Diferența dintre feedback și feedcur

Dspre feedback nu are rost să discutăm, căci, presupun, toți știți ce înseamnă în contextul ăsta 2.0 în care ne scăldăm noi. Eventual doar să menționez pe scurt, gen peluză, că s-ar traduce molcom prin io zic ceva și tu îmi spui ce părere ai și uite așa discutăm și ne feedback-uim de foioioi. Cam așa ceva. V-ați prins.

Aș vrea să analizăm (vorba vine…), însă, o declinare a feedback-ului, o protuberanță comportamentală, o excrescență ontologică. Pe care am numit-o, în lipsă de altceva, feedcur.

Feedcur-ul s-ar putea defini (căci orice termen trebuie definit, vorba marelui gânditor pe care nu l-aș numi de frică să mă creadă lumea altceva decât aș vreau eu să mă creadă) ca acea atitudine unidirecțională în care un emitent de judecăți (vorba vine…) de valoare (vorba vine…) crede că a dialoga înseamnă să ridici standardul discuției la un asemenea nivel de imprecații/invective/sudălmi/ocări/suduituri și, mai rar, înjurături, încât celălalt (preopinentul potențial, dar niciodată manifestat, cum ar veni) se simte în imposibilitatea de a-și găsi resurse pentru a-și căuta cuvinte pentru a răspunde pentru a comunica bidirecțional.

Altfel spus, feedcuriștii sunt acei irefutabili viețuitori ai spațiului 2.0 (dar nu numai, firește) pentru care ”Măăăăh, morții mătii, adică io îți zic că tu nu scrii bine și vreau să te ajut, jeg uman ce ești, și tu, %&^#!$^% cu ^&#@^#*&@ ca daca iti &*(&^%$ apoi ^&^*%^%$^%”. Iar tu, firește, ești într-o culpă implicită căci nu ai înțeles că ce îți dă el este feedback. Din partea cu care gândește cel mai des. Adică curul. De unde (aș putea zice recte, dar în acest context…) feedcur.

Vă mulțumesc pentru atenție și vă doresc o zi cu mult feedback.

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

16 thoughts on “Diferența dintre feedback și feedcur”

    1. @Ioana Dumitrache
      Eu ma foarte indoiesc (aproape de rupere chiar) ca persoanele avizate, cum zici tu, vor intelege ceva. Caci ele traiesc in lumea lor, unde regulile noastre de bun simt par niste mofturi. Asa ca textul de mai sus tot pentru persoane ca mine si ca tine este scris. Asa de plaisir :)

  1. Chiar daca inteleg ca bati saua sa priceapa iapa (desi iapa e pe aratura, mai mult ca sigur, asa ca slabe sanse sa vada si sa proceseze ceva), nu-mi place deloc limbajul din articol. Deh, poate am eu retina mai fina, dar tocmai decenta in exprimare era unul din motivele care ma aduceau pe aici. Apropo de feedback :)

    1. @Claudia
      Multumesc de feedback. Imi cer scuze ca nu am fost decent in exprimare, cum zici tu, dar prefer oricand limbajul viu si care arata ca traiesc decat limbajul gen batista pe tambal. Si nu o sa ma schimb never ever. Asta in caz ca imi vei mai face onoarea sa poposesti pe aici :)

  2. Pingback: Diferența dintre feedback și feedcur. Sa zambim. Varianta moderna + cea atonita. | Catalin PETRU – blog de mic antreprenor maratonist

  3. Pingback: Diferența dintre feedback și feedforward • Chinezu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.