byron + Andrieş + Ada Milea = love

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Titlul este luat de la Nebuloasa. Dacă la mixul demenţial făcut din aceştia îi mai adăugăm şi pe Ioana Mântulescu şi Cvartetul A Quattro, abia atunci ne dăm seama cât de faină a fost lansarea variantei Blu-Ray a DVD-ului Live Underground.  Evenimentul a avut loc pe 2 iunie, la Terasa Verona, loc superb de altfel. Verdeaţa şi lemnul „decorului” au dat din nou senzaţia de familiaritate şi apropiere pe care o ai de fiecare dată când participi la o nebunie byron.

Cvartetul a deschis seara, alăturându-se băieţilor pentru primele melodii: Fake Life şi Forbidden Drama, ambele de pe cel dintâi album al trupei, lansat în 2007. Concertul unplugged a continuat cu Running In Circles, piesă de pe viitorul album şi King of Clowns (A Kind Of Alchemy – 2009), vocea Ioanei Mîntulescu împletindu-se impecabil cu cea a lui Dan. Cvartetul a revenit pentru What If, o altă melodie de pe mult aşteptatul album la care lucrează băieţii. După un moment Perfect, când publicul nu a cântat cu suficientă vlagă alături de Dan, stârnind hohote de râs, a urmat pe scenă Ada Milea. Ne-am dorit alături de ea să avem Graniţa-n Raniţă, pentru ca apoi să râdem cu lacrimi când Dan a improvizat alături de ea varianta în engleză a „În Africa” (din spectacolul realizat după Apolodor, de Gellu Naum).

1000 De Chipuri ne-a pregătit pentru cele 3 piese cu care ne-au încântat cei de la byron alături de Alexandru Andrieş: Acuarelă, Cea Mai Frumoasă Zi şi Departe. Am cântat „again and again and again and again” (Essential Piece), iar finalul ne-a adus A Peaceful Mind. Aplauzele au curs, iar trupa a revenit pe scenă pentru bis, încheiat spre deliciul publicului cu Zeitgeist. Spectacolul a fost unul tipic byron: cald, plăcut, iar invitaţii au fost senzaţionali, făcând din Terasa Verona un loc perfect pentru o seară minunată. Publicul părea obişnuit cu trupa, dar au fost destui şi cei care acum vedeau pentru prima dată live un spectacol byron. Acestora li se făcea „instructajul” de către fanii mai vechi. Unii încă nu aflaseră nici de schimbarea din trupă, mirându-se de prezenţa lui Dan Georgescu la tobe, în locul chitarei bass.

Dacă Dan pare a fi întruchiparea flautistului din Hamelin, dar ducându-ne nu spre o peşteră întunecată, ci spre o poiană înflorită, 6fingers a părut ca întotdeauna un spiriduş năzdrăvan, ce scoate din tolbă instrument după instrument şi te uimeşte cât de bine poate cânta la nişte drăcovenii al căror nume nici măcar nu îl ştii sigur. Schimbă clapele cu acordeonul fără probleme şi face spectacol. Dănuţ se descurcă la fel de bine şi din noua postură de toboşar, deşi o să îmi lipsească momentele în ţopăia energic pe scenă cu chitara bass ce părea că este cât el, aşezată pe verticală. Noul membru byron László Demeter l-a înlocuit şi pare să facă o treabă foarte bună momentan. Să sperăm că nu se va schimba din nou prea curând componenţa trupei. Cât despre Costin Oprea, deşi pare cel mai „liniştit” de pe scenă, el ştie cu siguranţă să dea un impuls trupei şi să întregească atmosfera, agitând corzile.

Trupa byron a continuat astfel seria premierelor pentru o trupă românească. După ce au lansat DVD-ul Live Underground ce conţinea înregistrarea unui concert susţinut în salina Turda alături de alte bonusuri, acum ei au dat drumul pe piaţă şi variantei Blu-Ray. Băieţii s-au gândit totuşi şi la acea parte a publicului care utilizează zilnic un smartphone, astfel că au lansat în aceeaşi seară şi o aplicaţie pentru Android. După atâtea noutăţi, nu ne rămâne altceva de făcut decât să aşteptăm surprizele viitoare şi să ne bucurăm de muzica byron.

Sursă imagine: byron blog.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

1 thought on “byron + Andrieş + Ada Milea = love”

  1. Pingback: De ce mi-s dragi cei de la byron | Spirit Nocturn

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)