Mie îmi place ținuta oficială a delegației României la Jocurile Olimpice

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Uitați-vă la pozele de mai jos. Care reprezintă ținuta oficială a delegației României la Jocurile Olimpice de la Londra. Care ținută, pentru prima oară după jdemii de ani, nu arată de parcă e făcută în garajul unei tanti care a lucrat niște ani buni la Apaca. De ce contează și acest aspect? Încerc să explic mai jos. Cu mențiunea că știrea despre lansare acestei ținute oficiale o găsiți pe sportlocal.ro.

Un eveniment planetar precum Jocurile Olimpice nu înseamnă doar sport. Sigur că sportul este principalul lucru care se întâmplă acolo. Dar nu unicul. Să ne gândim doar la festivitatea de deschidere a competiției, care este urmărită, la fiecare ediție, de sute de milioane de oameni din toată lumea. Care, dacă nu se pot uita la competiția sportivă în sine, se uită și la defilarea delegațiilor. Care delegații defilează îmbrăcate în ținuta oficială. Să nu îmi spuneți că voi nu ați dat, măcar în gând, câte o notă modului în care sunt îmbrăcați sportivii, că nu vă cred. Exact așa fac, adica dau nou, încă câteva zeci, dacă nu sunte, de milioane de telespectatori. Iar dacă România primește o notă mentală bună datorită acestei ținute, undeva, când vine vorba despre brandul țării, se contabilizează și asta. Că așa crește un brand, puțin câte puțin, nu cu basculanta.

Sportivii români se duc cu un alt tonus la Jocurile Olimpice dacă sunt îmbrăcați cu o ținută în care se simt bine și cu care nu au nici o problemă să defileze la festivitatea de deschidere sau cu care să se plimbe prin Satul Olimpic. Căci atunci când ai niște cârpe reșapate pe tine, zău dacă ai chef să faci cu spor din mână către cameră sau către spectatori. Iar starea psihică, îți poate spune oricine are experiență minimă ca antrenor, are o importanță colosală în performanța sportivului.

COSR a realizat o rupere de ritm cu această ținută nouă și cu modul special în care a lansat-o. Aveam nevoie de așa ceva. De ceva care să ne spună, cel puțin la nivel simbolic, ”gata, ajunge, hai să terminăm cu ce a fost până acum, hai să începem o etapă nouă”. Poate veți spune că niște haine nu o să schimbe mare lucru. Da, aveți dreptate, hainele nu o să schimbe. Dar mentalitatea care a condus la decizia ca avem nevoie de o ținută nouă și de o abordare nouă da.

Există și posibilitatea să mă înșel profund. Și totul să nu fie decât un balon de săpun frumos colorat. Dar îmi asum această potențială eroare. Căci nu o să renunț niciodată la a vedea partea plină a paharului, nu cea goală. Niciodată.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

4 thoughts on “Mie îmi place ținuta oficială a delegației României la Jocurile Olimpice”

  1. Casa de moda Patzaichin, cred ca lipeste ”2 piese” la doamne si domnisoare. Adica vad o jacheta de la tinuta de zi casual dar la uniforma oficiala de ceremonie lumea defileaza si merge la receptii cu ”2 piese”. Sau nu sunt toate pozele.

  2. Domnule Birta,

    Vă mulţumesc mult pentru susţinere şi apreciez faptul că, la fel ca şi mine, vă încăpăţânaţi să vedeţi partea plină a paharului, mai ales pe arşiţa asta.Suntem prea puţini oameni optimişti în ţara asta ca să ne certăm între noi, nu-i aşa?!? Dacă aş fi fost un pesimist, nu m-aş fi lansat în proiecte sociale îndrăzneţe şi de anvergură, nu m-aş fi aventurat, la peste 60 de ani, într-o lume complet străină mie, guvernată de alte legi scrise şi nescrise, alte convenţii şi convenienţe. În plus, aveam de apărat un nume şi o reputaţie cu care am cunoscut excelenţa în sport. De aceea, vă sunt recunoscător pentru încrederea şi susţinerea pe care mi le acordaţi, mai ales că roadele eforturilor mele abia dacă se întrezăresc. Vă mulţumesc încă o dată!

  3. Sub brand-ul PATZAIKIN, am reuşit să coagulez un grup de arhitecţi, designeri, artişti plastici, performeri autentici în domeniile lor de activitate.NU AM CASĂ DE MODĂ, NU SUNT DESIGNER, aşa încât contribuţia mea elaborarea outfit-ului sportivilor români la JO de la Londra s-a rezumat la a exprima ceea ce ne-am fi dorit noi, olimpicii, să purtăm la asemenea ocazii.Adică, nişte ţinute lejere, comode, din materiale naturale, mai viu colorate şi mai nonconformiste.Aduceţi-vă aminte cum arătau micuţele gimnaste îmbrăcate în taioraşele acelea de bunicuţe, iar noi, băieţii, încliftaţi în costume demodate, cu cravatele cu tricolor şi pălării de pai, precum nişte pensionari ieşiţi duminica în Cişmigiu.Ştiu că sunt subiectiv, dar tare mi-a plăcut ce am văzut pe podium, în seara lansării şi tare mi-ar fi plăcut să port şi eu aşa ceva, la vremea mea…Eu DOAR am sugerat ideea, spiritul acestui outfit!!!! De realizarea lui s-au ocupat oameni super calificaţi,care fac performanţă din munca lor şi sunt recunoscuţi internaţional.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)