Scrisoare deschisă către Anca Boagiu

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Stimată doamnă Anca Boagiu,

Unul din cei care îmi fac onoarea să mă citească mi-a spus într-un comentariu că m-ați făcut USList pe facebook. Evident că am intrat pe pagina dumneavoastră să văd despre ce este vorba. Nu pentru că m-am indignat pentru că m-ați făcut USList, căci nu cred că e o jignire mai mare decât aceea de a fi PDList. Ci pentru că eram interesat doar de un singur lucru: cu ce v-aș fi putut stârni interesul eu, un amărăștean 2.0, cu scriitura mea pe blog astfel încât să mă menționați. Căci, indubitabil, avem și noi mirările noastre și vanitățile noastre mici, superflue și superb de trecătoare.

Am văzut, așadar, că ziceți  că nu mă citiți pentru că ”tinerii din jurul meu îmi spun că e un pic USList”. Deci cum? Dumneavoastră nu îi citiți pe cei care nu sunt de acord cu dumneavoastră? Dumneavoastră citiți doar lucruri care vă confirmă ceea ce simțiți nevoia să vă confirme pentru a trăi într-o cameră a ecourilor (spuneți-le ”tinerilor” să dea un google să vă spună ce înseamnă) de o tristețe înfiorătoare? Cei care, cel puțin la nivel teoretic, ar putea avea o părere contrară cu ce susțineți dumneavoastră sunt, principial vorbind, necitibili? Dacă așa este, atunci să știți că m-ați întristat. Principial vorbind, desigur.

Mărturisesc cu fruntea-n soare că nici eu nu vă citesc. Sau, mă rog, nu îi citesc pe ”tinerii” din jurul dumneavoastră. Căci, îmi permiteți să mă arunc cu capul înainte și să mă risc suspicionând, așa cum, de altfel, ați făcut și dumneavoastră la faza cu ”un pic USList”, că ”tinerii” vă scriu blogul și se ocupă de prezența dumneavoastră pe facebook, nu dumneavoastră înșivă. Nu vă citesc, așadar, nu pentru că sunteți PDListă, că doar citesc fără probleme alți PDLiști sau simpatizanți PDL. Nu vă citesc pentru că nu prea mă interesează ce aveți de spus. Iertați-mă că v-o zic așa direct, dar știu că sunteți o femeie directă, mult mai directă decât ”tinerii”, așa că nu cred că vă faceți nici un fel de probleme și acceptați această părere din partea unui amărăștean 2.0, așa cum, cu sfioșenie, mă simt. Iar dacă nu o să îmi acceptați părerea, o să fiu trist vreo 2,7 secunde și apoi, gata, îmi trece.

Îmi permit să vă mai zic doar atât: sunt de stânga. Și cred că așa o să rămân toată viața. De stânga aia unde a fost și partidul dumneavoastră, până și-a dat seama, într-o epifanie politică și ideologică de un superbism hegelian, că cea mai bună stângă este tot dreapta, pe principiul pe aici nu se trece, haidi, măh, pe dincolo. Acestea fiind spuse, mă înțelegeți că mi-e oarecum stânjenitor să înțeleg ce înțelegeți dumneavoastră prin faptul că sunt USList: adică sunt liberal de stânga sau social-democrat de dreapta? Știu că la capitolul direcție iedologică e greu pentru un PDList să facă astfel de distincții, dar vă rog eu mult să încercați. Sau să îi puneți pe ”tineri” să o facă. Mie mi-e tot una, desigur.

PS Ciudat, oarecum, este că ați ales să vorbiți despre ceva ce au am dat pe blog. Am dat, desigur, că am dat, dar adevărata sursă este Marian Hurducaș. Pe care o să îl întreb eu dacă este USList sau nu, ca să știm o treabă, căci incertitudinea asta ne bagă în boală, zău așa…

PPS Pentru cei care cred că am mușcat-o, vaaaai cât de puțin vă pricepeți…

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

27 thoughts on “Scrisoare deschisă către Anca Boagiu”

  1. @Arhi
   Acum 4 ani io am ales pentru mine. Dar nu mi-a folosit la nimic :D

   @Marian
   Termina, mah, agent USList deconspirat care esti! Recuoaste ca esti in solda mea si te platesc cu 5870 euro pe luna (plus TVA, desigur) din banii pe care mi-i da Victor (pardon, domnul prim ministru), cam 15.000 euro (plus TVA, desigur). In visele lui, fireste =))

 1. :)))) Deci esti USL-ist,nu pot sa creeed. Si daca esti ce?
  Candidatii arata cat de slabi si speriati sunt in momentul in care recurg la astfel de modalitati cum este cea de fata. Sa-si vada fiecare de treaba,campania sau ce incearca sa faca ei acolo.

