Mamiiii, tati mă ceartă pe facebooook!!!

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Râdem noi și glumim, dar la fata Împăratului Roșu nu ne gândim. Așa suna un rând dintr-o poveste, nu mai țin minte care, din copilăria mea. Care mi-a rămas în minte din motive pe care nici nu mă încumet a le analiza :)) Și care se potrivește perfect foarte multor situații din viața noastră cotidiană de zi cu zi (dacă îmi permiteți să folosesc o tautologie, că așa sunt sigur unii că lipsa mea de acribie este irefutabilă :D).

Așa și cu părinții care intră pe facebook și care își stresează acolo copiii. Sigur că e un fenomen (și nu greșesc nici un milimetru când spun asta) care este analizat și care va fi analizat multă vreme de acum înainte. Dar, cu voia dumneavoastră, eu aș porni discuția despre un alt fenomen. Cumva un pic invers.

Vorbesc despre copiii care intră pe facebook și își stresează acolo părinții :)) Căci lumea vede exotismul (mă scuzați, nu am găsit alt cuvânt :D) în faptul că părinții (niște babalâci, desigur, extrem de amuzanți că nu știu ce e ăla status sau, hă hă hă hă hă poke) își fac cont pe rețele sociale. Dar varianta inversă e și ea adevărată și foarte actuală.

Suntem mulți pe aici pe tarlaua 2.0 care activăm în online de ceva vreme. Timp în care copiii noștri au crescut. Și a venit, firește, momentul în care s-a trecut de la ”tati, ce e ăla faceboook?” la ”tati, vezi că ți-am dat like la poza aia și share la postarea aia de pe blog că e marfă de marfă”. Adicătelea, ei au venit unde eram noi, nu invers :)

Și aici începe o adevărată buimăceală. Cu părinți care nu aveau nici o problemă în a se măscări pe facebook până să intre copiii lor în zonă și care acum, monitorizați atenți de odrasle, ori devin responsabili (uneori prea responsabili și mai seci decât piatra seacă din alte basme românești), ori încearcă să limiteze accesul piticilor la internet (un fel de struț care își ascunde capul în nisipul 2.0, evident, căci copiii oricum intră pe net, din alte părți). Sau alții care – oh, dear god… – vorbesc mai mult pe facebook cu moștenitorii lor decât o fac în viața reală…

Ipostazele în care ”meciul” părinți-copii se dă în campionatul 2.0 sunt mai multe. Aproape nelimitate, aș zice cu un zâmbet firav în colțul gurii și cu o mică încruntătură de sprânceană. Drept pentru care vă invit să discutăm acest subiect. Că cine știe ce ispravă o să iasă :)

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

6 thoughts on “Mamiiii, tati mă ceartă pe facebooook!!!”

  1. E grav, dar din ce în ce mai des întâlnită „rebeliunea asta” la copii. și relații de genul între părinți și odrasle. Nu mai zic nimic, mi-am dat cu părerea destul într-un articol mai vechi pe blogul meu… (dacă te deranjează poți scoate linkul).

    Și oricum, cine sunt eu să pot vorbi, când nici măcar nu sunt părinte!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)