21.07.2017

Ce vă sfătuiesc eu să faceți când mergeți la referendum

Să votați nu ÎMPOTRIVA, ci PENTRU.

Să nu mergeți la vot scrâșnind din dinți, cu stomacul măcinat de ură și de scârbă și înjurându-l pe Băsescu, pe Ponta sau pe Antonescu. Să mergeți la vot încercând să vă gândiți că ceea ce alegeți este important nu pentru că dați jos sau păstrați în funcție pe cineva oricum vremelnic, ci pentru că decizia voastră este importantă pentru democrația în care trăim.

Să votați nu ÎMPOTRIVA unei persoane, a unei idei, a unui curent, a unui prezent mizerabil, împotriva ideii de politică și de politicieni.

Să votați PENTRU viitorul pe care vreți să îl construiți, pentru principiul că trebuie să alegi ce e mai bine pentru tine și pentru ceilalți.

Pentru că votul pe care îl dai este mai important decât votul pe care îl numără ei. Pentru ei votul tău este doar o parte infimă din statisticile electorale. Pentru tine votul tău este expresia trăirii tale în viața cetății, este ceva ce te reprezintă și care spune multe despre tine (atunci când ești doar tu singur cu oglinda în care te uiți).

Votează nu ca să îl dai jos pe Băsescu, ci ca să trăim într-o Românie mai bună.

Votează nu ca să îl susții pe Băsescu, ci ca să trăim într-o Românie mai bună.

Despre autor: Cristian China-Birta

Blogger din 2007. Toamna :)) Antreprenor din 2009. Mândru membru al Kooperativa 2.0.

La noi bloggerii sunt făcuți securiști. La ei sunt invitați să discute despre destinul Europei

Fac un apel la oamenii de bună credinţă

18 comentarii

 1. vineri, 20 iulie 2012, 09:45

  Un sfat intelept, dar la polarizarea de acum, putini vor fi cei care sa-l urmeze. Oricum, e bine sa nu pierdem din vedere esentialul: binele nostru

  Răspunde
 2. vineri, 20 iulie 2012, 09:56

  Aiurea, sunt oamenii atat de incrancenati, ca vor pune stampila cu doua maini. Indiferent de care parte a taberei sunt.

  Răspunde
 3. vineri, 20 iulie 2012, 09:59

  Bine zis, ideea e ca trebuie ca romanii sa inteleaga clar ce trebuie sa voteze. Sa voteze cum vor, sa nu fie constransi de altii.

  Răspunde
 4. vineri, 20 iulie 2012, 10:07

  Asa este, aveti dreptate, este polarizare teribila, oamenii sunt incrancenati. Dar voi, personal, ati inteles ce am vrut sa zic? Pentru ca, zic io cu mintea mea, de aici incepe, de la io ala micu si cu stampila in mana, nu de la popor, ca termen generic.

  Răspunde
  • Cetateanul Turmetat
   sâmbătă, 28 iulie 2012, 15:42

   Cine indeamna oamenii sa stea acasa? Cine vrea sa nu fie cvorum? Ce vrei mai mult ca sa votezi Da?!?!? Credeam ca nu mai exista cineva care sa nu se saturat de CEL MAI MARE MINCINOS!

   Răspunde
 5. roxana
  vineri, 20 iulie 2012, 10:18

  exista doar 2 optiuni, cu EI sau cu Base, atat. este foarte clar. Acuma daca tu vrei sa ocolesti evidenta si sa-i impachetezi pe EI in viitorul nostru, viitorul democratiei, binele comun si alte de-astea poti s-o faci dar nu-i corect si consider ca postul asta scris de tine este pur si simplu o manipulare. asta pentru ca il urasti pe Base si na n-o sa votezi „NU” la referendum dar nici nu poti sa zici pe fata votati cu EI ca de , el targetu care mai citeste pe aici nu e chiar Gheorghe de la Poplaca, si atunci o dam cu de-astea ca democratia, binele si viitorul …

  Răspunde
  • vineri, 20 iulie 2012, 10:28

   Sunt trist si mi-e mila de tine daca atat ai inteles din ce am scris eu. O viata frumoasa sa incerci sa ai, te rog eu mult de tot. Pentru binele tau, desigur, da-o dracu de tara, ca nu merita sa ne gandim la ea, fireste.

