Programul evenimentelor la Casa TIFF

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Seria evenimentelor de la Casa TIFF se va deschide pe 2 iunie, de la 21.30, cu o ocazie extrem de rară pentru public: aceea de a asculta melodiile primei formaţii de muzică electronică experimentală din România, Rodion G.A. Populară în anii 80, trupa înfiinţată în 1978 de Rodion Ladislau Roşca, Gigu Farcaş şi Adrian Căpraru a creat muzică revoluţionară cu mijloace rudimentare. Deşi au susţinut numeroase concerte, cei de la Rodion G.A. nu au avut niciodată un album al lor; doar câteva dintre piese au fost înregistrate pe o compilaţie Electrecord cu formaţii rock. Printre hiturile lor se numără „Stele şi lumini”, „Amintiri”, „Acolo unde e mister”. Părintele new wave-ului românesc, Rodion Ladislau Roşca, trăieşte în satul Aşchileu Mare, la 30 de kilometri de Cluj.

În aceeaşi seară,Vampyr al lui Carl Th. Dreyer va avea un prim acompaniament live, în afara celui semnat de Steven Severin: DJ Morphosis din Liban, unul dintre cei mai în vogă muzicieni de pe scena electro contemporană. Rabih Beaini a început ca Dj în Liban şi s-a stabilit de 16 ani în Italia. În 2011, a lansat unul dintre cele mai bune albume tehno ale anului, What Have We Learned.

Duminică, 3 iunie, de la 18.10, în avanpremiera alegerilor locale din 10 iunie şi cu prilejul proiecţiei filmului Ministrul/ The Minister, în secţiunea Supernova, Casa TIFF va găzdui dezbaterea „Filmul şi politica”. Distins cu Premiul FIPRESCI la Cannes 2011 (secţiunea Un Certain Regard), filmul lui Pierre Schöller este odiseea unui oficial de stat printr-o lume tot mai complexă şi ostilă.

De la 23.00, Contemporary Noise Sextet va anima atmosfera la Casa TIFF. Este una dintre cele mai apreciate trupe actuale de jazz din Polonia, albumul de debut, Pig Inside the Gentleman (2006) fiind considerat printre cele mai bune din anul respectiv. Fondatorii Contemporary Noise Sextet sunt fraţii Kapsa, renumiţi în Polonia pentru formaţia Something Like Elvis.

Marţi, 5 iunie, de la 20.30, publicul este invitat la o discuţie cu Adelin Petrişor – singurul jurnalist român de televiziune care a filmat în Phenian – despre cea mai închisă ţară a lumii. „Coreea de Nord, nimic de invidiat” include prezentarea unui reportaj şi a unor fotografii realizate in aprilie 2012, cu ocazia sărbătorilor faraonice prilejuite de împlinirea a 100 de ani de la naşterea lui Kim Ir Sen.

Un nou concert de jazz va încânta audienţa de la 22.00. Nils Petter Molvær Trio din Norvegia îl are ca lider pe unul dintre pionierii în fusion-ul de jazz cu muzică electronică. Talentatul trompetist, compozitor şi producător Nils Petter Molvær şi-a câştigat renumele cu albumul de mare succes Khmer (1997). Cu Baboon Moon, albumul lansat anul trecut, Nils Petter Molvær a fost nominalizat la premiile industriei muzicale din Norvegia.

Cele două formaţii care vor cânta la Casa TIFF vin la Cluj de la Green Hours International Jazz Fest. Preţul unui bilet la fiecare dintre cele două concerte este 20 de lei.

Miercuri, 6 iunie, de la 21.30, clujenii sunt aşteptaţi la Casa TIFF la proiecţia şi ceremonia de premiere a filmelor din Competiţia locală TIFF 2012.

Casa TIFF, inaugurată la această ediţie, va fi un centru cultural unic, menit să promoveze educaţia prin cinema şi să vină în întâmpinarea nevoii de exprimare prin artă, cultivând şi dezvoltând pasiunea pentru film, fotografie şi artele vizuale în general.

Situată pe strada Universităţii la numărul 6, Casa TIFF se află în centrul istoric al oraşului Cluj-Napoca, beneficiind de mai bine de 1000 de metri pătraţi renovaţi, în perfectă stare pentru a organiza o paletă largă de workshopuri şi traininguri şi a găzdui o cafenea, o terasă şi un club la subsolul clădirii.

Cea de-a 11-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) va avea loc în perioada 1 – 10 iunie, la Cluj-Napoca.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

1 thought on “Programul evenimentelor la Casa TIFF”

  1. rodion rosca ladislau

    ALATURI DE RODION LADISLAU ROSCA VA MAI FI SI ION DUMITRESCU OM DE CULTURA DEOSEBIT DATORITA CARUIA RODION ROSCA SI-A RELUAT ACTIVITATEA

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)