Hai să învățăm 2.0 împreună: ce poze cu tine pui pe net?

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro.

Se dau următoarele
Să zicem că încerci să îți construiești un brand în social media. Pe net, hai să o zicem mai simplu. Drept pentru care ai decis să ai mai multă grijă când și ce poze pui pe conturile tale din rețelele sociale și pe unde mai pui tu. Doar că, uneori, îți cam dă cu virgulă, căci e foarte greu să stabilești până unde poți merge cu anumite poze, mai ales când vine vorba de partea de fan, intrinsecă unei vieții 2.0 sănătoase și nu numai.

Se cere
Să spui dacă ai o strategie când vine vorba de urcat poze cu tine pe net.
Să spui dacă ți s-a întâmplat să urci o poză și apoi, din cauza reacțiilor sau, după caz, că te-ai trezit din alea, alea, ai șters-o.
Să spui dacă ți-ai schimbat părerea despre cineva din cauză că a pus niște poze mai puțin fericite, ca să zic așa.
Să spui orice crezi că mai ai de spus pe subiectul în chestiune.

Material ajutător
Cât de tare mă compromit eu acum când pun poza asta de mare angajament, executată de Cristian Șuțu când… săream coarda :D (o să vă spun io mai încolo cu ce scop)? Mi-am lovit tare brandul dacă pun poze de astea? O să mă puteți ierta vreodată? :D

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

9 thoughts on “Hai să învățăm 2.0 împreună: ce poze cu tine pui pe net?”

 1. Mie mi se pare ca tocmai astfel de poze ne apropie unii de altii, ne arata ca si ceilalti sunt oameni, ca au si ei momente in care nu sunt scortosi, momente in care se distreaza sau in care gresesc. In astfel de poze nu reprezinti un brand, esti om ca si mine, te simt mai apropiat si te plac mai mult.

 2. Singura strategie referitoare la poze este sa-mi placa mie. Daca mie nu-mi plac, nu le urc. Simplu.
  Da, am urcat poze pe care apoi le-am sters, dar nu erau cu mine ci cu alte persoane care m-au rugat sa le sterg.
  Atata timp cat nu sunt nuduri, nu cred ca ma deranjeaza :)
  In general pun poze de la evenimentele la care iau parte. Le pun pe FB iar daca si scriu pe blog despre acel eveniment, dau si un linkl spre albumul de pe Facebook, care album este public d.p.d.v. al accesului.
  Cam asa este la mine. Spor!

 3. Prefer sa pun poze facute pe moment chiar daca nu arata asa de bine decat cele in care stiu ca se face poza, sunt atent si zambesc(deseori fals). Imi este dor de fotografiile care se faceau inainte pentru amintiri, ci nu pentru a fi puse pe retelele de socializare. :(

 4. Ideea e ca e bine sa trimiti un mesaj congruent despre tine, tot timpul. Prin urmare, daca eu vreau sa trec in ochii strainilor drept un om serios, exigent, critic, interesat si de latura estetica a ambiantei in care traim, nu ma pot apuca sa pun poze in care arat sleampat, cu burta, in ipostaze caraghioase sau compromitatoare. Asta ar fi o strategie.

  Sa nu uitam insa ca ne place tuturora sa radem in forum nostru interior de altii. Ne spunem „uite ce distrus/luzer/caraghios/urat e ala” si automat ne gandim ce frumosi/destepti/unici suntem noi, prin urmare ne si radem, ne si simtem bine. Si daca stim ca ala, distrusu’, ne poate furniza deseori un moment dintr-asta, o sa trecem zilnic pe la el. Si daca ala isi da seama de asta si nu tine sa treaca drept un om serios, sobru, ci tine in primul rand sa aiba trafic, uite deja o alta strategie. Si cu cat in poze e mai caraghios, mai sleampat, mai penibil sau poza e mai compromitatoare, o sa aiba mai mare trafic. Si noi o sa-l iubim, ca ne furnizeaza portia regulata de ras si simtit bine.

  Dar fireste, exista si o cale de mijloc, cand in general esti sobru si trimiti poze asijderea si doar din cand in cand, acompaniata de o gluma, pui o poza mai ciudatica, in genul celei de acum, care fireste, te poate face mai simpatic in ochii publicului: uite si chinezu’ asta e om ca mine si ca tine, nu-i ies nici lui toate intotdeauna, hahaha.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

4900 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)