Puteți să mă citați dacă vreți

Prefer să greșesc făcând ceva decât să nu greșesc nefăcând nimic.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

7 thoughts on “Puteți să mă citați dacă vreți”

 1. Om bun, ‘suna’ fain. Exista (si) contraexemple:

  1. Strategie militara: Carl von Clausewitz, Tucidide, Sun Tzu, Myiamoto Musashi, Kagemusha (ultimul e film). Pentru detalii PM sau email. :)
  2. Sport: studii arata ca e mai probabil ca un portar sa apere un penalty daca sta pe loc decat daca se arunca in una din parti; confortul psihic de a fi incercat sa apere penalty-ul e insa un rezultat cu care se impaca toata lumea, portar, coechipieri, antrenor si public.
  3. Domestic: „nu repara ce nu e stricat”. Merge si ca ‘maxima’ Murphy.
  4. Management (Jack Welch si altii): managerii care iau decizii radicale sunt mai bine vazuti si considerati mai competenti decat cei care (doar) continua munca predecesorilor. Schimbarea managerilor ‘vine’ si cu decizii de business ‘indraznete’ (ca doar de aia s-a schimbat conducerea), dar care de multe ori nu se transforma in rezultate pozitive.

  PS. 5. (pt ca sa dau si un exemplu personal, nu numai sa reactionez la ‘poezia’ citatului, sa citez din altii sau sa dau exemple din istorie) Eu: (ca manager) M-am aflat cotidian in situatia de a lua decizii. Au existat cazuri in care AM SIMTIT ca o decizie imediata (dintre cele care imi veneau in cap) nu e buna, am asteptat, argumentele s-au ‘sedimentat’ si am ajuns la o actiune diferita de cea indicata de impulsul de moment, dar cert mai buna.
  PPS. Disclaimer: nu ma intereseaza sa ma ‘dau rotund’ cu cele scrise pana acum, ci doar sa completez postul pt o imagine ‘mai’ completa. M-as bucura daca as reusi. :)

  Zile bune si decizii de (in)actiune si mai bune!
  Ovidiu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top articole din această secțiune

4900 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)