   Răspunde
 6. vineri, 20 iulie 2012, 10:42

  Sfaturi bune.De urmat, dar sunt constient ca majoritatea vor merge suparati sau in ciuda cuiva la voi..Asa procedeaza lumea..Sau nu merge…:)

  Răspunde
 7. GICU
  vineri, 20 iulie 2012, 10:44

  Chinezule, n-ai cu cine…..ne marcheaza si ne caracterizeaza strigatele galeriilor de fotbal : pana la moarte, cu x pana la moarte! si daca-i intrebi de ce, raspund candid: d-aia!!!

  Răspunde
  • vineri, 20 iulie 2012, 11:03

   Daca ar raspunde candid, ar fi una. Dar ei ti-ar raspunde cu ceva de genul ”ma intrebi asa ceva? E clar, esti cu Basescu! Huooooo!” :))

   Răspunde
   • GICU
    vineri, 20 iulie 2012, 11:08

    scuze, am omis „”

    Răspunde
 8. vineri, 20 iulie 2012, 14:18

  Nu cred că ar fi foarte concludent pentru situația noastră exemplul cu referendumrile Norvegiei pentru aderarea la UE, ambele având rezultate negative. Însă, aș vrea să învățăm un pic din dovada de responsabilitate dată de alții și să mergem să votăm (da/nu) pentru a nu fi doar „legume” în propria țară.

  Răspunde
 9. sâmbătă, 21 iulie 2012, 16:09

  Nu stiu de ce, dar parca niciuna dintre stituatii (inlaturarea, sau neinlaturarea Presedintelui si venirea sau nevenirea USL-ului la putere) nu va asigura un viitor mai bun, mai linistit atat mie cat si oamenilor cu care convietuiesc in minunata tara.

  Răspunde
 10. duminică, 22 iulie 2012, 19:22

  Cred ca lehamitea asta tipic romaneasca, incrancenarea contra unuia sau altuia, lipsa de responsabilitate fata de viitorul nostru si duplicitatea tipic damboviteana ne caracterizeaza pe noi romanii. Un sfat de bun-simt, o parere obiectiva merita toata atentia si consideratia noastra.Felicitari pentru sfatul intelept!

  Răspunde
 11. duminică, 22 iulie 2012, 23:08

  Am spus-o de nenumarate ori ca de la 18 ani de cand am primit aceasta obligatie morala, acest drept, o singura data s-a intamplat sa nu votez. Si atunci pentru ca erau alegeri locale iar eu eram plecat din tara cu treburi, altfel votam si prin strainataturi, indiferent de costuri, gaseam eu o ambasada unde sa-mi exercit acest drept, aceasta obligatie.

  Din pacate votul va fi unul negativ, indiferent catre cine s-ar indrepta ura, catre Basescu sau USL. Asa a fost si la locale anul asta, asa va fi si la referendum, asa va fi si la parlamentare sau prezidentiale in cazul in care vom avea prezidentiale.

  Răspunde
 12. luni, 23 iulie 2012, 01:11

  Păi în iarnă mulți au stat la căldurică…
  inclusiv USL, mai ales chiulangiul Antonescu. Nu-mi săriți în cap, mai bine explicați-mi de ce se plătește din banii mei un tip care are prezență în parlament 2 săptămâni pe an (da, astât e 6%) și acum e președinte interimar. Cine mă acuză de băsism clar nu știe despre ce vorbește: http://egoistic.ro/a-doua-revolutie-in-romania-sau-pacaleala-cu-smurd/

  Cristi, am și eu o întrebare, de ce nu se pomenește USL nimic de revoltele din iarnă în tot scandalul ăsta, de ce sunt useleii atât de tăcuți (proști în argumente, îmi permit să spun)?

  Dacă în usl ar fi un singur om capabil ar da dracului de pământ cu tot sitemul actual. Din păcate fac doar o zbierătură gen antena 3. Vorbe fără sens. Nu, nu mă duc la vot, nu au făcut treaba asta temeinic, unde mai pui că marionetele scoase în față au probleme mari de identitate/responsabilitate/integritate.

  Răspunde
 13. luni, 23 iulie 2012, 14:49

  Daca nu ma duc la vot pot sa plagiez votul vecinului ?

  Răspunde
 14. duminică, 29 iulie 2012, 01:10

  Eu merg la vot si voi vota cu doua maini: DA! E parearea mea, nu l-am votat nici cand a iesit, nu il mai vreau nici acum!
  Pe buletinul de vot nu este intrebarea daca vreau cu USL…E intrebarea daca mai vreau pe actulalul supendat,si nu il mai vreau…M-am saturat se : Sa traiti bine!

  Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *