsta e mai cu moţ… cu toate că-i chel…

  Răspunde
  • luni, 27 august 2012, 19:49

   :)) … de inteles ca, din pozitia de „frate cu tata”, nu intra sub incidenta legii ? Sau, oricum, nu atat de aspru ? :))

   Răspunde
   • luni, 27 august 2012, 22:02

    ceva de genul ala vrea sa insemne…

    Răspunde
 10. vineri, 31 august 2012, 19:39

  Este o întrebare retorică? Dacă ar fi copiii mei/rude/prieteni etc, l-as vâna ca pe câine

  Răspunde
 11. Chris
  miercuri, 5 septembrie 2012, 22:26

  Eu…

  Răspunde
 12. Chris
  miercuri, 5 septembrie 2012, 22:34

  Si daca ar fi la tampla altora care si-o merita…. Care chinuiesc un popor… Identic… Fără sa clipesc… Nu pentru ca sunt inchipuit sau mă dau mare… sunt la vârsta la care asta nu mai contează… dar cineva trebuie sa dea o lecție… Pentru ca altfel nu o sa mai înțelegem nimic… Copii noștri nu or sa mai știe nimic despre ONOARE RESPECT CINSTE PATRIOTISM CURAJ… ganditi-va la antonimele acestor cuvinte si veți gasii cine merita… Fără sa clipesti…. BANG!!!

  Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *