Tudor Gheorghe, direct din "Vremea Nemâniei"

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

BogDan la taste…

Bucuraţi-vă că încă mai sunteţi. Mâine s-ar putea ca altcineva să vă răpească fiinţa şi, spuneţi voi, cum să trăieşti în propria nefiinţă?

Bucuraţi-vă că mai aveţi. Că mai aveţi şansa să zâmbiţi. Că mai aveţi părinţi. Că mai aveţi familie. Că mai aveţi un copac în faţa blocului. Că vă mai aveţi pe voi. Că vă mai sunteţi, dacă încă vă mai puteţi fi.

Bucuraţi-vă când vedeţi o coloană vertebrală. E la fel de rară ca aceea a infinitului, şi la fel de greu de păstrat ca şi ceea ce ne-a lăsat marele Brâncuşi. Dovadă, moştenirea sa a fost păstrată mai ales de alţii. Bucuraţi-vă când daţi de un om care vă spune în faţă ceea ce crede, indiferent de cât de dur este discursul său. Nu-l preferaţi în locul celui care tace şi loveşte din spate? Bucuraţi-vă când vedeţi o floare, când auziţi cum susură un izvor.

Bucuraţi-vă că nu sunteţi. Că nu sunteţi ca toţi ceilalţi, desigur. Că mai aveţi o picătură de “eu” într-o grotă socială în care tot ce ţi cere este să-ţi ocupi locul tău pe tavanul populat deja de milioane de alte vieţuitoare identice. Bucuraţi-vă când aveţi forţa de a spune ceea ce credeţi, indiferent de cât de împotriva curentului este acel lucru.

Bucuraţi-vă, mai ales, că nu v-au crescut aripi. V-a avertizat de asta Octavian Paler. E bine că l-aţi ascultat. Zburaţi la nivelul solului, pentru ca bateriile anti-aeriene ale superficialităţii să nu vă detecteze.

Bucuraţi-vă, în general. Bucuraţi-vă, mai ales, când vine dimineaţa şi vedeţi lumina cum intră prin geam.

E vremea nemâniei. E vremea în care, dacă nu reuşiţi să-i iubiţi măcar puţin pe ceilalţi, TREBUIE să vă iubiţi, măcar puţin, pe voi.

Cu asta am plecat de la spectacolul “Vremea Nemâniei” a lui Tudor Gheorghe.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

2 thoughts on “Tudor Gheorghe, direct din "Vremea Nemâniei"”

  1. Pingback: Tudor Gheorghe a fost şi el prin China | BogDan

  2. Pingback: Nu se poate cu de toate? Iată că Tudor Gheorghe poate. • Republica Culturală Chineză

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)