 2. Mă, recunosc. Nu mă aşteptam să ajungă atât de departe povestea asta la fel cum nu mă aşteptam ca cineva să zică că prin “apolictic” înţelegem orientări politice de orice fel. E o acţiune civică şi cam atât, care coincide cu nişte declaraţii contestate acum câteva săptămâni. Atât.

 3. Mai frend… tre’ sa-ti schimbi pe bog, sa scrii “republica” cuslturala chineza :))

  Sau fiindca vine de la o tanti care considera centurile ocolitoare ale oraselor drept “autostrazi” nu tre’ sa ne mire?!!!!
  Poate pentru dansa, in ordinea descrescatoare, dusmanii poporului ar fi:
  1 usl-istii
  2 aia care-i critica “autostrazile” mai sus-mentionate
  3 f probabil rockerii
  4 homosexualii
  5 homofobii
  6 oricine nu e pdl-ist

 4. Uite cum ai devenit tu hater. Oricum, desi nu esti de acord cu coana Boiangiu tre sa recunosti ca atentia ei te’a incantat. Intrebarea e: Din ce context a fost scoasa fraza postata mai sus? In ce discutie era doamna si cu cine cand s’a generat fraza respectiva? Banuiesc ca nu din neant s’a trezit pomenindu’te nu?

 5. In afara faptului ca Anca Boagiu isi deschide pagina de Facebook cu o cacofonie in primele 4 cuvinte si ca se trage de sireturi cu “draga mea Mara Banica” n-ar fi multe de spus.
  Ah, ba ar fi : ce e val ca valul trece… :)

 6. @Frozenideas
  Cum le stii tu pe toate… Bine, mah, o sa ii trimit doamnei ministru un six pack de Noroc, caci am avut noroc ca m-a bagat dansa in seama ca altfel era vai de soarta blogului meu… =))

  @Traian
  Toate trec, maestre, ai dreptate. Nu vezi ca azi esti ministru si maine doar o pagina de facebook? =))

 7. Te fofilezi, nu la popularitatea blogului tau m’am referit, aia tine strict de capacitatea ta de’a aduce/tine cititorul aici. Intrebarea mea a fost alta, intrebare la care daca le “stiam pe toate” nu mai cautam raspuns.
  Ps. sper ca berea nu i’o dai din aia pe care’o castig eu la concurs :D

 8. Ala pe care o sa’l castig pe blogdebere. N’are rost sa discutam acum offtopic :D
  Astept parerile celor mult mai priceputi, am chef de polemica si mai ales, inca astept un raspuns :D
  Ps. Fofilezu.mois nu suna rau =))

 9. cum?!?! chinezu USL-ist?

  deja am intrunit consiliul DreamTeamRO si pe agenda zilei se afla excuderea sa din echipa! asa nu se mai poate! sa nu imparta el cu noi spaga de la USL?! (Cristi, sa vezi ce patesti la urmatoarea sedinta!)

  pe Hurducas doar il scoatem din blogroll, e inca prea tanar sa-l pedepsim mai aspru

  :D :))

 10. Păi nu zici matale că ai fost consultant în campania individului ce execută 2 ani şi pe care unii îl doresc în Congo? De la partidul pe care îl reprezintă (sau reprezenta) şi până la USL e doar un vârf de ac.

 11. Dacă PNL ar fi prins ceva mai mult de ăia 10-12%, poate că ar fi contat. Până când se va întâmpla asta sunt doar nişte prieteni la nevoie. La nevoia PSDului de majoritate.

 12. Buna seara Chinezu tin sa te anunt de astazi numai intru pe acest blog ca esti USL-ist numai votez cu nimeni nici cu PDL nici cu USL asa ca ma duc frumos sa beau sa devin “cetateanul turmentat” ” Eu cu cine votez” , asa ca asta este ultima zi cand iti accesez blogul . =)) Glumesc bineinteles. Asa ceva? :D =))

 13. ”Campaniada” asta e dusa la extrem uneori. Abea astept sa se termine ca nu-i mai suport pe toti cu tampeniile lor. Si daca ai fi USL-ist ..ce ? Stii ce zicea bunica mereu cand o vedea pe D-na Boagiu pe la inaugurarea a 5 ”cm” de sosea : “N-ar ave’ noroc ca prea se tine trufasa!”

 14. Pingback: “Voturile noastre nu sunt gloanţe oarbe!” devine campanie online – avem şi bannere | Viva la Remallucion!

 15. Pingback: Voturile noastre nu sunt gloante oarbe! | Bogdan Pater

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)