Rock The City, ziua II

SWEET SAVAGE

Ceva irlandezi din NWOBHM, probabil mai obişnuiţi să stea la un pahar de whiskey decât să urce pe scenă şi să cânte. Deşi s-au chinuit să-şi respecte statutul pe care îl oferă istoria, n-au reuşit decât să fie ironizaţi de public. De reţinut doar burta solistului şi o variantă extrem de ciudată la Whiskey In The Jar, departe de a fi pe placul cuiva.

SAXON

Legenda a urcat pe scenă şi asta s-a văzut. Aproape impecabili, deşi vocea lui Biff nu mai este ca la prima tinereţe. Le-au dat oamenilor metal şi publicului i-a plăcut. Energia lor încă este acolo, nici ea ca pe vremuri, dar suficientă cât să mişte orice suflet. Sper să mai vină şi, de data asta, sper să fie singuri.

LACUNA COIL

Cândva am renunţat să mai ascult Lacuna Coil şi am avut dreptate. O trupă care m-a plictisit de moarte, cu o voce care nu m-a făcut să tresar. Nu mi-au spus mai nimic. Mă rog, ăsta sunt doar eu, poate altora le-a plăcut.

SOULFLY

Cavalera este Cavalera şi nu va fi vreodată altceva. Agresiv, animalic, a impus festivalului alura de Sepultura de care avea nevoie. Trupa pare a fi în formă şi a avea idei şi este plăcut să ştii că mai umblă cineva pe drumurile vechi.

BLACK LABEL SOCIETY

Zakk e un fel de zeu al chitării dar sunetul absolut infect nu l-a prea lăsat să arate asta. Desigur, modul în care mânuieşte instrumentul nu poate fi pus la îndoială, dar era de preferat ca sunetele rezultate în urma acestui lucru să ajungă şi la public. Altfel, chestia aia cu pene din cap plus craniile de pe microfon mi s-au părut de prost gust. El ştie mai bine…

 

 

4 comentarii la “Rock The City, ziua II

 1. brontozaurel Reply

  Rau, rau mai esti :) Sweet Savage mi-au placut, chit ca burta aia e… dizgratioasa, ca sa nu folosesc alt cuvant; chit ca ca au avut probleme tehnice prea evidente. Aia probabil o fi fost cea mai nereusita versiune de Whiskey in the Jar, dar m-am simtit bine urland versurile. Publicul nu i-a ironizat, am auzit multa lume spunand ca au fost simpatici.

  La Lacuna Coil am cam dormit in pace. Greu de inteles de ce au fost dupa Saxon.

  Soulfly. Am asteptat coverurile Sepultura, sa cante ceva ce stiu si eu… Ei au fost brici, eu eram pe langa – dupa World Scum, Blood Fire War Hate ma gandeam wow, pe-astea le stiu! Mbine. De-acolo pana la sfarsit n-am mai recunoscut nimic in afara de coveruri.

  Saxon. Ma abtin. Ca na, is genul meu de muzica, is trupa pentru care m-am dus la festival, aia la care stiam sa urlu toate versurile (ceea ce nu e cazul nici la headlinerii de duminica sau la Zakk) si obiectiva n-o sa fiu in nici un caz. Spun doar ca am fost in extaz. Si ca mi-as fi dorit cu disperare macar alea 15 minute in plus pe care le-ar fi avut daca s-ar fi inversat cu Lacuna Coil.

  Ufff, iar esti rau. Zakk vrea doar ca toata lumea sa se distreze, fiecare in felul sau, asa ca le incearca pe toate. Mingi de plaja, imitatii de indieni, tarzani; cranii, zece chitari cu modele ametitoare, platou cu pahare pe care le incepe si apoi le coboara cu grija in public. Plus ca multe din chestiile astea deja nu mai sunt noi. Aia de indian n-o vazusem decat intr-o poza pe care a urcat-o el pe net recent, dar cranii pe scena avea si pe vremea cand au filmat DVD-ul live in care apare si Mr. Gorillo (ce, nu asa il cheama?), actualmente la Metallica. Adica acum zece ani. Plus ca a aruncat la pene in prostie. Din pacate, atunci a intrat in actiune domnu’ magar sef Muraru Cristian de la Shelter Security si s-au dus destule in buzunarului lui. 4 doar in zona mea si cat am stat eu cu ochii pe el.

  L-as jupui si l-as spanzura cu pielea pe ala care nu s-a gandit ca poate exista oameni care ar si vrea sa se auda ceva de la Zakk. Nu, nici in fata nu l-am auzit. In primul rand pentru Demise of Sanity, care imi place de mor si mi se pare ca are un ritm inconfundabil… oriunde altundeva in afara de festivalul asta, pentru ca sambata n-am recunoscut-o decat dupa ce incepuse de multisor. Zakk deja canta si eu dadeam din cap… asta e Demise of Sanity, da’ parca nu suna…

 2. BogDan Reply

  Zakk ăla e dus :))
  Oricum, penibilul maxim a fost atins de Ian, cu animalul mort :))

 3. brontozaurel Reply

  Foarte dus! Da-i simpatic :P

  Lasa-ma sa-mi imaginez ca animalul lui Ian nici n-a fost vreodata viu. Te rog eu frumos.

 4. bogdan Reply

  Te las, te las :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.