Au început înscrierile în competiţia Premiilor Mondiale Sony pentru Fotografie 2013

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro.

Organizaţia Mondială pentru Fotografie (WPO) anunţă deschiderea sesiunii de înscrieri în competiţia Premiilor Mondiale Sony pentru Fotografie 2013.

În fiecare an, Premiile Mondiale Sony pentru Fotografie descoperă şi acordă distincţii celor mai bune imagini din fotografia contemporană internaţională. Până în prezent, în competiţie au fost înscrise peste 430.000 de fotografii din 178 de ţări. Înscrierea este gratuită, fotografiile sunt jurizate de către figuri importante ale comunităţii fotografice, iar premiile aduc recunoaştere şi faimă internaţională fotografilor câştigători şi celor nominalizaţi pe lista scurtă. Printre câştigătorii anilor precedenţi se numără Alejandro Chaskielberg, Simon Norfolk, Paolo Pellegrin, Robin Hammond, Rena Effendi, David Zimmerman şi deţinătorul Irisului de Aur 2012, fotograful american Mitch Dobrowner.

Recunoscute drept cea mai complexă competiţie fotografică din lume, Premiile Mondiale Sony pentru Fotografie 2013 includ:

• Competiţia Profesională pentru fotografii profesionişti

• Competiţia Open pentru amatori şi entuziaşti

• Secţiunea Student Focus pentru studenţii cu vârsta cuprinsă între 18-28 de ani

din instituţiile de învăţământ din domeniul fotografiei

• Competiţia Youth pentru fotografii sub 20 de ani

• Premiul Moving Image pentru cei care experimentează cu formate de naraţiune şi film

• Premiul 3D pentru cei care folosesc tehnologia 3D în fotografie şi video

Competiţiile se vor închide pe 4 ianuarie 2013, excepţie făcând competiţia Profesională, care se va încheia la data de 9 ianuarie 2013. Toate înscrierile vor fi jurizate sub anonimat de către o prestigioasă comisie formată din fotografi profesionişti, membri ai Academiei Mondiale de Fotografie. Lista scurtă a nominalizaţilor va fi anunţată în luna februarie, iar câştigătorii vor fi dezvăluiţi în cadrul unei impresionante ceremonii de decernare a premiilor organizate în Londra, la sfârşitul lunii aprilie 2013.

Câştigătorul Irisului de Aur al Premiilor Mondiale Sony pentru Fotografie, cel mai bun fotograf profesionist al anului, va primi un cec în valoare de 25.000 de dolari, iar fotograful anului la categoria Open va primi 5.000 de dolari. Toţi câştigătorii, inclusiv premianţii categoriilor, vor primi cel mai nou echipament foto Sony. Câştigătorul categoriei Student Focus va primi, pentru universitatea pe care o reprezintă, un echipament foto Sony în valoare de 40.000 dedolari. Lista condiţiilor de participare şi a premiilor pentru fiecare competiţie este disponibilă la www.worldphoto.org.

Toţi câştigătorii, şi mai mulţi fotografi nominalizaţi pe lista scurtă, vor beneficia de o expoziţie proprie care se va desfăşura la spectaculosul Centru Cultural Somerset, din Londra, din luna aprilie până în luna mai a anului 2013. Expoziţia face parte din World Photo London, festivalul fotografiei şi al imaginilor în mişcare, care se întoarce, timp de o lună, la Somerset House pentru al treilea an consecutiv.

WPO va expune, de asemenea, lucrările căştigătoare prin intermediul site-ului, al expoziţiilor internaţionale şi al catalogului anual al Premiilor Mondiale Sony pentru Fotografie.

“În fiecare an suntem uimiţi de numărul fotografiilor înscrise şi de calitatea acestora. Este fantastic să vezi această varietate de imagini realizate de fotografi din întreaga lume. Suntem încântaţi să primim înscrierile din acest an într-un program construit să-i susţină pe aceşti fotografi şi să prezente întregii lumi lucrările lor”, a declarat Scott Gray, Preşedintele Organizaţiei Mondiale pentru Fotografie

Mai multe detalii despre Premiile Mondiale Sony pentru Fotografie şi Organizaţia Mondială pentru Fotografie sunt disponibile pe www.worldphoto.org.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

4900 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)