Melissa Leo susține un masterclass despre actorie la TIFF

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro.

Melissa Leo, actriţa premiată anul trecut cu Oscar şi cu Globul de Aur pentru rolul secundar din The Fighter, va susţine şi un masterclass despre actorie în cadrul Transilvania Talent Lab, la Napoca 15 la TIFF. Masterclass-ul este deschis publicului şi presei.

Melissa Leo se află în România pentru filmările la The Necessary Death of Charlie Countryman (r. Fredrik Bond), o dramă romantică pulp cu Shia LaBeouf, Evan Rachel Wood, Mads Mikkelsen şi Til Schweiger în distribuţie. Pelicula se filmează în Bucureşti, la studiourile MediaPro.

De la Frozen River (2008) încoace, filmul multi-premiat care i-a adus, printre altele, o nominalizare la Oscar, Melissa Leo (51 de ani) are o agendă mai încărcată ca oricând la Hollywood. Actriţa a avut circa 100 de roluri în filme şi seriale de televiziune. A început în anii 80 cu roluri în serii TV care i-au adus, în scurt timp, popularitate şi câteva premii Emmy – printre ele, All My Children, The Young Riders, Homicide: Life on the Street şi Law & Order.

Celebritatea a venit însă odată cu partitura din 21 de grame (2003), filmul lui Alejandro González Iñárritu, apoi cu cea din Frozen River (2008), drama unei femei care transportă ilegal imigranţi la graniţa Canadei cu Statele Unite. Capacitatea ei de a construi roluri complexe, de substanţă, a fost reconfirmată în The Figther (r. David O. Russell), în care Leo are rolul mamei a doi boxeri profesionişti. Un Oscar, un Glob de Aur şi trofeul Screen Actors Guild i-au răsplătit performanţa.

Recent, Melissa Leo a apărut în serialul HBO Treme şi în mini-seria HBO Mildred Pierce – alături de Kate Winslet, Evan Rachel Wood şi Guy Pearce – care va avea parte de o proiecţie-maraton la TIFF joi, 7 iunie, de la 10.00, la Cinema Arta. Pentru rolul ei, actriţa a primit o nominalizare la Premiile Emmy.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

4900 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)