24.04.2017

Fac un apel la oamenii de bună credinţă

Zicerea din titlu nu este de acum mai bine de 22 de ani, de la Revoluţie, când faza cu „facem apel la oamenii de bună credinţă” era la ordinea zilei, într-un mod firesc şi adecvat momentului, dacă vreţi. Dar să auzi în 2012 şeful unuia din cele mai mari partide cum vorbeşte aşa parcă te aiureşte şi te face să te întrebi cât de mult am evoluat.

Adică nu, rectific, nu „am evoluat” la persoana I plural, căci noi, ca naţiune, am făcut paşi imenşi, mai ales după aderarea la UE. Şi noi ca oamenii am mişcat bine pe partea de dezvoltare personală şi, in extenso, în cartegoria socio-economică în care prestăm. Dar ei, politicienii, nu numai că nu au evoluat, ca clasă politică în ansamblu (căci excepţii, chiar notabile, sunt, fireşte), dar îmi pare că au involuat.

La Revoluţie se năştea o clasă politică. În condiţii de teribilă criză, sub o presiune imensă. Iar acel „mugur” de clasă politică au setat nişte standarde. Care la vremea aceea erau fireşte, cum spuneam. Inclusiv acelea de limbaj, care păreau că sunt ceea ce trebuie în acele momente.

Dar când auzi limbaj de ăsta, care este deja istorie, folosit de un politician în 2012 când îndeamnă „oamenii de bună credinţă” să nu meargă la vot (ce oroare să se vorbească în democraţie de aşa ceva…) atunci dă-i pace.

Domnule Vasile Blaga, eu nu sunt un om de bună credinţă, în accepţiunea dumneavoastră, aşă că eu o să mă duc la vot şi o să votez DA.

Despre autor: Cristian China-Birta

Blogger din 2007. Toamna :)) Antreprenor din 2009. Mândru membru al Kooperativa 2.0.

Ce vă sfătuiesc eu să faceți când mergeți la referendum

Pliant cu secţiile de votare de pe litoral distribuit la punctul de taxare din Cernavodă

2 comentarii

  1. miercuri, 25 iulie 2012, 11:41

    Era de așteptat să abordeze o astfel de tactică. Totuși, mișcarea asta s-ar putea întoarce împotriva lor deoarece acum s-a pus următoarea etichetă: nu te prezinți la vot = ești împotriva demiterii… ceea ce nu este foarte corect.

    Răspunde
  2. miercuri, 25 iulie 2012, 21:32

    Parca tara asta sta pe o bomba !

    Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *