Două descoperiri faine – Blue Pulse şi Voodoo

În data de 20 iunie, în Club A, au concertat trupele Blue Pulse şi VooDoo. Ambele recitaluri au fost doar o bucată din ziua dedicată de club trupei Iris, cu ocazia aniversării a 35 de ani de activitate. Nu am fost la nici unul dintre celelalte evenimente, dar am stat cât să ascult ambele trupe şi să discut cu cei de la VooDoo alături de prietena ce m-a „cărat” acolo după o zi proastă. Şi a meritat din plin.

Blue Pulse


Trupa aceasta a fost de fapt o redescoperire. Nu ştiam sigur de unde-i ştiu şi de ce îmi par cunoscuţi. Apoi mi-am amintit. Au fost printre trupele participante în cadrul Festivalului Imagine România 2011, atunci când am activat ca voluntar după anunţul făcut de byron. Băieţii sunt foarte tineri, dar determinaţi şi instrumentişti buni pentru cât de „fragezi” sunt. Formaţia bucureşteană este formată din Dan Stoica (vocal, chitară), Alex Ciacoi (claviaturi), Tudor Rotăruş (bass) şi Cristi Constantin (tobe) şi a fost înfiinţată în iunie 2010. În afara locului 3 obţinut în competiţia Imagine, cei patru băieţi au susţinut concerte şi prin cluburile bucureştene, precum şi în cadrul altor festivaluri naţionale.

Mari fani Pink Floyd şi Jimi Hendrix, componenţii Blue Pulse cântă adesea în concerte coveruri precum Mother, Hey You, Time, Voodoo Child, Purple Haze sau Third Stone from the Sun. Dar accentul este pus totuşi pe compoziţiile proprii. În acea seară am ascultat printre altele „Azi, cerul”, „Ajutor social” şi „Lafa”. Solistul este carismatic, comunică bine cu publicul, are o voce ce va putea deveni şi mai bună peste ceva ani, lucrată corespunzător. Alex este „cel mai chinuit membru Blue Pulse”, pentru că în piese se pune mare accent pe orgă. Este un copil talentat şi are momente în care ţi-e mai mare dragul să-l asculţi în timp ce degetele îi aleargă pe claviatură. Chitara şi bassul vin şi ele să susţină recitalul, completat de tobele de care se ocupă Chinezu’. Nu acesta de aici, ci un alt Chinez, Cristi Constantin. Apreciez că Blue Pulse cântă în română şi le urez sincer să evolueze tot mai frumos şi să mai auzim de ei.

VooDoo

Această trupă chiar a fost o descoperire care mi-a înseninat seara. O trupă mai neobişnuită şi cu un stil îndrăzneţ: o combinaţie între metal alternativ şi reggae. Formaţia a fost înfiinţată în 2005 de către Cristi Dumitrescu, bateristul VooDoo. După ce au trecut prin câteva modificări de componenţă, trupa este în prezent alcătuită din: Fabian Sasu (solist), Cosmin Lupu (chitară şi voce), Cristi Dumitrescu şi Ştefan Dan (bass), cel pentru care acest concert a fost primul în cadrul formulei VooDoo.

Tobele îndrăcite ale lui Cristi, parte din mix alături de riffurile agresive de care este responsabil Cosmin, sunt susţinute de energia noului bassist şi toate sunt împinse în faţă de energia excepţională pe care o are Fabian. Tot timpul am avut senzaţia clară că micuţa scenă din Club A este insuficientă. A sărit, a dat din cap, a vorbit cu publicul şi l-a invitat să cânte şi să danseze. Şi surprinzător, amestecul de metal cu reggae a sunat chiar bine.

Printre melodile cântate s-au numărat: „Reach for the sky”, „Self Destruction” şi „Freaky like me”, un cover Madcon, acesta mi s-a şi părut de altfel a fi mai bun decât piesa originală. Publicul a reacţionat pozitiv, a urmat „instrucţiunile” lui Fabian, iar la final s-a cerut chiar şi bis. Sper să-i pot vedea cât de curând pe băieţi undeva în aer liber, cu o scenă mare şi un public numeros. E păcat de toată bomba cu energie ce nu a putut exploda în Club A din pricina condiţiilor ce nu permiteau o desfăşurare de forţe pe măsura trupei.

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

3 thoughts on “Două descoperiri faine – Blue Pulse şi Voodoo”

  1. Să spunem că acel Cristi Dumitrescu este copilul lui Nelu Dumitrescu de la Iris şi că, asta o să doară, bate încă de la vârste mici mai bine decât taică-su :))

    1. Da, ştiam. Mi-a plăcut pentru că în concert dă uneori senzaţia că ar fi în stare să şi rupă beţele la cât de îndrăcit bate. :))

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.