Ziua de luni

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Probabil că există ceva sondaje și anchete realizate de un grup de specialiști care #conformunorstudii spun că ziua de luni este cea mai nașpa dintre toate zilele, în toate culturile și în toate religiile. Și că nici o altă zi a săptămânii nu are cum să rivalizeze cu ziua de luni în materie de nașpăreală, ca să zic așa.

De ce nu ne place ziua de luni? Hai să vă zic eu câteva motive pentru care nu îmi place. După care vă las pe voi să completați. Dacă aveți chef de o astfel de muncă în această zi de luni, firește…

Nu îmi place ziua de luni pentru că toată lumea e mai morocănoasă decât de obicei. Și starea asta se răspândește mai rău decât căscatul într-o după masă de sâmbătă, pe o plajă în Bahamas. Căci oricât de energizat și de optimist s-ar trezi cineva și ar merge pe sistemul ”astăzi schimb lumea, am zis!” după câteva telefoane și maximum 2 discuții face tot face feng shuiul i se strâmba mai rău decât frizura președintelui unei republicii latine în timpul unei lovituri de stat eșuate.

Nu îmi place ziua de luni pentru că atunci începe multă lume să își aducă aminte că trebuia să îmi spună ceva ce nu mi-a  spus toată săptămâna trecută și că, firește, ”ar trebui rezolvat urgent astăzi, ce zici, reușim?”. Cele mai multe mailuri pe care le primesc în acestă zi sunt din categoria asta. Nu știu cum să înterpretez această hărnicie depășită, cum ar veni… Poate că vine tocmai din sentimentul de nașpăreală pe care îl dă ziua de luni și pe care încerci, exagerând hărnicia, să îl alungi. Poate că, zic.

Nu îmi place ziua de luni pentru că îmi arată că s-a mai terminat o săptămână. În care iar am rămas cu câteva chestiuni nebifate. Ceea ce înseamnă că în săptămâna care tocmai începe am și mai mult de lucru. Și că trebuie să trag și mai tare pentru ca lunea viitoare să nu mai scriu aceleași lucruri ca astăzi.

Cu toate acestea, îmi place ceva la ziua de luni. Îmi place că este ziua care începe o săptămână în care voi realiza alte isprăvi faine, în care voi cunoaște alți oameni faini, în care o să fac ceea ce îmi place să fac și pentru care motiv mi-am ales să fac ce fac :)

O săptămână faină vă doresc :)

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

10 thoughts on “Ziua de luni”

  1. Nu imi place ziua de luni pentru ca trebuie sa ma trezesc la 5-6 cand in week-end ma trezesc la 9…Oricum imi incep saptamama optimist citind horoscopul si evident cafeaua cu lapte :0

  2. La mine toate zilele sunt la fel, mai ales ca este si copilul in vacanta. Aflu ce zi este pe FB, cand mai posteaza cate unul imagini si urari de genul: sa aveti o zi de joi excelenta. :))

  3. Nu îmi place ziua de luni pentru că îmi revin foarte greu după weekend şi abia mă trezesc dimineaţa. Nu e ziua de luni normală dacă eu nu întârzii 10-20 de minute la lucru. Ceea ce nu e deloc cool…

  4. Nu cred că există persoană căreia să îi placă aceasta zi… Măcar azi este ziua în care se lanseaza videoclipul Byron. hai că nu va fi atât de rea ziua asta ;)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)