Fac un apel la oamenii de bună credinţă

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Zicerea din titlu nu este de acum mai bine de 22 de ani, de la Revoluţie, când faza cu “facem apel la oamenii de bună credinţă” era la ordinea zilei, într-un mod firesc şi adecvat momentului, dacă vreţi. Dar să auzi în 2012 şeful unuia din cele mai mari partide cum vorbeşte aşa parcă te aiureşte şi te face să te întrebi cât de mult am evoluat.

Adică nu, rectific, nu “am evoluat” la persoana I plural, căci noi, ca naţiune, am făcut paşi imenşi, mai ales după aderarea la UE. Şi noi ca oamenii am mişcat bine pe partea de dezvoltare personală şi, in extenso, în cartegoria socio-economică în care prestăm. Dar ei, politicienii, nu numai că nu au evoluat, ca clasă politică în ansamblu (căci excepţii, chiar notabile, sunt, fireşte), dar îmi pare că au involuat.

La Revoluţie se năştea o clasă politică. În condiţii de teribilă criză, sub o presiune imensă. Iar acel “mugur” de clasă politică au setat nişte standarde. Care la vremea aceea erau fireşte, cum spuneam. Inclusiv acelea de limbaj, care păreau că sunt ceea ce trebuie în acele momente.

Dar când auzi limbaj de ăsta, care este deja istorie, folosit de un politician în 2012 când îndeamnă “oamenii de bună credinţă” să nu meargă la vot (ce oroare să se vorbească în democraţie de aşa ceva…) atunci dă-i pace.

Domnule Vasile Blaga, eu nu sunt un om de bună credinţă, în accepţiunea dumneavoastră, aşă că eu o să mă duc la vot şi o să votez DA.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

2 thoughts on “Fac un apel la oamenii de bună credinţă”

  1. Era de așteptat să abordeze o astfel de tactică. Totuși, mișcarea asta s-ar putea întoarce împotriva lor deoarece acum s-a pus următoarea etichetă: nu te prezinți la vot = ești împotriva demiterii… ceea ce nu este foarte corect.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)