20.07.2017

Ce îl recomandă pe Puiu Hașotti pentru funcția de ministru al Culturii?

Precizez din start că i-am trimis și domnului senator un mail în care îi solicitam o declarație în care să îmi răspundă exact la întrebarea ce îl recomandă pe Puiu Hașotti pentru funcția de ministru al Culturii. Și am trimis și celo de la PNL aceeași solicitare. Cum primesc răspuns (și dacă primesc, firește) o să vă raportez aici ce mi-a declarat.

Am văzut în CV-ul domnului Hașotti că are exeperiență culturală (a lucrat la Direcția pentru Cultură Constanța și a predat ca profesor la catedra de istorie), dar asta era la începutul carierei sale politice. După aia nu am mai reușit să găsesc ce a făcut pe partea asta. Bine, recunosc, nici io nu am stat ore întregi să cercetez, căci nu asta este ideea, după mintea mea. Ci, ca orice om simplu (cum atât de tembel spun politicienii), să știu de ce a fost considerat Puiu Hașotti potrivit pentru ministerul Culturii.

Aș vrea să înțelegeți că nu întreb cu răutate sau nu știu ce. Ci doar pentru că vreau să știu. Căci poate îmi scapă mie ceva.

Evident că cea mai mare calitate a domnului Hașotti este aceea de animal politic de mare anvergură, înțeleg asta. Din nou nu o zic cu răutate, căci în politică dacă nu ai această caracteristică, apoi mare brânză nu faci. Iar domnul senator a fost o figură de prim plan a liberalilor de multă, multă vreme. Iar vremurile de acum, când lupta se dă pe toate fronturile și cu toate armele din dotare, cere veterani bătuciți de lupte, gloanțe politice și cu un stomac pe măsură. Iar Hașotti pe are pe toate acestea.

Dar întrebarea mea din titlu rămâne. Și vă întreb și pe voi. Căci știu că sunteți câțiva care abia așteptați să ziceți ceva în chestiunea în cauză.

Despre autor: Cristian China-Birta

Blogger din 2007. Toamna :)) Antreprenor din 2009. Mândru membru al Kooperativa 2.0.

Parodie cu Crin Antonescu după ”Eu vara nu dorm”

Autostrada de la Turda se numește Autostrada Norilor

11 comentarii

 1. vineri, 22 iunie 2012, 10:19

  poate dispretul cu care vorbea de ICR si HRP acum cateva zile? si faptul ca, din CV-ul sau, am aflat si eu ca exista un institut national de tracologie! pai? ti se pare ca e putin lucru?!
  mda, si mie!

  Răspunde
  • vineri, 22 iunie 2012, 10:22

   Dupa mintea mea e clcar ca a fost pus acolo pentru bataliile politice care vor urma. Caci vin niste vremuri in care cultura va trebui sa isi monteze baioneta si sa marsaluiasca in frontul eliberarii unora de catre ceilalti si invers. De cultura institutionala vorbesc, fireste.

   Răspunde
 2. vineri, 22 iunie 2012, 16:33

  Nu stiu de ce nu se reaminteste momentul summit-ului Nato. Atunci, domnul Hasotti spunea ca interventia fortelor de ordine impotriva „anarhistilor” de la Timpuri Noi ” a fost prea blanda”.

  Ulterior, a dovedit si sensiblitate culturala cu o completare: „Mai bine facem o nedreptate decit sa ingaduim o dezordine”.

  Prin urmare, la duba cu site-ul de cultura! :)

  Răspunde
 3. vineri, 22 iunie 2012, 16:41

  Nu am auzit de el. A mai ocupat funcții? sub ce guverne? ceva notabil de atunci? Ce crede că va face acum? Care sunt problemele din ministerul culturii după cunoștințele domniei sale? Lăsând la o parte propaganda pentru ‘oameni simpli’, vorba aceea.

  Răspunde
 4. luni, 25 iunie 2012, 11:12

  Nu a făcut mare lucru în ceea ce priveşte cultura. Părerea mea e că prea puţine realizări îl recomandă pentru funcţia de ministru al culturii…

  Răspunde
 5. marți, 26 iunie 2012, 19:50

  Portofoliul era al PNL-ului. Intrebarea este, aveau alta solutie? :)Iorgulescu refuzase!

  Răspunde
 6. Bogdan
  miercuri, 27 iunie 2012, 15:09

  Coane, zi tu un nume. Cine ar fi fost bun ca Ministru al Culturii?

  Răspunde
 7. sâmbătă, 30 iunie 2012, 17:10

  […] Ioan-Adrian Parvu Nu eu am pus aceasta intrebare, ci Cristian Birta-China, zis Chinezu. Incerc sa vin cu raspunsul […]

  Răspunde
 8. sâmbătă, 30 iunie 2012, 20:27

  Talentul şi experienţa!:))

  Răspunde
 9. duminică, 1 iulie 2012, 09:07

  […] Pe data de 22 iunie am trimis un mail domnului senator Puiu Hașotti (pe adresa publică de senator, căci de aia e adresă publică, să o folosească) și un mail PNL-ului (tot pe adresa publică de pe siteul oficial al partidului). Cerea, foarte respectuos, în acest mail să mi se spună care sunt calitațile care îl recomandă pe domnul Puiu Hașotti ca ministru al Culturii. Căci doream să am și punctul lor de vedere legat de această chestiune. […]

  Răspunde
 10. vineri, 28 septembrie 2012, 08:08

  […] Am trimis la un moment dat un mail domnului ministru al Culturii, Puiu Haşotti. Nu mi-a răspuns nici până în ziua de astăzi. Nu are nimic, l-am trecut pe lista neagră de oameni plătiţi din buzunarul meu cărora li se rupe de mine. PNL, măcar s-a sinchisit să îmi spună că a primit mailul meu şi după aia hai pa. Adică tot un drac. Iar pentru cei care aţi fi tentaţi să spuneţi că PNL nu este partid plătit de noi am doar a vă spune că nu cunoaşteţi legea şi ce fonduri merg de la bugetul de stat către partide. […]

  Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *