21.04.2017

Tudor Gheorghe, direct din "Vremea Nemâniei"

BogDan la taste…

Bucuraţi-vă că încă mai sunteţi. Mâine s-ar putea ca altcineva să vă răpească fiinţa şi, spuneţi voi, cum să trăieşti în propria nefiinţă?

Bucuraţi-vă că mai aveţi. Că mai aveţi şansa să zâmbiţi. Că mai aveţi părinţi. Că mai aveţi familie. Că mai aveţi un copac în faţa blocului. Că vă mai aveţi pe voi. Că vă mai sunteţi, dacă încă vă mai puteţi fi.

Bucuraţi-vă când vedeţi o coloană vertebrală. E la fel de rară ca aceea a infinitului, şi la fel de greu de păstrat ca şi ceea ce ne-a lăsat marele Brâncuşi. Dovadă, moştenirea sa a fost păstrată mai ales de alţii. Bucuraţi-vă când daţi de un om care vă spune în faţă ceea ce crede, indiferent de cât de dur este discursul său. Nu-l preferaţi în locul celui care tace şi loveşte din spate? Bucuraţi-vă când vedeţi o floare, când auziţi cum susură un izvor.

Bucuraţi-vă că nu sunteţi. Că nu sunteţi ca toţi ceilalţi, desigur. Că mai aveţi o picătură de “eu” într-o grotă socială în care tot ce ţi cere este să-ţi ocupi locul tău pe tavanul populat deja de milioane de alte vieţuitoare identice. Bucuraţi-vă când aveţi forţa de a spune ceea ce credeţi, indiferent de cât de împotriva curentului este acel lucru.

Bucuraţi-vă, mai ales, că nu v-au crescut aripi. V-a avertizat de asta Octavian Paler. E bine că l-aţi ascultat. Zburaţi la nivelul solului, pentru ca bateriile anti-aeriene ale superficialităţii să nu vă detecteze.

Bucuraţi-vă, în general. Bucuraţi-vă, mai ales, când vine dimineaţa şi vedeţi lumina cum intră prin geam.

E vremea nemâniei. E vremea în care, dacă nu reuşiţi să-i iubiţi măcar puţin pe ceilalţi, TREBUIE să vă iubiţi, măcar puţin, pe voi.

Cu asta am plecat de la spectacolul “Vremea Nemâniei” a lui Tudor Gheorghe.

Salut Ziua Diversitatii de la TIFF

Bucățele din FITS 2012 (1)

2 comentarii

  1. luni, 28 mai 2012, 13:05

    […] Pentru că m-am dat cu ăia mari, trăiesc pe spatele blogărilor mari, sunt plătit să scriu pe Chinezărisme, m-am vândut A-listerilor, am ajuns să o sug la ăia mari şi alte cretinisme în genul acesta pe care aţi fost extrem de drăguţi să mi le lăsaţi pe email (desigur, de pe anonymouse.org şi alte porcării, pentru că voi sunteţi viteji şi o daţi anonimă…), pentru toate acestea am mai scris o cronică de concerte pe chinezarisme.chinezu.eu. […]

    Răspunde
  2. sâmbătă, 22 septembrie 2012, 23:27

    […] complet. O bucată de istorie aşternută pe note muzicale. Sau, după cum scria atât de frumos BogDan: “Bucuraţi-vă când vedeţi o coloană vertebrală. E la fel de rară ca aceea a […]

    Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *