Intrare liberă la Festivalul Turcesc din Parcul Herăstrău, 19 și 20 mai

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Sâmbătă şi duminică, 19 şi 20 mai, a.c., în Parcul Herăstrău (lângă Roata Mare, intrarea dinspre Soşeaua Nordului), pentru toţi iubitorii de bucătărie ṣi artă orientală, se desfăṣoară Festivalul Turcesc, eveniment organizat de Fundaţia Tuna şi susţinut de Primăria Generală a Capitalei.

Pe parcusul celor două zile, Festivalul Turcesc va avea loc între orele 10:00 şi 19:00 şi va aduce ȋn centrul atenṭiei renumita bucătărie turcească printr-o expoziṭie culinară care cuprinde peste 15 standuri cu bunătăṭi de toate felurile. Amatorii de mâncăruri din ţara Anatoliei vor putea gusta atât produse de patiserie tradiţională (gozleme – specialitate pe bază de spanac şi brânză feta, borek– aluat umplut cu carne tocată şi presărat cu seminţe de susan, pogace – specialităţi cu smântână şi brânză feta, etc.), cât şi renumitele dulciuri specifice Turciei, cum ar fi baclavale, sarailii sau chiar cozonac turcesc (cu rahat, alune şi coaja de portocală sau lămâie)

Dintre delicatesele cu arome orientale nu vor lipsi aperitive delicioase cum ar fi: kuru dolma (ardei şi vinete uscate şi umplute ulterior fie cu carne, orez şi legume, fie numai cu legume, seminţe de dovleac şi floarea soarelui şi nuci) sau  kofte (chiftele din carne de vită sau din legume).

De asemenea, la standurile cu produse culinare se vor găsi şi sarmale cu carne şi orez, preparate în frunze de viţă de vie şi varză sau în frunze de sfeclă. Sarmalele, contrar tradiţiilor culinare româneşti, sunt specifice bucătăriei Imperiului Otoman, cuvântul „sarma” având, în turcă, înţelesul de „înfăşurat”.

Pasionaţii de paste vor avea şi ei ce gusta la Festivalul Turcesc şi anume găluştele mantî, care conţin carne tocată de vită sau miel şi care se servesc cu iaurt şi sos de ardei capia.

Printre standurile cu specialităţi culinare vor fi amenajate şi spaţii pentru demonstraţii de preparare a ceaiului şi cafelei turceşti.

Cand artele vizuale se îmbină cu bucătăria tradiţională

Aflat la prima ediţie, Festivalul Turcesc se deschide pentru toţi amatorii de artă culinară şi arte vizuale.

Desfăşurat în parcul Herastrău evenimentul va cuprinde, pe lângă preparate culinare tradiţionale şi o serie de ateliere de creaţie artistică specifică culturii Imperiului Otoman.

Astfel, vizitatorii sunt invitaţi să înveţe de la artişti plastici veniţi din Turcia, special pentru acest eveniment, secretele artelor orientale în cadrul atelierelor: de caligrafie, de miniaturi, de aurit (tezhip) şi de ebru (renumita artă turcească care presupune pictatul pe apă urmată de marmorarea hârtiei). Pe lângă atelierele pe care le vor ţine în Parcul Herăstrău, artişii turci îşi vor expune propriile creaţii în cadrul unor mini-expoziţii organizate la standul fiecăruia dintre ei.

Festivalul Turcesc va anima zona Roata Mare a Parcului Herăstrău şi prin activităţi amuzante şi relaxante destinate copiilor: face painting, modelaj de baloane, paradă cu clovni şi multe altele.

Concertul de la „şi 00:30”

Pe toată perioada Festivalului,  la fiecare jumătate de oră, vor avea loc concerte şi spectacole de dans susţinute de formaţii de muzică instrumentală turcească şi respectiv cu ansambluri folclorice.

Sâmbătă, 19 mai, Festivalul Turcesc va aduce în prim plan, cu începere de la 19.30, un inedit spectacol la care performeri vor fi tineri artişti din România şi Turcia.

Evenimentul, susţinut de Primăria Generală a Capitalei, încearcă să fructifice bogăţia potenţială a multiculturalităţii şi să contribuie la intensificarea relaţiilor de prietenie dintre cele două ţări, România şi Turcia.

Despre: Fundaţia Tuna reprezintă o instituţie înfiinţată în anul 1995 prin asocierea oamenilor de afacere turci  desfăşurându-şi  activitatea în parteneriat cu instituţiile statului român, în diverse activităţi din domeniul socio-cultural. Fără să facă discriminare de rasă, religie şi limbă, Fundaţia Tuna oferă sprijin în multe activităţi educative şi culturale.

Intrarea la Festivalul Turcesc este liberă.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)