Dacă vrei să știi cât costă o prezență decentă a unui brand în social media, hai la cursul nostru. Dar vezi că early-birdul zboară repede, să știi :D

Mai interesează pe cineva pe cine bagi în blogroll?

Când am lansat noul chinezu.eu am şters toate linkurile din blogroll. Pentru că, aşa cum e bine să faci când apeşi butonul restart, am zis că e cazul să o bag pe aia cu un nou început. Şi nu o zic la caterincă, ci la modul serios. Pentru că, aşa cum se întâmplă îndeobşte, am băgat în blogrollul ăla tot felul de bloguri şi de bloggeri, după criterii de nici io nu le mai ştia, aşa că m-am trezit cu un ditai cârnatul 2.0 acolo. Şi când m-am uitat să văd care mai e faza, cu ruşine vă spun că erau câţiva pe acolo despre care habar nu avem de ce sunt acolo. Iar asta nu e normal. Adică bogrollul trebuie – părerea mea – să spună ceva despre ce fel de blogger eşti, din perspectiva relaţiilor pe care le-ai stabilit cu alţi bloggeri în lumea asta minunată, dar ciudată 2.0. De aceea – părerea mea – ar trebui să avem mare grijă pe cine şi, mai ales, de ce băgăm în blogroll.

Nu există criterii general valabile, evident. Fiecare îşi stabileşte criteriile pe care le vrea, după cum vrea. Doar să le aibă, zic, şi să trateze acest lucru cu seriozitate. Eu am decis că voi începe repopularea blogrollului încet, dar sigur. Şi voi motiva de fiecare dată de ce intră cineva acolo. Aşadar, subiectivismul va fi atroce. Aşa cum şade bine unui blogger, de altfel :D Ajunşi în acest moment vă invit să daţi şi voi un ochi pe la voi prin blogroll şi să faceţi o mică analiză. Începeţi prin a vedea câte bloguri din ele pe care le aveţi acolo mai sunt active. Şi apoi stabiliţi-vă criteriile despre care vorbeam mai sus.

Vor fi şi supărări (păi eu am fost în blogroll la tine, acum de ce nu mai sunt?), vor fi şi surprize (pfoai, nu m-am aşteptat să mă bagi şi pe mine acolo…), vor fi şi unii cărora li se rupe că îi bag în blogroll, dar îmi asum acest risc, pentru că îi bag pentru mine, nu pentru ei :D Sigur că asta înseamnă mai multă treabă pentru mine, căci a scrie despre toţi cei care vor fi prezenţi acolo (şi la cum mă şţiţi pe mine sigur o să fie mulţi :D) înseamnă că trebe să prestez puţintel. Dar merită fiecare secundă, căci, v-am spus, chiar trebuie luată în serios chestiunea cu blogrollul.

Primii care intră în blogroll la noul chinezu.eu eu – se putea altfel? :) – tovarăşii din DreamTeamRO. Adică Vlad, Make, Ştefan, Claudiu, Nicu. Cei care mi-au oferit nişte momente unice şi irepetabile în aventura mea 2.0 şi cu care, chiar dacă în ultima vreme mai rar, ne hăhăim în cel mai corespunzător mod cu putinţă :D Mai multe nu are rost să vă spun despre ei, căci cred că îi ştiţi suficient şi ştiţi ce înseamnă ei pentru mine :)

PS Dacă tot vorbim despre blogroll, am aflat despre surpriza pe care Arhi i-a făcut-o Anei când a pus-o în blogroll. Despre asta vorbim aici, să simţi ceva când astfel de momente se întâmplă :)

20 comentarii la “Mai interesează pe cineva pe cine bagi în blogroll?

 1. Alin Reply

  Unii adauga dupa puterea link-ului, altii dupa prietenie. Eu, din ambele :) ca asa mi se pare corect in 3.0 :D

  • Cristian China Birta Reply

   Dar ia spune-ne si noua ce inseamna 3.0 asta despre care tot vorbesti. Caci necesitam lamuriri :D

   • Alin Reply

    Desi inca nu exista Web 3.0, pentru ca inca nu vizualizam site-urile intr-un mediu 3D, iar informatiile nu se autogenereaza de la o sursa mama si etc. …

    Mie imi place ideea de 3.0 prin faptul ca un site e unic, personal, e o sursa de inspirate, design, performant si de calitate; si nu in ultimul rand, superior altora, din X puncte de vedere.

 2. gabi Reply

  Eu n-am decat 5 in blogroll. Unii imi sunt amici. Trebuie sa mai modific si eu ceva

 3. Taraboste Reply

  Intereseaza foarte mult, mai ales daca vorbim de blogroll-ul celor ca tine. Este o metoda rapida de a identifica bloguri de calitate.

 4. Lutyk Reply

  Eu in blogroll bagasem bloguri pe care imi placea sa le citesc. Dar asta a fost inainte de a descoperi Google Reader. Acum acele bloguri au ramasa acolo in virturtea inertiei.

 5. Bibliotecaru Reply

  Blogroll-ul ar trebui să aibă o singură utilitate, anume să-ţi pună la îndemână blogurile pe care le vizitezi în fiecare zi. Nu văd de ce ţi-ai pune prieteni în blogroll dacă nu vizitezi acele bloguri în fiecare zi. Mai mult, blogosfera este plină de blogroll-uri cu link-uri către bloguri care nu au mai postat nimic de ani de zile ori chiar link-uri de bloguri desfiinţate.

