24.04.2017

Vreau o femeie preşedinte în România

Aş vrea să înţeleg şi eu de ce mi-a venit, ca o furtună rapidă şi răvăşitoare, care curăţă totul în urma ei, ideea asta cu o femeie preşedinte. Poate pentru că m-am săturat atât de mult de bărbaţii din politică, pentru care lupta în sine este mai importantă decât pentru ce se luptă. Poate pentru că o femeie preşedinte în România ar înseamna că am reuşit să ieşim, ca naţie, din zodia femeii la cratiţă şi să ne mişcăm mai cu talent democratic şi, dacă îmi permiteţi, antropologic. Poate că şi femeile ar înţelege că degeaba tot acuză bărbaţii că îşi fac ei lumea lor stând de pe gard, căci aceste acuze, de altfel îndreptăţite, trebuie urmate şi de o angajare de mare angajament, cum ar veni, în lupta la baionetă alături de unii bărbaţi şi împotriva altor bărbaţi, căci, fără îndoială, viaţa e o luptă, deci te luptă.

În fine, nici măcar nu ştiu de ce scriu asta. Mai ales în contextul ăsta. Mai ales că nu îmi vine în minte nici o femeie pe care să o văd la Cotroceni. Dar poate că eu sunt de vină, victimă a acestei lumi pe care bărbaţii şi-au construit-o doar pentru ei şi în care femeile sunt doar acele excepţii care dau bine în vitrină şi, din când în când, dau bine şi cu barda Gucci.

Sursa foto

Despre autor: Cristian China-Birta

Blogger din 2007. Toamna :)) Antreprenor din 2009. Mândru membru al Kooperativa 2.0.

Cum să îţi placă PNL când are fiinţe de astea în curte?

Cum ar fi dacă Patriarhul ar fi preşedintele României?

13 comentarii

 1. marți, 7 august 2012, 10:25

  scriu si aici: cand eram mica, presedinte voiam sa ma fac. mi-a trecut intre timp, cand am vazut cate legi tb. sa retin.

  Răspunde
 2. marți, 7 august 2012, 10:34

  Mai aparuse ideea acum cativa ani cu Mona Musca. S-a rezolvat rapid. :|

  Răspunde
 3. marți, 7 august 2012, 11:16

  Da sefu’, stiu, ea era securista, bine ca s-a simtit si s-a dat de-o parte sa ne lase cu cetateni curati ca Basescu si Voiculescu.

  Răspunde
  • marți, 7 august 2012, 11:18

   E oarecum ciudata ca tu, barbat, alegi sa te certi cu mine, barbat, pentru un subiect precum prima femeie presedinte a Romaniei. Asa o fi la noi, ce sa zic…

   Răspunde
   • marți, 7 august 2012, 11:24

    Nu ma cert, combat si eu cum ma pricep. :)

    Răspunde
 4. marți, 7 august 2012, 11:20

  nu e bine ma, ca o sa creasca accizele la bere si o sa le scada pe alea la cosmetice, trust me :))

  Răspunde
 5. marți, 7 august 2012, 11:51

  era mona musca, a uitat lumea repede de ea, dar era foarte populara la un momentdat, avea mari perspective. a desfiintat’o crinelul rapid, asa ca intre gagici ;)

  Răspunde
 6. marți, 7 august 2012, 17:40

  N-avem nici barbati pentru functia asta si deocamdata se pare ca nici femei.

  Răspunde
 7. vineri, 10 august 2012, 00:01

  […] Chinezu vrea o femeie presedinte. Eu unul nu vreau. Sunt prea misogin, dar si prea realist. Merkel e o […]

  Răspunde
 8. duminică, 12 august 2012, 15:22

  Ar fi Monica Macovei,este „hermafrodita”,asa ca se potriveste profilului,este”bataioasa”pentru „neamul ei”,asa ca…

  Răspunde
 9. luni, 13 august 2012, 10:55

  Nu cred ca in curand vom vedea asa ceva..Si in guvern fac fata cu greu la insulte si probleme…Iar poporul oricum e destul de misogin, asa ca nu cred ca va vota o femeie..Nici o sansa..

  Răspunde
 10. marți, 14 august 2012, 20:13

  Eu cred ca degeaba vrem noi, baietii, daca nu vor ele. Ne-au „pasat” acum multe mii de ani, trecand de la matriarhat la … varza asta de acum – este clar ca sunt mai destepte si vor ramane sa traga de sfori iar barbatii sa creada ca se misca singuri :) :)

  Acum serios, nu cred ca este dupa noi, cred ca este dupa „ei”. Care „ei” ? „Ei”, cei care fac jocurile. Spune-le „iuesei”, spune-le „uie”, spune-le „servicii”. Daca vor „ei”, putem sa avem si o femeie in pozitia de presedinte. Daca vor „ei” putem sa avem o orice ne da prin cap … asa ca putem visa pe ruptelea. Daca vor „ei”, putem sa avem chiar si un presedinte adevarat …

  Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *