Legătura dintre un Pepsi rece şi economia de piaţă

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro.

Azi dimineaţă, în timp ce mă duceam către birou, m-am oprit la un magazinaş de ăsta de cartier. Avem poftă de un Pepsi rece. M-am dus spre vitrina unde erau nealcoolicele si am pus mâne pe un Pepsi la juma de litru. Şi am văzut că era la temperatura camerei. Am încercat altă sticlă. Şi aia la fel. Îl întreb pe domnul din magazin (cred că era patronul, căci în timp ce palpam eu sticlele el se certa cu ceva furnizor zicând că nu o să îi plătească nuş ce) dacă nu are şi Pepsi rece. Vă redau dialolgul avut, căci a fost de mult prea mare angajament.

– Nu vă supăraţi, dar Pepsi la jumătate rece nu aveţi?
– Haideţi, domle, că e bun şi aşa, îl puneţi un pic la frigider şi gata, e bun de băut.
– Asta ştiu şi eu că dacă pui ceva la frigider se răceşte, dar eu aş fi vrut să beau acum un Pepsi rece.
– Eeee, păi dacă sunteţi aşa nerăbdător eu nu am ce să vă fac.
– La mine e simplu, să ştiţi. Mă duc la magazinul de peste drum şi iau de acolo. Că aşa e în economia de piaţă.
– Apoi dacă economia de piaţă stă într-un Pepsi rece, atunci mă duc să mă împuşc!

Nu am mai stat să văd dacă merge să se împuşte sau nu. Dar eu m-am dus la magazinul de peste drum de unde, fireşte, am luat Pepsi rece. De prisos să vă spun că, deşi magazinul domnului cu împuşcatul se află fix în drumul meu către birou, nu o să mai intru pe la el. Da, exact, din cauza unui Pepsi rece.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

8 thoughts on “Legătura dintre un Pepsi rece şi economia de piaţă”

  1. Dupa referendumul de ieri (ca doar suntem in politichina) cred ca toata lumea ar trebui sa constientizeze ca fiecare picatura conteaza. Conteaza un pepsi, conteaza un vot, conteaza o picatura intr-o mare. Eu cred ca un pepsi conteaza in economia de piata, cel putin in economia „patronului” lu’ peste prajit.

  2. Acum, dacă era pe profit mare cu afacerea normal că te-a expediat (altminteri un fenomen tipic românesc). Dacă nu mai avea profit decât de-o pâine probabil că era mult mai atent.

    1. Eu cred ca profitul nu are nici o legatura cu modul in care stimabilul punea problema. Caci imi pare a fi genul de om care face ce face si cand nu merge da vina pe guvern, UE, americani, pitulici si alte specii, dar niciodata pe el :))

  3. Pingback: Foarte mişto – Ovidiu Sîrb

  4. Degeaba te-ai suparat pe om … inainte de ’89 abia apucai un Pepsi si acum , asa deodata, au aparut pretentiile … sa fie si rece … mai la anul o sa-l vrei baut gata :)

  5. Pai daca vindea PEPSI la jumate sau orice alta bautura la rece facea rost de bani sa plateasca factura altfel statea cu marfa in vitrina si nu rezolva nimic , facea economie la curent dar facea economie si de clienti economie de piata

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

4900 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)