În ce țară ați alege să emigrați?

NOU: precomandă cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și primești și un autograf.

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Hai să facem un mic exercițiu de imaginație. Zic ”mic” pentru că la cât de mari sunt lucrurile care se întâmplă acum în țara noastră frumoasă, apoi absolut orice am face noi, amărăștenii e mic. Și vă întreb ce vă întreb fără nici o legătură cu vânzoleala politică de acum. Ok, ok, îmi dau seama după fața voastră că nu am reușit să vă conving că nu are nici o legătură…

Bun. Să zicem că primiți o ofertă de la o companie superbă (căci, în ciuda zvonurilor, trebuie să existe undeva în lumea asta o astfel de companie), unde să faci munca pe care ți-ai dorit mereu să o faci. Oferta zice așa:
– salariu luna 3800 de euro (plus beneficii – nu știm care sunt alea, dar nu prea contează în acest context)
– concediu 42 de zile pe an (plătit de firmă, firește)
– asigurare medicală (inclusiv celebra dental din filmele americane) plătită de firmă, firește
– mașină de firmă cu decontarea a 3 plinuri pe lună
– (mai băgați voi vreo 2 chestii care v-ar plăcea)

Adică, pe scurt, jobul perfect. Singur chestiune este că trebuie să plecați în altă țară, căci, firește, poziția din România este ocupată. Puteți să alegeți să mergeți în orice țară vreți voi, căci superba companie are filiale în toată lumea. Cu mențiunea că va trebui să semnați un contract ferm, cu niște penalități împovărătoare, că trebuie să vă faceți toate formele de emigrant (mă rog, în țara respectivă o să fiți imigrant, înțelegeți voi). Căci aceasta este politica superbei companii.

În ce țară ați alege să emigrați ca să primiți acest superb job de la această superbă companie?

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

30 thoughts on “În ce țară ați alege să emigrați?”

 1. La o asemenea oferta, sunt putine tarile in care nu as merge (tari din lumea a 3-a sau cele in care sunt diverse conflicte militare/civile).

  Daca ar fi sa vorbim despre realitatea zilei de azi, probabil ca Anglia su Germania/Austria, ar fi cam singurele tari in care as pleca fara doar si poate.

 2. La câte zile de concediu sunt puse acolo, aș alege Franța! Ei sunt cei care au (pe bune) 42 de zile de concediu pe an. N-ai cu cine! :)Și dacă nu ar fi Franța, ar fi Australia sau S.U.A.

 3. Franţa, că am avut un pitic pe ţara asta de când mă ştiu :D Iar dacă ar fi să aleg de pe alte continente… Brazilia sună bine (zic „sună”, pentru că nu m-am documentat) :)

 4. pentru un salariu de genul.. nu as pleaca. Nu vreau sa par nesimtit si arogant.. dar sub 5000E cu posibilitate de avansare (eventual rapida) nu plec din tara! Aici am pana la urma lucrurile care ma definesc, de la familie, prieteni, locul unde am crescut, etc. Nu conteaza doar banii, cel putin nu pentru mine in momentul de fata.

  Dar daca tot trebuie sa dau o tara.. SUA,Suedia,Danemarca,Germania,MB,Canada :D

 5. Personal as merge pe oferta asta. Si tu ai spus „să faci munca pe care ți-ai dorit mereu să o faci.” – mare plus aici, mare de tot!

  Europa de Vest ramane prioritate, totusi. Probabil o dragoste fata de civilizatie ma tine mai aproape. :)

 6. Ca da driblez sistemul, as alege bulgaria :) altfel, as alege un oras mare si aglomerat din china, franta sau australia sau orice tara ieftina din Asia (de genul. Vietnam, thailanda etc. M-a fascina tot timpul genul ala de european fara griji, care se aventureaza in tarile astea)

 7. Olanda, korea de sud, Indonezia.

  Olanda pt ca sunt friendly si pana si babele care merg pe carucioare motorizate iti pot raspunde in engleza.
  Korea pt ca vreau sa vad noi tehnologii introduse in viata de zi cu zi
  Indonezia pt ca iti poti angaja o menajera si iti gateste, spala, curata zilnic pentru doar 100$/luna.

 8. In Ungaria.. sau Bulgaria .. cele mai frumoase tarii.. clima superba.. ungaria te lasa cu gura cascata cand vezii atata VERDE..!.. deci raman la Ungaria:)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Înainte să pleci

Dacă te abonezi la newsletterul meu, promit să nu-ți dau mai mult de 1 mail pe zi :)