Câți bloggeri vor face trecerea de la clasicul laptop la ultrabook?

HP a prezentat recent în România noua gamă de Ultrabook-uri Envy 4, Envy 6, Spectre și SpectreXT. Ultrabook-urile HP ENVY sunt disponibile în două variante de display cu diagonală de 14 inch sau de 15,6 inch, includ cele mai noi procesoare Intel Core Ivy Bridge şi hard-diskuri SSD mSATA.

HP Spectre și HP SpectreXT sunt două Ultrabook-uri premium ultra-mobile, cu carcasă din magneziu. SpectreXT se laudă cu doar 14,5 mm grosime în punctul cel mai subţire și cu faptul că ultrabook-ul cântăreşte mai puţin de 1,4 kg. Modelele Envy vor fi disponibile la prețuri între 3000 (Envy 4) și 4000 de lei (Envy 6), în timp ce modelele Spectre se preconizează că vor fi comercializate cu prețuri de listă între 4700 de lei (Spectre) și 6700 de lei (Spectre XT).

Evident, principalele atuuri pentru ultrabook-uri sunt mărimea, greutatea, capacitatea bateriei (în cazul HP între 8 și 9 ore de autonomie) făcându-le extrem de utile pentru cei care au mare nevoie de mobilitate.

Sunt curios totuși câți bloggeri vor face trecerea de la clasicul laptop la ultrabook. Din câte am observat s-a mai încercat trecerea de la laptopuri la netbook-uri, dar s-a suprapus cu apariția tabletelor care au fost preferate în defavoarea netbook-urilor, foarte mulți folosind tableta pentru mobilitate și laptopul pentru lucru la birou/acasă.

Ar putea fi ultrabook-urile o variantă înlocuitoare pentru tot mai des întâlnita combinație laptop-tabletă?

Guest post semnat Vlad Dulea.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

18 thoughts on “Câți bloggeri vor face trecerea de la clasicul laptop la ultrabook?”

    1. Corect, parte de cascaval e foarte importanta. Sigur ca sunt foarte simpatice ultrabookurile, dar nici chiar atat de simpatice pentru unii incat sa scoata atatia bani :) Pana la urma e chestiune de buget personal vs la ce te ajuta scula cu pricina.

  1. Precum spunea un prieten … in cati ani oare vor deveni actualele ultra – laptopuri normale si care vor fi noile ultrabook-uri ? Deocamdată nimic nu bate deskul … so` …

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top articole din această secțiune

4900 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)