Greu să faci o versiune nouă pentru ”D'ale carnavalului”

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro.

M-am dus la ”D’ale Carnavalului” de Silviu Purcărete, la invitația nobositei Ruxa, cu niște rezerve. Căci și eu, ca mai toți cei de leatul meu, am crescut cu această piese jucată de niște distribuții fantastice, care ne-au lăsat pasaje memorabile în amintire și actori de care ”am lipit” anumite personaje. Deci, mai pe scurt, încercam să îmi imaginez cum o să reușească noua variantă să mă surprindă.

Ce am văzut pe scena Operei Naționale m-a surprins, însă. Într-un mod plăcut. Căci am văzut o ”D’ale Carnavalului” altfel. Cu totul altfel decât eram obișnuit. Și tocmai de aceea mi-a plăcut.

Purcărete stabilește clar intenția sa de ”altfel” încă de la început și setează așteptările spectatorilor în consecință. Căci piesa debutează cu spatele unui camion modern care intră în scenă, ghidat de cineva, și care lasă rampa jos pentru descărcare. Greu de găsit o deschidere de piesă mai prozaică și mai bună pentru a transmite mesajul implicit ”ați venit să vedeți Caragiale? Ok, dar cine știe ce o să fie descărcat din camionul ăla…”. Camionul stă, de altfel, pe scenă toată piesa și este poarta principală de intrare a personajelor.

Vă recomand să mergeți să vedeți piesa, dacă o prindeți. Căci mai multe nu are rost să vă spun, ca să nu vă influențez :D

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

4900 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)