Ce îl recomandă pe Puiu Hașotti pentru funcția de ministru al Culturii?

Precizez din start că i-am trimis și domnului senator un mail în care îi solicitam o declarație în care să îmi răspundă exact la întrebarea ce îl recomandă pe Puiu Hașotti pentru funcția de ministru al Culturii. Și am trimis și celo de la PNL aceeași solicitare. Cum primesc răspuns (și dacă primesc, firește) o să vă raportez aici ce mi-a declarat.

Am văzut în CV-ul domnului Hașotti că are exeperiență culturală (a lucrat la Direcția pentru Cultură Constanța și a predat ca profesor la catedra de istorie), dar asta era la începutul carierei sale politice. După aia nu am mai reușit să găsesc ce a făcut pe partea asta. Bine, recunosc, nici io nu am stat ore întregi să cercetez, căci nu asta este ideea, după mintea mea. Ci, ca orice om simplu (cum atât de tembel spun politicienii), să știu de ce a fost considerat Puiu Hașotti potrivit pentru ministerul Culturii.

Aș vrea să înțelegeți că nu întreb cu răutate sau nu știu ce. Ci doar pentru că vreau să știu. Căci poate îmi scapă mie ceva.

Evident că cea mai mare calitate a domnului Hașotti este aceea de animal politic de mare anvergură, înțeleg asta. Din nou nu o zic cu răutate, căci în politică dacă nu ai această caracteristică, apoi mare brânză nu faci. Iar domnul senator a fost o figură de prim plan a liberalilor de multă, multă vreme. Iar vremurile de acum, când lupta se dă pe toate fronturile și cu toate armele din dotare, cere veterani bătuciți de lupte, gloanțe politice și cu un stomac pe măsură. Iar Hașotti pe are pe toate acestea.

Dar întrebarea mea din titlu rămâne. Și vă întreb și pe voi. Căci știu că sunteți câțiva care abia așteptați să ziceți ceva în chestiunea în cauză.

11 comentarii la “Ce îl recomandă pe Puiu Hașotti pentru funcția de ministru al Culturii?

 1. ruxa Răspunde

  poate dispretul cu care vorbea de ICR si HRP acum cateva zile? si faptul ca, din CV-ul sau, am aflat si eu ca exista un institut national de tracologie! pai? ti se pare ca e putin lucru?!
  mda, si mie!

  • Cristian China Birta Răspunde

   Dupa mintea mea e clcar ca a fost pus acolo pentru bataliile politice care vor urma. Caci vin niste vremuri in care cultura va trebui sa isi monteze baioneta si sa marsaluiasca in frontul eliberarii unora de catre ceilalti si invers. De cultura institutionala vorbesc, fireste.

 2. Maria Răspunde

  Nu stiu de ce nu se reaminteste momentul summit-ului Nato. Atunci, domnul Hasotti spunea ca interventia fortelor de ordine impotriva „anarhistilor” de la Timpuri Noi ” a fost prea blanda”.

  Ulterior, a dovedit si sensiblitate culturala cu o completare: „Mai bine facem o nedreptate decit sa ingaduim o dezordine”.

  Prin urmare, la duba cu site-ul de cultura! :)

 3. Daniel A. Răspunde

  Nu am auzit de el. A mai ocupat funcții? sub ce guverne? ceva notabil de atunci? Ce crede că va face acum? Care sunt problemele din ministerul culturii după cunoștințele domniei sale? Lăsând la o parte propaganda pentru ‘oameni simpli’, vorba aceea.

 4. CostinC.info Răspunde

  Nu a făcut mare lucru în ceea ce priveşte cultura. Părerea mea e că prea puţine realizări îl recomandă pentru funcţia de ministru al culturii…

 5. AgendaZilei Răspunde

  Portofoliul era al PNL-ului. Intrebarea este, aveau alta solutie? :)Iorgulescu refuzase!

 6. Bogdan Răspunde

  Coane, zi tu un nume. Cine ar fi fost bun ca Ministru al Culturii?

 7. Alex Răspunde

  Talentul şi experienţa!:))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sau comentează direct cu contul tău de Facebook: