Fratii de cruce va avea premiera mondială la TIFF

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro.

O dramă de război filmată anul trecut la Sibiu, „Fraţii de cruce / Blutsbrüder teilen alles, va fi prezentată în premieră mondială pe 13 iunie, în deschiderea TIFF Sibiu 2012. Filmul regizat de Wolfram Paulus va avea prima proiecţie cu public în Piaţa Mare din oraş, de la ora 22.00.

Fraţii de cruce” este povestea a doi prieteni, Ferry şi Alex, pe care războiul îi pune la încercare. În 1944, în oraşele germane încep evacuările masive ale populaţiei, însă cei doi adolescenţi refuză să plece o dată cu ceilalţi. În cele din urmă, se înscriu într-un program pentru tinerii hitlerişti în care vor afla, pentru prima dată, ce înseamnă doctrina nazistă. Mai ales atunci când Alex descoperă că are origini evreieşti.

Producţia româno-austriacă îi are pe afiş pe tinerii Lorenz Willkomm şi Johannes Nussbaum, alături de renumiţii actori germani Susanne Lothar şi Udo Samel. Lothar este una dintre actriţele favorite ale lui Michael Haneke, fiind distribuită în trei dintre filmele sale: „Funny Games”, „The Piano Teacher” şi „The White Ribbon” (Palme d’Or, Cannes 2009). La rândul său, Udo Samel este un actor de teatru şi film cu roluri în peste 80 de producţii şi numeroase premii obţinute de-a lungul timpului. În distribuţie figurează şi actorii români Daniela Nane, Adrian Ancuţa, Rudy Rosenfeld, Monica Ghiuţă, Ciprian Chiriţă, Cătălin Adrian Iova, Andrei Voicu.

Filmările au avut loc la Sibiu şi Bucureşti, în vara lui 2011. Imaginea este semnată de Tudor Mircea. „Fraţii de cruce” este o producţie SK-Film-und Fernsehproduktions-gesellschaft m.b.H., realizată în coproducţie cu Libra Film Productions şi Pinguin Film GmbH.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

4900 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)