Care ar fi cele 7 minuni ale României?

La cum mă știți voi pe mine, cum să nu îmi placă atunci când văd o idee ca aceea a lui Cezar? Care s-a gândit el să întrebe poporul care sunt cele 7 minuni ale României :) Așa că vă invit și pe voi să popularizați ideea, scriind pe blogurile voastre, anunțând pe facebook, pe twitter, pe unde mai puteți, ca să audă cât mai multă lume de ea.

În ceea ce mă privește, fac următoarele propuneri. Nu sunt într-o ordine gen top, căci mi-e foarte greu să fac o diferențiere între ele. Așa că vă rog să le luați la perfectă egalitate: Sarmizegetusa Regia, Turnul cu ceas de la Sighisoara, Castelul de la Hunedoara, Castelul Peles, Transfagarasanul, Palatul Parlamentului (apropo, ar trebui să îi găsim altă denumire, zău…), Castelul Bran, Biserica Neagră din Brașov, Cetatea Alba Iulia.

PS: Evident, am pus mai multe de 7. Pentru că mi-e greu să aleg dintre toate acestea. Așa că nici nu o să o fac. Sper să mă iertați pentru asta :)

7 comentarii la “Care ar fi cele 7 minuni ale României?

 1. Roxana Răspunde

  As zice: Delta Dunarii, Castelul Bran, Manastirile din Moldova (Voronet mai ales), Cimitirul de la Sapanta…cam astea imi vine acum in minte.

 2. eftimie Răspunde

  A mai făcut-o EvZ http://www.evz.ro/detalii/stiri/campanie-evz-cele-7-minuni-naturale-ale-romaniei-810874.html

  Era una si cu clădiri si obiecte, tot la EvZ

 3. Cris-Mary Răspunde

  Frumoasa initiativa, o voi promova si eu :) Si da ..ai dreptate, trebuie schimbata denumirea :D

 4. Liza Răspunde

  Initiativa a pornit de la Carmen Moldovan: http://www.facebook.com/7.minuni.naturale.Romania.

 5. Carmen Răspunde

  Delta (recunosc, sunt subiectiva :) ), Transfagarasanul, nordul Moldovei, zonele naturale din Harghita si Covasna, Saschiz.

 6. Mihai Voiculescu Răspunde

  In mod clar operele lui Constantin Brancusi de la Targu Jiu !!!
  Defapt de ce ma mir ca nu e mentionat. Lasa sa vina nemtii si francezii la Targu Jiu daca romanii isi misca fundul doar la bulgari si in weekenduri la mamaia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sau comentează direct cu contul tău de Facebook: