Câteva secunde de tristețe

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Mi-e milă de cei pentru care singurul lucru mai greu de suportat decât propriul eșec este succesul celorlalți. Îmi pare că acești oameni sunt cei care și-au încheiat socotelile cu viața. Și că tot ceea ce fac este nu să își trăiască propria existență, ci să o trăiască parazitar pe a celorlalți. Ei sunt acei oameni de o tristețe înfiorătoare.

Vă invit pentru câteva secunde să fim triști pentru ei. Și apoi să ne vedem de ale noastre. Să ne vedem de viața noastră, așa cum e ea, cu greșeli, dar și cu reușite. Și să încercăm să ne bucurăm de bucuria celorlalți. Pentru că bucuria este cea mai bună modalitate de a trăi în viață. Sau, pentru unii, de a încerca să aibă o viață.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

9 thoughts on “Câteva secunde de tristețe”

 1. Acei oameni nu merita nici macar cateva secunde. Si mie imi este mila de ei.

  „Oamenii te iarta daca faci crime.Dar nu te iarta daca esti fericit” (Constantin Noica) – cred ca se potriveste perfect:)

 2. Te referi la reacțiile după anunțarea câștigătorului „Românii au talent”… E trist cum oamenii vor să tragă în jos pe cei care, poate doar pentru o clipă, s-au ridicat deasupra mediocrității (indiferent de modalitatea prin care au făcut-o sau domeniul lor). Românii sunt defensivi. Dar nu sunt doar românii, există această frică de înălțimi la mulți oameni. Asta îmi amintește de un citat de-al lui Seth Godin din „Tribes”:
  There’s a myth that all you need to do is outline your vision and prove it’s right—then, quite suddenly, people will line up and support you. In fact, the opposite is true. Remarkable visions and genuine insight are always met with resistance. And when you start to make progress, your efforts are met with even more resistance.
  http://www.floringrozea.com/2010/07/22/the-power-for-mediocrity-seth-godin/

 3. Cred ca ar trebui ori ignorati ori ajutati. Nu vad de ce ar trebui sa ma intristez pentru ei. In primul rand, e alegerea lor si apoi toti ne parazitam intre noi intr-o forma sau alta, chiar si cei care au succes au nevoie de ceilalti si de o forma mai subtila de parazitism, meritul se mai imparte, ratatii nu-s in tricouri verzi, iar castigatorii in galben. Un succes aparent poate fi de multe ori un esec ascuns ce nu merita invidiat, „noroc la carti si ghinion in dragoste” cum spunea Nenea Iancu. De multe ori invidiosii gresesc nu pentru ca paraziteaza viata altora, ci pentru ca invidiaza ceva ce n-ar trebui invidiat. „Iarba vecinului e mai verde.” Se poate intampla ca un esec sa-ti aduca mai multa bucurie dupa ce ai schimbat perspectiva, daca tot „bucuria este cea mai bună modalitate de a trăi în viață”. Sa ai mila de invidios inseamna sa-ti autovalidezi succesul, sa fii convins ca meriti sa fii invidiat. Fiecare ar face bine sa-si inventarieze esecurile si succesele, sa le evalueze si mai apoi sa se bucure. E ceva aroganta sa te afisezi capabil de un sentiment atat de nobil precum cel al compasiunii privind din elicopterul succesului tau un ratat frustrat. Dovada ca, de fapt, e o parada de compasiune : „Și apoi să ne vedem de ale noastre”. Poti sa-ti stergi lacrimile, ti-am facut fotografia. Se spune ca uneori atingerea scopului comporta doua rele: sa nu-l atingi si atunci esti un falit-frustrat sau sa-l atingi si sa fii dezamagit, descoperind ca nu-i mare treaba si nu te implineste asa cum credeai, cel putin ca falit ai speranta unei noi incercari. Mila e pentru nevoias, iar bucuria nu trebuie sa fie doar a castigatorilor. Nu inteleg superioritatea celor care fac un spectacol din gestionarea cu seninatate a invidiei si au compasiunea prost plasata.

 4. Invidia este de la inceputul lumii si Cain si a omorat fratele pe Abel din cauza invidiei, unii dintre noi o au in sange….ma bucur din suflet ca nu detin acesta „calitate”, deoarece merg pe pricipiul ca in viata fiecare are norocul sau. De ce sa ma uit in gradina vecinului? cand la a mea mai am foarte multe de analizat…..aviz amatorilor de invidie…..vizualizati experimentul Milgram……poate reusiti sa mai vindecati din invidia care va macina linistea sufleteasca….:)

 5. MILA,as spune ca e prea mult,poate ar trebui sa avem totusi un pic de compasiunepentru ei.Nu cred ca e in totalitate vina lor ca nu reusesc sa se bucure de micile lor succese.Cred ca au invidia in ADN-ul lor,deci sant o cauza pierduta,un esec al acestei lumi care este mereu in schimbare,si cu care ei nu pot tine pasul.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)