Îmi dați voie să îmi aleg ce să mă intereseze? Merci

Am fost tras zilele trecut de urechi pe twitter că nu îmi pasă de nu știu ce chestiune cu ONU. Chestiune importantă, fără îndoială. Dar nu mai importantă decât alte zeci, sute sau chiar mii de alte chestiuni sensibile aflate în derulare. Moment în care am spus că nu am timp să mă intereseze așa ceva și că îmi pare rău pentru asta. Reacția a fost: ”răspuns de A-lister…”.

Cred că îmi scapă mie ceva. Din nou. Căci nu înțeleg ce legătură are răspunsul meu cu plictișonenia asta de etichetare. Și nu înțeleg de ce simt unii nevoia să reproșeze altora că nu sunt interesați de ceva ce ei, adică primii, cei care reproșează, consideră că e important. Fiecare avem prioritățile noastre, fiecare alegem ce e important pentru noi. Sau nu. A scoate ochii cuiva că nu e interesat de ceva mi se pare echivalent cu a-ți recunoaște neputința în a te implica tu cu adevărat în respectiva chestiune. Ca să nu mai zic, cel puțin așa funcționează în cazul meu, că atunci când îmi bați obrazul pe o chestiune mai mult mă îndepărtezi de ea, nu să mă atragi să pun un potențial umăr.

Spre exemplu. Merci, Semanticus, pentru lista cu conflicte, pe care o puteți vedea mai jos. Și vă rog să vă implicați în toate, da? Că doar cine sunteți voi să vă permiteți luxul de a nu fi implicat, activ și, de cele mai multe ori, doar pentru a arăta că vă pasă fără de fapt să vă pese? Cine sunteți voi să îmi spuneți că un conflict unde mor oameni e mai important decât un alt conflict unde mor oamenii? Mici dumnezei care sunteți, lasați-mă să-mi păcătuiesc nepăsarea alegându-mi singur penitența.

2 comentarii la “Îmi dați voie să îmi aleg ce să mă intereseze? Merci

  1. mihaibuninet Răspunde

    Ai perfecata dreptate,am comentat mai mult pe repostarea de pe facebook.

  2. Calin Andreea Daniela Răspunde

    Cine suntem noi ca sa impunem unii altora ce sa ne placa?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sau comentează direct cu contul tău de Facebook: