30.04.2017

Poveste cu Richard Branson, note book-ul lui și Jaguar

Am avut privilegiul să fiu unul din cei care a fost în Sala Palatului și l-a ascultat pe Richard Branson vorbind. Mulțumesc Garanti Bank pentru ca s-a gândit la mine și m-a tras de mânecă, pentru că altfel (being busy being busy, cum zice Robin Sharma, despre a cărui prezentare voi scrie într-o altă postare) aș fi ratat un moment de o normalitate copleșitoare.

Căci, în timp ce îl ascultam Mr. Virgin vorbind, mi-am dat seama că, dacă nu aș ști cine este, nu mi-ar spune mai mult decât mi-ar spune alți antreprenori. Adică nu mă înțelegeți greșit, gagiul are un șarm aparte, are vorbele la el, dar mai presus de toate este de o normalitate absolut înfiorătoare. Pentru că în tot ce ne-a zis, în toate răspunsurile pe care le-a dat întrebărilor lui Sharma și celor din sală, asta a transmis: o normalitate încântătoare. Vorbea despre incredibila viziune Virgin Galactic cu o relaxare de parcă vorbea de meciul la care a fost aseară. Vorbea despre emoționata activitate Virgin Unite cu aceeași căldură cu care vorbea despre familia sa. De aceea spun că, dacă nu aș fi știut cine este, aș fi putut zice că e un patron de butic sau ceva de genul sau că e CEO la ceva nebunie de start up. Căci Richard Branson asta îmi transmite prin ceea ce zice și ceea ce face: poți fi oricine atâta vreme cât ești tu însuți.

A făcut în dese rânduri referire la note book-ul lui. Chiar și când a fost întrebat care ar fi cele 3 lucruri pe care le-ar lua pe o insulă pustie. Note book-ul a fost primul menționat. Și de fiecare dată făcea, natural, precizarea că îl vrea aproape de el pentru că vrea să noteze ce îi spun oamenii. Nu pentru a vedea acțiunile la bursă, nu pentru a avea acces la internet, nu pentru a ține videoconferințe, ci pentru a nota ce îi spun oamenii. Superb!

Prefer să nu zic despre organizare altceva decât că prefer să nu zic nimic pentru a nu strica frumusețea a ceea ce s-a întâmplat pe scenă. Dar nu am cum să trec pentru momentul conferinței, livrat de Richard Branson directorului general Jaguar România, unul din sponsorii evenimentului, care a fost ”selectat” de către organizatori printre cei 6 oameni din sală care să îi pună întrebări lui Branson. Redau mai jos dialogul. În română, tradus de mine, ca să fie mai ușor de înșeles. Fără să comentez altceva. Trageți voi concluziile. Că nu e greu deloc.

Directorul: Domnule Branson, v-aș ruga să îmi spuneți 5 cuvinte definitorii pentru brandul Jaguar. (Rumoare în sală…)
Richard Branson: Ce brand? (Sala începe să râdă)
Directorul: Jaguar.
Richard Branson: Aaaaa, Jaguar… Credeam că e un brand local pe care nu îl știu. (Hotote de râs în sală și aplauze)
Directorul: Ăăăăăăă…
Richard Branson: Mie nu îmi place să conduc mașini scumpe, transmit o imagine greșită.

Despre autor: Cristian China-Birta

Blogger din 2007. Toamna :)) Antreprenor din 2009. Mândru membru al Kooperativa 2.0.

Care ar fi cele 7 minuni ale României?

Cum se construiește un “hit” pe YouTube

11 comentarii

 1. miercuri, 9 mai 2012, 12:34

  Excelent ultimul raspuns :)

  Răspunde
 2. miercuri, 9 mai 2012, 12:44

  Jaguar? Cine-i? Buna rau asta =)) am vazut pe twitter ca ai zis de organizare

  Răspunde
 3. miercuri, 9 mai 2012, 12:54

  Branson a a modern day hero. Imi pare rau ca nu am avut ocazia sa-l ascult live. Dar multumim pentru articol, ne-a adus cate ceva din spiritul lui.

  Răspunde
 4. miercuri, 9 mai 2012, 12:55

  Foarte tare :). Mai povesteste ceva !!

  Răspunde
 5. Elena
  miercuri, 9 mai 2012, 13:03

  excelenta aceasta normalitate ! oare cand vor pricepe si ai nostri ca brazii ??

  Răspunde
 6. miercuri, 9 mai 2012, 13:15

  bună întrebuințare pentru note book și bună taiere de macaroană la aroganța lui whatever. de ce ai intreba asa ceva altfel decat daca nu stii tu care iti sunt cuvintele definitorii pentru brandul pe care il reprezinti. de toată jena.

  Răspunde
 7. joi, 10 mai 2012, 13:27

  […] In final, organizatorii au decis sa ia niste intrebari din sala. Momentul a fost penibil, au incercat sa regizeze totul, am fost dezamagit ca au aranjat dinainte o lista cu 6 oameni, cu nume..etc, care sa vina sa puna intrebari. Printre ei a fost si un moment jenant cu reprezentantul Jaguar Romania care s-a gandit ca n-ar strica sa isi faca putina reclama pe spinarea lui Richard Branson, poate obtine chiar si un testimonial de la miliardar. Rezultatul….il cititi la Chinezu pe blog. […]

  Răspunde
 8. joi, 10 mai 2012, 15:48

  […] ale unui Jaguar. Probabil că ştiţi deja povestea, a apărut pe mai multe bloguri şi reviste, domnul şi-a luat-o de nu s-a văzut, cu umor şi ironie, aşa cum numai un super tip ştie a […]

  Răspunde
 9. joi, 17 mai 2012, 23:37

  N-am inteles daca era vorba de un notebook traditional (in sensul de carnetel) sau de laptop…

  Răspunde
 10. joi, 21 martie 2013, 17:17

  […] stricat sau fara baterii. Jenant… Noroc ca omul s-a dovedit a fi super cool, ba chiar a mai facut si caterinca de unu altu. Hehe. Si nici n-a pomenit nimic pe blog de faza penibila in care a fost pus. Uite aici […]

  Răspunde
 11. Victor Balaniuc
  joi, 29 ianuarie 2015, 14:22

  Note book = carnețel…

  Robin Sharma: „…a near-obsessive practice of writing down–and then tracking–his brightest ideas, insights and goals in a black notebook that he carried with him mostly everywhere.”

  Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *