Vreau o femeie preşedinte în România

Aş vrea să înţeleg şi eu de ce mi-a venit, ca o furtună rapidă şi răvăşitoare, care curăţă totul în urma ei, ideea asta cu o femeie preşedinte. Poate pentru că m-am săturat atât de mult de bărbaţii din politică, pentru care lupta în sine este mai importantă decât pentru ce se luptă. Poate pentru că o femeie preşedinte în România ar înseamna că am reuşit să ieşim, ca naţie, din zodia femeii la cratiţă şi să ne mişcăm mai cu talent democratic şi, dacă îmi permiteţi, antropologic. Poate că şi femeile ar înţelege că degeaba tot acuză bărbaţii că îşi fac ei lumea lor stând de pe gard, căci aceste acuze, de altfel îndreptăţite, trebuie urmate şi de o angajare de mare angajament, cum ar veni, în lupta la baionetă alături de unii bărbaţi şi împotriva altor bărbaţi, căci, fără îndoială, viaţa e o luptă, deci te luptă.

În fine, nici măcar nu ştiu de ce scriu asta. Mai ales în contextul ăsta. Mai ales că nu îmi vine în minte nici o femeie pe care să o văd la Cotroceni. Dar poate că eu sunt de vină, victimă a acestei lumi pe care bărbaţii şi-au construit-o doar pentru ei şi în care femeile sunt doar acele excepţii care dau bine în vitrină şi, din când în când, dau bine şi cu barda Gucci.

Sursa foto

13 comentarii la “Vreau o femeie preşedinte în România

 1. Loredana Răspunde

  scriu si aici: cand eram mica, presedinte voiam sa ma fac. mi-a trecut intre timp, cand am vazut cate legi tb. sa retin.

 2. Lars Răspunde

  Mai aparuse ideea acum cativa ani cu Mona Musca. S-a rezolvat rapid. :|

 3. Lars Răspunde

  Da sefu’, stiu, ea era securista, bine ca s-a simtit si s-a dat de-o parte sa ne lase cu cetateni curati ca Basescu si Voiculescu.

  • Cristian China Birta Răspunde

   E oarecum ciudata ca tu, barbat, alegi sa te certi cu mine, barbat, pentru un subiect precum prima femeie presedinte a Romaniei. Asa o fi la noi, ce sa zic…

   • Lars Răspunde

    Nu ma cert, combat si eu cum ma pricep. :)

 4. andrei cismaru Răspunde

  nu e bine ma, ca o sa creasca accizele la bere si o sa le scada pe alea la cosmetice, trust me :))

 5. Lucius Fascius Răspunde

  era mona musca, a uitat lumea repede de ea, dar era foarte populara la un momentdat, avea mari perspective. a desfiintat’o crinelul rapid, asa ca intre gagici ;)

 6. D-Petre Răspunde

  N-avem nici barbati pentru functia asta si deocamdata se pare ca nici femei.

 7. Mihaela Răspunde

  Ar fi Monica Macovei,este „hermafrodita”,asa ca se potriveste profilului,este”bataioasa”pentru „neamul ei”,asa ca…

 8. cotos Răspunde

  Nu cred ca in curand vom vedea asa ceva..Si in guvern fac fata cu greu la insulte si probleme…Iar poporul oricum e destul de misogin, asa ca nu cred ca va vota o femeie..Nici o sansa..

 9. Glass and Iron Răspunde

  Eu cred ca degeaba vrem noi, baietii, daca nu vor ele. Ne-au „pasat” acum multe mii de ani, trecand de la matriarhat la … varza asta de acum – este clar ca sunt mai destepte si vor ramane sa traga de sfori iar barbatii sa creada ca se misca singuri :) :)

  Acum serios, nu cred ca este dupa noi, cred ca este dupa „ei”. Care „ei” ? „Ei”, cei care fac jocurile. Spune-le „iuesei”, spune-le „uie”, spune-le „servicii”. Daca vor „ei”, putem sa avem si o femeie in pozitia de presedinte. Daca vor „ei” putem sa avem o orice ne da prin cap … asa ca putem visa pe ruptelea. Daca vor „ei”, putem sa avem chiar si un presedinte adevarat …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sau comentează direct cu contul tău de Facebook: