26.04.2017

Cum vi se pare ideea unui audit 2.0 al orașelor din România?

Lucian de la craiovaforum.ro mă întreabă el agale, cum vorbește olteanul :D, dacă pot să îi spun ce părere am despre Craiova. Că vrea el să strânga mai multe păreri pe tema asta pentru nuș ce ispravă vrea el să facă acolo la el. Nu am întrebat, că am încredere că nu o să îmi vândă părerile care să îți cumpere un Logan =)) Și în timp ce povesteam noi mi-a venit ideea de mai jos. Care este, cum ar veni, doar la stadiul de pilot. Adică io vă întreb cum vi se pare ideea și dacă îmi ziceți că e ok (mă rog, să fie, vorba aia, o masă critică de oameni care o să îmi zică să pedalez pe direcția asta :D), apoi îi putem da drumul la apa 2.0, ca să zic așa.

Bun, în primul rând vă rog să îmi ziceți în comentarii ce vă vine în minte când auziți Craiova. Cu ce asociați acest oraș, ce vă place, ce nu vă place la el, orice aveți de spus în această privință. O să îți ia Lucian apoi tot ce are nevoie pentru ce are nevoie :)

Următorul punct pe ordinea de zi (vă place ce organizat sunt, da? :D) este isprava la care vă spuneam mai sus că mă gândesc. Cum vi se pare ideea să facem un fel de audit 2.0 al orașelor/regiunilor/județelor de pe plaiurile carpato-danubiano-pontice? Încă nu știu exact cum să o apucăm, tocmai vă spuneam că e la stadiul de idee, doar de aia vă și întreb. Dar categoric să mergem pe sistemul bloggerii își dau cu părerea într-un cadru organizat despre un oraș/regiune/județ într-un anumit context și urmărind anumite obiective. Ceva de genul.

Ia ziceți cum vi se pare. Ca să știu dacă bag cărbuni pe faza asta sau îmi văd de munca plaiului ca până acuma :D

Despre autor: Cristian China-Birta

Blogger din 2007. Toamna :)) Antreprenor din 2009. Mândru membru al Kooperativa 2.0.

Guest-post MINUNAT – Despre doua persoane “faine”

Poți să ne spui cum a fost copilăria ta?

15 comentarii

 1. marți, 24 aprilie 2012, 09:00

  Cand aud Craiova ma gandesc la orasul in care locuiesc :)) Parerea mea e ca se exagereaza uneori in presa atunci cand vine vorba de Craiova dar unele lucruri care fac de rusine orasul chiar se intampla. Dar astfel de lucruri au loc in toata tara.

  Răspunde
 2. marți, 24 aprilie 2012, 09:29

  Craiova 2.0 = Blogatu, Neydamn, Nebunia. Restul e cancan! :)

  Răspunde
 3. marți, 24 aprilie 2012, 09:32

  Si Craiova Forum, de asta uiti? :)

  Răspunde
 4. marți, 24 aprilie 2012, 09:36

  Mi-am adus aminte acum, dar nu intru pe el.

  Răspunde
 5. marți, 24 aprilie 2012, 09:49

  Eu cred ca am cazut in butoiul cu melancolie, ca asa de draga mi-e Craiova in ultima vreme… :) Bine, recunosc nota de subiectivism, dar n-am cum sa nu apreciez de ceea ce dispunem aici, si ma refer la bijuteria de Parc Romanescu, la muzeele noastre (Arta, Istorie, Stiintele Naturii, Etnologie – Casa Baniei), care sunt considerate unele din cele mai frumoase si bogate din tara, la viata cultural-artistica si la faima pe care ne-o duc departe cei de la Teatrul National, Teatru Liric, Teatrul de Papusi, Filarmonica etc. De asemenea, centrul orasului a inceput sa arate bine, cu Strada Unirii mustind de viata, in special vara. Avem destule puburi, baruri, cluburi, restaurante decente in care merita sa iti petreci timpul. Doamne-ajuta, avem acum si ceva companii mari care au inceput sa vina in ultima vreme in Craiova, ceea ce cred/sper eu ca va duce la dezvoltarea unui centru de afaceri puternic in zona. Avem femei fierbinti si barbati patimasi (vezi suporterii Stiintei), avem intelectuali de marca (multi prof. univ. a caror munca e REcunoscuta pe plan international si NEcunoscuta la noi). As putea sa o tin asa pana maine, dar apoi ma acuza lumea ca ne laud.
  Reversul medaliei e dat de faptul ca ar putea fi mai curat, ca avem câini vagabonzi, cerșetori, țărani, mulți proști (ca peste tot), primar băgat la zdup, țigani care se taie cu săbiile, copiii teribili. Plus o proasta imagine in tara, d-apai de-asta suntem aici, sa demonstram contrariul… :)

  Răspunde
 6. marți, 24 aprilie 2012, 11:07

  Vad ca tot Craiovenii mei si-au dat cu parerea pe-aci :D

  Ideea in sine este de a avea o recenzie a orasului vazut de cei care nu locuiesc aici. Cu bune si cu rele. De aceea am lansat aceasta provocare. Multumesc Cristi pentru sustinere.

  Răspunde
 7. marți, 24 aprilie 2012, 11:18

  @Lucian: Pai daca domnu’ Cristi nu a scris corespunzator ca trebuie sa raspunda doar cei care nu locuiesc in Craiova… :P

  Răspunde
 8. marți, 24 aprilie 2012, 11:19

  Dana, lasa ca ce ai scris tu e bine de tot :D

  Răspunde
 9. marți, 24 aprilie 2012, 11:33

  […] proiectul are succes si reusim sa strangem pareri, poate vom face, cum spune prietenul Cristi China, un audit al oraselor din […]

  Răspunde
 10. marți, 24 aprilie 2012, 12:27

  […] Băieții de la craiovaforum.ro vor să afle cât mai multe păreri despre orașul lor, iar noi, cei din DreamTeamRO, vrem să le dăm o mână de ajutor, inițiind chiar un proiect mai amplu, un fel de audit 2.0 al orașelor din România, detalii găsiți la Chinezu. […]

  Răspunde
 11. Cipri
  marți, 24 aprilie 2012, 12:31

  Le zice bine Dana . Bravo ! :)

  Răspunde
 12. marți, 24 aprilie 2012, 13:56

  Serban…. ma flatezi.. te rog.. daca vii pe la noi te astept cu 6 mici! Dublu sau nimic! :))

  Răspunde
 13. marți, 24 aprilie 2012, 17:02

  Despre Craiova – am fost doar in trecere asa ca nu prea sunt multe de spus.

  Auditul 2.0 al orașelor/regiunilor/județelor pare o treaba interesanta, ampla si de lunga durata care cred ca merita demarata. Poate asa vom reusi sa vedem Romania si altfel decat Romania stirilor de la ora 5.

  Răspunde
 14. vineri, 27 aprilie 2012, 08:14

  Cam putine pareri. Cred ca le e frica oamenilor sa-si spuna parerea adevarata despre Craiova :D

  Răspunde
 15. vlad t.
  sâmbătă, 5 mai 2012, 20:15

  craiova este un oras foarte frumos , pacat ca sint foarte multi tigani in oras , primaria probabil este printre cele mai corupte din tara , dar cum am mai zis multi tigani care fac numai rau la romani !
  nu stiu cind ne vom uni vreodata impotriva tiganilor !
  sper sa nu mai dureze mult !

  Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *