La noi bloggerii sunt făcuți securiști. La ei sunt invitați să discute despre destinul Europei

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

În fine. Varujan Vosganian a spus că blogosfera românească este deținută de serviciile secrete. Îmi pare că a spune așa ceva, generalizând ca o focă pe banchiză ce se crede mare marchiză, este echivalent cu a spune că toți politicienii sunt niște poeți ratați care scriu poezii așa cum un bețivan de carieră scrie cuvinte de jale și dor cu scuipat pe trotuarul undă adastă după o canastă. Adică generalizăm de-am boulea, căci a generaliza este o reacție perfect umană, deci, recte, și politicienii e oameni. Dar este de un prost gust maximal. Drept pentru care îmi cer scuze că am generalizat, dar am făcut-o doar pentru că altfel nu am știut cum să pun în perspectivă ce a făcut armeanul național.

În fine. Io altceva am vrut să vă zic. Doar că în primul paragraf m-am lăsat cuprins de 2 lucruri: 1. de tristețea că și Vosganian, altminteri relativ frecventabil, a luat-o masiv pe arătură și fără plugul din dotare și 2. că doar ce mă gândesc a scrie ceva despre zeama flegmocidă numită politică românească și mă apucă greața…

În fine. Hai să vă zic, totuși, ce am vrut să vă zic. La noi, faptul că bloggerii nu sunt luați în seamă de autorități și de clasa politică nu e nici o surpriză. Căci aceleași autorități și aceeași clasă politică nu dau nici 3 lei vechi găuriți cu laser și călcați de un tanc recondiționat pe pulimea românească în general. Și cum bloggeri sunt și ei o părticică din această pulime, e firesc să li se rupă de noi. Firesc în accepțiunea românească, desigur.

În fine. Asta am vrut să vă zic: La ei bloggerii sunt invitați să discute despre destinul Europei. Căci acolo, la ei, politicienii și administrația înțeleg că și bloggerii sunt o parte din ceea ce ei, acolo la ei, numesc cetățeni. Nu pulime.

În fine.

 

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

9 thoughts on “La noi bloggerii sunt făcuți securiști. La ei sunt invitați să discute despre destinul Europei”

  1. In Romania, autoritatile nu iau in considerare nici macar ceea ce prevede legea, constitutia etc. da pai pe bloggeri. Sa fim seriosi…si blogosfera romaneasca mai are foarte multe de invatat si dovedit pana sa ajunga la un nivel decent, pana sa fie luata in serios. O mana de oameni minunati (la propriu) intr-o mare de cretini nu poate face din pacate diferenta.

  2. Asta imi aduce aminte de vorba aia comunista: „Cine nu e cu noi, e impotriva noastra”. Cred ca e valabila peste tot, nu numai in cazul bloggerilor. Degeaba urmaresc stirile pe plasma, daca gandesc in alb si negru. Fara nuante de gri si fara culori.
    Asta este, mai avem de invatat ca exita si alte optiuni. Inclusiv acum cu referendumul, cica trebuie sa fii neaparat intr-o tabara, daca se poate chiar in tabara celui cu care discuti. Da’ de ce frate, daca mie ambele alegeri mi se par la fel de proaste?

    Ai de la mine o recomandare, dar si o leapsa … aniversara.

    Te bagi la leapsa sau la un comentariu?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)