  • Adrian Reply

   Unii traiesc probabil cu impresia ca daca au in blogroll bloguri foarte vizionale la momentul respectiv atunci gata or sa fie si ei mai vizionati… pana si eu care sunt in aceasta “lume” de doar cateva luni nu cred in asa ceva asa ca am optat pentru cel mai simplu sistem.
   Blogroll principal afisat pe pagina continuu cu bloguri pe care le citesc in fiecare zi, ce contine, parerea mea, numai bloguri care chiar merita citite, insa si acolo am selectat ca numai cei care posteaza recent sa apara.
   Si un blogrool secundar unde trec bloguri utile sau pe care le vizitez mai rar si blogurile care sunt”retrogradate” din cel principal datorita inactivitatii.
   Sunt multe blogroll-uri supraincarcate si de aceea depinde doar de inspiratia si de gandirea fiecaruia sa selecteze ceea ce merita citit.

 6. Cristian China Birta Reply

  Interesante motivatiile voastre. Chiar interesante…

 7. ZeceDeZero Reply

  Nu stiu cum e la voi astia mari, dar mie toata treaba asta cu blogroll-ul mi se pare supraapreciata. Imi vine sa rad cand vad pe cate un blogger (de multe ori nici prea cunoscut) care scrie articole despre ce trebuie sa ai ca sa te puna in lista aia cu bloguri, despre cum o sa te scoata daca nu stiu ce. Ma enerveaza cei care considera o binecuvantare si o onoare faptul ca apari in blogroll-ul lor.
  Eu foarte rar vizitez bloguri aflate in blogroll-ul cuiva. Pur si simplu nu ma intereseaza coloana aia.
  Conditia de baza ar trebui sa fie “imi place cum scrie x, il pun acilisea in lista mea de bloguri”, dar cred ca majoritatea uita asta.

 8. cotos Reply

  Apar acolo doar cei pe care ii citesc zilnic..Si posteaza zilnic..Nu ma intereseaza PR..Sa fie pe placul meu..

 9. D-Petre Reply

  Am doar vreo 10 bloguri in blog roll si sunt bloguri pe care intru zilnic iar motivul pentru care le-am pus acolo a fost simplu … Ca sa-mi fie la indemana pentru ca si acum dupa un an de bombanit blogosferic inca imi place mult mai mult sa intru pe un blog decat sa-l citesc in reader.

 10. George Hari Popescu Reply

  Eu am un blog vai de capul lui, dar chiar am primit mail-uri de la oameni pe care-i scosesem din blogroll, care-mi cereau explicații și mesaje de la unii care voiau în blogroll (și pe unii chiar i-am adăugat). Îi scot periodic pe cei care scriu mai rar de o dată pe săptămînă și-i adaug pe cei pe care-i descopăr, care scriu corect românește, care gîndesc ca mine etc.

 11. Catalin Reply

  Ca fiecare bloger are in blogroll pe cine vrea, ales dupa criterii cat mai subiective posibil (asa cum iti place tie, Cristi).
  Sa va spun ce spune blogroll-ul cuiva pentru mine, ca cititor – sau ce ar trebui sa-mi transmita. Eu, nea Caisa care am blog, va recomand voua sa aruncati o privire peste ce mai citesc eu. Sincer, as fi dezamagit sa gasesc in blogroll-ul cuiva pe care il citesc cu drag trimiteri catre cine-stie-ce prostii.
  Pana la urma, pentru mine, cititorul blogului tau, blogroll-ul imi prezinta o imagine extinsa asupra persoanei tale.
  As vrea ca in blogroll sa fie ceva care reprezinta o recamandare serioasa din partea ta.

 12. Cristian China Birta Reply

  Stimabililor, va multumesc pentru parerile voastre. Care, cred ca sunteti de acord cu mine, sunt niste chestiuni din care am ramas toti cu cate ceva :)

 13. Loredana Reply

  eu am aceasta categorie, si nici nu cred ca o voi avea. prea multe link-uri pe margine, ma deruta:))
  strica frumusete de blog:D. glumesc. dar chiar nu bag, pentru ca citesc prea multe bloguri (care-mi plac), ca sa le bag pe toate acolo

 14. albinuta veninoasa Reply

  Normal ca intereseaza, mai ales pt incepatori. Incepatorii avem tentinta sa avem o lista cat mai mare, iar in acea lista sa avem bloggerii de la care avem ce invata.
  Cand situatia este inversa, bloggerii mari ofera o mana de ajutor prin adaugarea in blogroll, ofera promovarea unor bloggeri in care ei cred ca sunt hotarati sa faca ceva.
  Da, exista si varianta sa-ti fie la indemana ceea ce citesti mai des.
  Nu stiu in ce masura sunteti si voi de caord cu mine, dar asa vad io ca stau lucrurile.

 15. Dragos Geornoiu Reply

  Eu in blogroll am adaugat blogurile de la care am avut cel mai mult de invatat sau bloggerii care imi plac felul in care scriu. Ar fi o nebunie curata sa adaug toate blogurile pe care le citesc, deoarece sunt cam multe… asa ca, in momentul de fata, in jur de 12 persoane sunt prezente acolo :)Suficiente :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.