26.04.2017

Diferența dintre feedback și feedcur

Dspre feedback nu are rost să discutăm, căci, presupun, toți știți ce înseamnă în contextul ăsta 2.0 în care ne scăldăm noi. Eventual doar să menționez pe scurt, gen peluză, că s-ar traduce molcom prin io zic ceva și tu îmi spui ce părere ai și uite așa discutăm și ne feedback-uim de foioioi. Cam așa ceva. V-ați prins.

Aș vrea să analizăm (vorba vine…), însă, o declinare a feedback-ului, o protuberanță comportamentală, o excrescență ontologică. Pe care am numit-o, în lipsă de altceva, feedcur.

Feedcur-ul s-ar putea defini (căci orice termen trebuie definit, vorba marelui gânditor pe care nu l-aș numi de frică să mă creadă lumea altceva decât aș vreau eu să mă creadă) ca acea atitudine unidirecțională în care un emitent de judecăți (vorba vine…) de valoare (vorba vine…) crede că a dialoga înseamnă să ridici standardul discuției la un asemenea nivel de imprecații/invective/sudălmi/ocări/suduituri și, mai rar, înjurături, încât celălalt (preopinentul potențial, dar niciodată manifestat, cum ar veni) se simte în imposibilitatea de a-și găsi resurse pentru a-și căuta cuvinte pentru a răspunde pentru a comunica bidirecțional.

Altfel spus, feedcuriștii sunt acei irefutabili viețuitori ai spațiului 2.0 (dar nu numai, firește) pentru care ”Măăăăh, morții mătii, adică io îți zic că tu nu scrii bine și vreau să te ajut, jeg uman ce ești, și tu, %&^#!$^% cu ^&#@^#*&@ ca daca iti &*(&^%$ apoi ^&^*%^%$^%”. Iar tu, firește, ești într-o culpă implicită căci nu ai înțeles că ce îți dă el este feedback. Din partea cu care gândește cel mai des. Adică curul. De unde (aș putea zice recte, dar în acest context…) feedcur.

Vă mulțumesc pentru atenție și vă doresc o zi cu mult feedback.

Despre autor: Cristian China-Birta

Blogger din 2007. Toamna :)) Antreprenor din 2009. Mândru membru al Kooperativa 2.0.

Ați văzut holograma 3D cu Ford B-Max?

Ce blogger vrea să meargă la un show de mentalism?

16 comentarii

 1. marți, 15 mai 2012, 08:12

  Sa inteleg ca te-a suparat cineva?

  Răspunde
 2. marți, 15 mai 2012, 08:40

  Ai dreptate, ai pus punctul pe i. Sper ca persoanele vizate sa si inteleaga ce vrei cu adevarat sa spui :)

  Răspunde
  • marți, 15 mai 2012, 08:47

   @Ioana Dumitrache
   Eu ma foarte indoiesc (aproape de rupere chiar) ca persoanele avizate, cum zici tu, vor intelege ceva. Caci ele traiesc in lumea lor, unde regulile noastre de bun simt par niste mofturi. Asa ca textul de mai sus tot pentru persoane ca mine si ca tine este scris. Asa de plaisir :)

   Răspunde
 3. marți, 15 mai 2012, 09:08

  Aia cu „jeg uman” sună cunoscut. Nu cumva e de pe zerogusteri.ro?

  Răspunde
 4. marți, 15 mai 2012, 09:12

  @Serban
  Nu im mai aduc aminte… :D

  Răspunde
 5. marți, 15 mai 2012, 09:46

  @Chinezu, la asta mi-a stat mintea prima oara :D si se pare ca m-am inselat

  Răspunde
 6. marți, 15 mai 2012, 09:48

  Genial :)) In bagam in Dex ptr ca este o explicatie absolut pertinenta si ar trebui sa existe si acest cuvant cu siguranta. Zi faina:D

  Răspunde
 7. Claudia
  marți, 15 mai 2012, 12:31

  Chiar daca inteleg ca bati saua sa priceapa iapa (desi iapa e pe aratura, mai mult ca sigur, asa ca slabe sanse sa vada si sa proceseze ceva), nu-mi place deloc limbajul din articol. Deh, poate am eu retina mai fina, dar tocmai decenta in exprimare era unul din motivele care ma aduceau pe aici. Apropo de feedback :)

  Răspunde
  • marți, 15 mai 2012, 12:41

   @Claudia
   Multumesc de feedback. Imi cer scuze ca nu am fost decent in exprimare, cum zici tu, dar prefer oricand limbajul viu si care arata ca traiesc decat limbajul gen batista pe tambal. Si nu o sa ma schimb never ever. Asta in caz ca imi vei mai face onoarea sa poposesti pe aici :)

   Răspunde
 8. marți, 15 mai 2012, 13:22

  Pe mine m-ai facut sa rad. :))

  Răspunde
 9. marți, 15 mai 2012, 14:51

  Sa vad daca am inteles bine … feedcurul este la capatul opus opiniei izvorate din preputului gandirii ?

  Răspunde
 10. miercuri, 16 mai 2012, 07:05

  @Ana Maria Tatucu
  Unii mai au simtul umorului, ceea ce ma face sa fiu optimist in continuare :D

  @d-petre
  Oarescum preponderent si intrinsec, da :D

  Răspunde
 11. miercuri, 16 mai 2012, 07:50

  Superb! Pentru cine a inteles.. pentru cine nu sa mai lectureze odata cu mare atentie :))!
  O zi placuta!

  Răspunde
 12. miercuri, 16 mai 2012, 09:25

  […] a scris un articol zambaretzo chintesential despre ce inseamna sa ajuti un om, cand iti dai cu parerea. Nu-s cuvintele […]

  Răspunde
 13. miercuri, 27 iunie 2012, 08:52

  […] de mănușă, aruncată de Cătălin. Care s-a autosesizat ca DNA :D când am scris eu despre diferența dintre feedback și feedcur și a zis că trebe să mai optimizez un pic comunicarea, căci nu se face să o las așa pe […]

  Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *